Menyer för boende
Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden.
De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.
Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna.
Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna.
Meny vecka 17 22/4 - 28/4
Måndag
Lunch Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt och morotsmix
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk
Middag Örtbakad fisk med vitvinssås, potatis, broccoli och gul morot
Tisdag
Lunch Stekt kycklingfilé med mustig ratatouille, stekt kulpotatis och broccoli
Dessert Flädersoppa med grädde
Middag Högbosoppa, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Onsdag
Lunch Kålpudding med kokt potatis, ärtor och gräddsås LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk
Middag Blodpudding med bacon och lingonsylt
Torsdag
Lunch Stekt falukorv med stuvade makaroner, tricolormix LT
Dessert Fruktsallad med grädde
Middag Västerbottenpaj LT
Fredag
Lunch Stekt strömming med smällt dillsmör, potatismos och gröna ärtor
Dessert Toscapäron med grädde
Middag Ostgratinerade crêpes med köttfärsfyllning LT
Lördag
Lunch Kycklinggryta med mangochutney, potatis, ärtor, majs och paprika
Dessert Hallonmousse
Middag Kallskuren kassler, kokt potatis, mimosasallad och morotsmix
Söndag
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Dessert Kärleksmums
Middag Silltallrik med ägghalva och räkor, smörslungad potatis LT
Meny vecka 18 29/4 - 5/5
Måndag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk
Middag Krämig fiskgratäng med tomat och champinjon, potatismos, paprika och majs LT
Tisdag
Lunch Stekt kycklingfilé med enbärssås och rostad kulpotatis, kokt broccoli
Dessert Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella
Middag Fetaostpaj med spenat och soltorkade tomater, romanescosymfoni LT
Första maj
Lunch Ugnsbakad fläskytterfilé med stekt potatis och broccoli
Dessert Chokladmousse med hallon
Middag Ostgratinerad crêpes med räkfyllning LT
Torsdag
Lunch Gulaschsoppa med kött serveras med crèmefraiche topping
Dessert Saffranspannkaka med sylt och grädde
Middag Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater, blomkål och romanesco
Fredag
Lunch Basilikadoftande ost och skinksås, pasta, amerikansk grönsaksblandning
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde
Middag Varmkorv med tillbehör, potatismos och solgul ratatouillegrönsak
Lördag
Lunch Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter LT
Dessert Persikahalva med kakströssel och grädde
Middag Lasagnettegratäng med morot och tomat, romanescosymfoni
Söndag
Lunch Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås
Middag Köttfärsgratäng med potatis, salsa och majs LT
Meny vecka 19 6/5 - 12/5
Måndag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och värdshusgrönsaker
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
Middag Vårgrön soppa med färsk spenat, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Tisdag
Lunch Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis och morötter med citrus LT
Dessert Hallonkräm med gräddmjölk
Middag Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater, blomkål och romanesco
Onsdag
Lunch Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt, kokt potatis och morotsmix LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde
Middag Pytt i panna med stekt ägg och rostade rotfrukter
Kristi himmelsfärd dag
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås
Middag Ädelostpaj med broccoli och vitlökssås LT
Fredag
Lunch Kassler Hawaii, potatismos och romanescosymfoni.
Dessert Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella
Middag Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis och wokgrönsaker LT
Lördag
Lunch Fiskgratäng med räkor och dill, kokt potatis och klostergrönsaker LT
Dessert Kladdkaka med grädde
Middag Grönsaksbiff med kall vitlökssås, klyftpotatis och kokta morötter LT
Söndag
Lunch Kycklinginnerfilé med bearnaisesås, stekt kulpotatis med tricolormix
Dessert Hallonmousse med maränger
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT
Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Öppna sidomeny