Korttidsvistelse

Korttidsvistelse innebär att man bor hemifrån ett eller flera dygn i månaden. Ibland kan det handla om att åka till en annan familj eller åka på ett läger. Den vanligaste formen av korttidsvistelse är korttidsboende (korttids).

På korttidsboendet kan du vara under en helg eller några vardagar i månaden. Övernattning ingår. Du får sova i ett eget rum men kök och tv-rum är gemensamma. Här träffar du personal och andra gäster. 

Att vara på korttidsvistelse/korttids-boende/hem är gratis men du betalar för mat och aktiviteter, till exempel bio eller fika. 

Aktiviteter på korttids

Du som är på korttids är med och bestämmer vad ni ska göra. Det kan vara till exempel att leka utomhus, gå på stan, fika, göra en utflykt, se film, äta på restaurang eller spela dataspel. Det kan också vara att stanna hemma på korttids och bara umgås i gruppen.

Korttidsboenden i Nyköping

Det finns tre korttidsboenden i Nyköpings kommun:

  • Vallmostigen 9 (för barn från 0 år till ungdomar upp till 12 år)
  • Herrhagsvägen 31-33 plan 1 (för ungdomar från 13 år och uppåt)
  • Herrhagsvägen 31-33 entréplan (för barn, ungdomar med autism eller Aspergers syndrom)

Så här ansöker du

Du ansöker om korttidsvistelse enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Fyll gärna i en ansökningsblankett innan du kontaktar oss. 

Ansökan om kortidsvistelse (LSS 9:6)

Ansökan skickas till:

Nyköpings kommun
Social omsorg
611 83 Nyköping

 

Möte med handläggare

Du kontaktar våra handläggare för ett personligt möte där ni tillsammans går igenom behov och önskemål. Om ansökan gäller ett barn vill handläggaren gärna träffa både barnet och förälder/anhörig.

Du som blir beviljad korttidsvistelse blir kontaktad av personal från korttids för att diskutera inskolning med mera.

Kontakta oss

Social omsorg

0155-24 80 00

Enhetschef

Anna Gezelius

0155-24 87 68

anna.gezelius@nykoping.se

Kontaktformulär