Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

Meny vecka 17 22/4 - 28/4

Meny vecka 17 i PDF-format

Måndag
Lunch Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt och morotsmix
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk
 
Middag Örtbakad fisk med vitvinssås, potatis, broccoli och gul morot
 
Tisdag 
Lunch Stekt kycklingfilé med mustig ratatouille, stekt kulpotatis och broccoli
Dessert Flädersoppa med grädde
 
Middag Högbosoppa, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
 
Onsdag 
Lunch Kålpudding med kokt potatis, ärtor och gräddsås LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk 
 
Middag Blodpudding med bacon och lingonsylt
 
Torsdag 
Lunch Stekt falukorv med stuvade makaroner, tricolormix LT
Dessert Fruktsallad med grädde
 
Middag Västerbottenpaj LT 
 
Fredag
Lunch Stekt strömming med smällt dillsmör, potatismos och gröna ärtor
Dessert Toscapäron med grädde
 
Middag Ostgratinerade crêpes med köttfärsfyllning LT
 
Lördag
Lunch Kycklinggryta med mangochutney, potatis, ärtor, majs och paprika 
Dessert Hallonmousse 
 
Middag Kallskuren kassler, kokt potatis, mimosasallad och morotsmix
 
Söndag
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Dessert Kärleksmums
 
Middag Silltallrik med ägghalva och räkor, smörslungad potatis LT 

Meny vecka 18 29/4 - 5/5

Meny vecka 18 i PDF-format

Måndag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk 
 
Middag Krämig fiskgratäng med tomat och champinjon, potatismos, paprika och majs LT
 
Tisdag 
Lunch Stekt kycklingfilé med enbärssås och rostad kulpotatis, kokt broccoli
Dessert Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella
 
Middag Fetaostpaj med spenat och soltorkade tomater, romanescosymfoni LT
 
Första maj
Lunch Ugnsbakad fläskytterfilé med stekt potatis och broccoli 
Dessert Chokladmousse med hallon 
 
Middag Ostgratinerad crêpes med räkfyllning LT
 
Torsdag 
Lunch Gulaschsoppa med kött serveras med crèmefraiche topping
Dessert Saffranspannkaka med sylt och grädde
 
Middag Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater, blomkål och romanesco 
 
Fredag         
Lunch Basilikadoftande ost och skinksås, pasta, amerikansk grönsaksblandning
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde
 
Middag Varmkorv med tillbehör, potatismos och solgul ratatouillegrönsak
 
Lördag 
Lunch Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter LT
Dessert Persikahalva med kakströssel och grädde 
 
Middag Lasagnettegratäng med morot och tomat, romanescosymfoni 
 
Söndag
Lunch Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås
 
Middag Köttfärsgratäng med potatis, salsa och majs LT 
 

Meny vecka 19 6/5 - 12/5

Meny vecka 19 i PDF-format

Måndag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och värdshusgrönsaker
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
 
Middag Vårgrön soppa med färsk spenat, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
 
Tisdag 
Lunch Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis och morötter med citrus LT
Dessert Hallonkräm med gräddmjölk
 
Middag Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater, blomkål och romanesco
 
Onsdag 
Lunch Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt, kokt potatis och morotsmix LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde 
 
Middag Pytt i panna med stekt ägg och rostade rotfrukter 
 
Kristi himmelsfärd dag
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng, gräddsås och brysselkål
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås 
 
Middag Ädelostpaj med broccoli och vitlökssås LT
 
Fredag         
Lunch Kassler Hawaii, potatismos och romanescosymfoni.
Dessert Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella
 
Middag Frukostkorv med pepparrotssås, kokt potatis och wokgrönsaker LT
 
Lördag 
Lunch Fiskgratäng med räkor och dill, kokt potatis och klostergrönsaker LT 
Dessert Kladdkaka med grädde 
 
Middag Grönsaksbiff med kall vitlökssås, klyftpotatis och kokta morötter LT 
 
Söndag
Lunch Kycklinginnerfilé med bearnaisesås, stekt kulpotatis med tricolormix
Dessert Hallonmousse med maränger
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT 
Öppna sidomeny