Meny

Missbruk och beroende

Kommunen har det yttersta ansvaret för att personer med beroende- och missbruksproblem får det stöd och den hjälp som de behöver. I det ansvaret ingår också att informera om skadeverkningar av alkohol och droger.

Nyköpings kommun erbjuder olika former av kostnadsfri hjälp och stöd till personer som har beroende eller missbruksproblem - inklusive spelmissbruk - eller är anhöriga. 

Prata med oss anonymt

Till vår mottagningsgrupp kan du vända dig anonymt med frågor om beroende och missbruk. Telefonnummer 0155-24 80 37, telefontid 10-11:30.

Du kan få fyra stödsamtal per telefon utan att bli registrerad. Men om du vill komma på ett personligt besök behöver du uppge ditt namn.

Vill du ha hjälp?

Du är välkommen att ta kontakt med öppenvårdsenheten som kan hjälpa dig hitta rätt form av hjälp. Telefonnummer 0155-45 75 59

Läs mer om våra behandlingar och boendeformer här 

Är du 20 år eller yngre kan du kontakta ungdomsstöd. Här finns ungdomsstödjare som har fokus på att jobba förebyggande och Öppenvård ungdom för ungdomar som har problem med alkohol eller narkotika. 

Gäller det någon i din familj?

Du som är anhörig till någon som går in i behandling hos oss kan på flera sätt delta i behandlingsprocessen. På så sätt kan du själv få stöd, men du blir också ett bra stöd för din närstående.

Du kan också kontakta kommunens Anhörigstöd. Där finns andra som har det som du. Det finns stöd att få och det finns någon att prata med.

Kontakta oss

Missbruk och beroende

Behöver du nå socialtjänst efter kontorstid?
Ring Social beredskap
073-773 72 73

Öppenvårdsenheten
0155-45 75 59
regdso@nykoping.se
Besöksadress:
Hörnet Tullportsgatan/Östra Kyrkogatan

Mottagningsgrupp
0155-24 80 37
Telefontid 10:00-11:30
regdso@nykoping.se
Besöksadress:
Västra Kvarngatan 42

Telefon växel:
0155-24 80 00

Enhetschefer

Victor Eriksson Gonzalez 
victor.eriksson.gonzalez@nykoping.se

Helena Persson
helena.persson@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter