Meny
Närbild på kvinna i samtal med annan person

Gode män och förvaltare sökes!

Många personer i Nyköping och Oxelösund behöver god man. Vi söker därför dig – kvinna eller man – som är intresserad av vardagsekonomi, tycker om människor och har tid över.

Ett plus är om du är väl insatt i samhället och har erfarenhet av arbete inom exempelvis administration, socialtjänst eller bank.

Vad gör en god man?

En god man eller förvaltare hjälper till med ekonomin, bevakar juridisk rätt eller ger annat stöd i vardagen. En förvaltare har samma uppgift som en god man men den som har förvaltare måste ha förvaltarens samtycke för att ingå avtal eller rättshandla på andra sätt. Uppgifterna skiljer sig mycket beroende på vem du är god man eller förvaltare för men exempel på vanliga uppgifter är:

  • Betala månadens räkningar och portionera ut fickpengar
  • Boka tid och vara med på möten hos myndigheter eller vården
  • Ansöka om exempelvis bostadsbidrag eller andra stödinsatser

Läs mer om uppdraget som god man eller om uppdraget som god man åt ensamkommande barn.

Ett uppdrag - inte en anställning

Att vara god man eller förvaltare är ingen anställning utan ett uppdrag. Du får ett arvode och ersättning för dina utgifter. Arvodet bestäms av överförmyndaren och hur mycket det är beror på uppdragets tyngd och krav på engagemang. För ett "normaluppdrag" som god man/förvaltare ligger arvodet på mellan 9 000 – 11 000 kr per år. Vi går efter SKR;s riktlinjer för arvode när vi bestämmer arvodet.

Intresserad av att bli god man eller förvaltare?

Klicka här och fyll i intresseanmälan

Obs! När du lämnar in intresseanmälan är överförmyndarnämnden enligt lag skyldig att kontrollera dina uppgifter hos kronofogdemyndigheten, socialförvaltningens register och rikspolisstyrelsens belastningsregister. När kontrollen är klar blir du kontaktad av oss för vidare information. Är det så att du förekommer i något register kan du inte bli god man/förvaltare med vissa få undantag.

Har du funderingar?

Hör gärna av dig till Susanne, Jenny, Carl-Hampus, Pernilla eller Johanna på Överförmyndarkontoret

E-post: overformyndaren@nykoping.se
Tfn: 0155-24 87 00 (telefontid måndag-fredag kl 10-12). 

Kontakta oss

Överförmyndarkontoret

0155-24 87 00

Telefontid måndag-fredag kl 10-12. 

overformyndaren@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: