Meny

Måltider i äldreomsorgen

Nyköpings kommuns Måltidsservice ansvarar för måltiderna i den kommunala äldreomsorgen inklusive de restauranger som är öppna för allmänheten. Här hittar du bland annat menyer och öppettider. 

Måltidsservice, kostpolicy och hållbarhet

Vi har tagit fram en kostpolicy, där fokus ligger på hållbarhet och Agenda 2030 där maten och måltiden har stor påverkan inom många områden. Ekologiskt, närproducerat och samarbete med de sörmländska lantbrukarna är också områden som är viktiga för vår organisation.


Restauranger är stängda

Med anledning av corona-viruset har restaurangerna på Mariebergsgården, Myntan och Fruängskällan stängt varit stängda från 27 mars. 

Köp en matlåda

På Mariebergsgården och Fruängskällan (gamla Tennishallen) kan du mellan kl. 11.30-12.30 köpa matlåda till ordinarie pris, 70 kronor för pensionärer, 80 kronor för icke-pensionärer. Använd ingången från trädgården på Mariebergsgården.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

Ändrade rutiner för mat till boende

Måltidsservice ändrat rutiner för maten till boende

Meny

Meny för restaurangerna som är öppna för allmänheten: Meny för Tennishallen, Mariebergsgården och Myntan.

Måltider för de som bor på kommunens äldre- och demensboenden: Meny för både lunch och middagar. 

Om måltiderna

Maten tillagas av kommunens anställda kockar i köken på Mariebergsgården, Fruängskällan, Myntan, Rönnliden och Lundagården, med leveranser till Väverskans och Hållets äldreboende, inklusive mat som levereras hem. 

Helhet och måltidsglädje i fokus för måltiderna:

  • Matgästerna har möjlighet att välja mellan två rätter till lunch och på kvällen serveras en rätt. Vi försöker leta efter några favoriter och erbjuda som ”valrätt”, det ska också märkas att det är helg från fredagsmyset till söndagsmiddagen.
  • Till lunch serveras en aptitretare, varmrätt och dessert.
  • Aptitretaren är just vad det låter, något litet som ska väcka aptiten. Den ska finnas framdukad när matgästerna kommer till bordet. Exempel på aptitretare: ostbit med oliv eller leverpastejkub med saltgurka.
  • Nästa steg är att vi levererar näringsrika mellanmål från köken.

Recept och menyer kommer att fortsätta utvecklas i matråd tillsammans med matgäster och kockar. 

Måltidsservice har fokus på hållbarhet och agenda 2030 där maten och måltiden har stor påverkan inom många områden. Vi strävar efter att ha ekologisk och närproducerad mat i samarbete med de sörmländska lantbrukarna. 

Kontakta oss

Restauranger

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 37 51
kok.mariebergsgarden@nykoping.se

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 

 

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor, vänligen kontakta oss på Måltidsservice på:

maltidsservice@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: