Meny

Stiftelser och fonder

Det finns flera stiftelser att söka pengar ur i Nyköpings kommun. Här nedan finns en lista på samtliga stiftelser och hur du ansöker.

En stiftelse är en gåva för ett speciellt ändamål. Förmögenheten i stiftelsen förvaltas för att tillgodose ändamålet och en viss summa pengar betalas ut regelbundet. En fond är en summa pengar som är avsatta för ett särskilt ändamål, en viss del av pengarna i fonden kan betalas ut regelbundet. Fonden kan förvaltas av exempelvis en kommun eller en organisation.

Nyköpings kommun har inte hand om några fonder men vi väljer att ta upp ordet här eftersom det ofta används av allmänheten i dessa sammanhang.

Ett stipendium är en belöning för något och kan betalas ut eller ges som gåva av exempelvis kommunen. I den här sammanställningen finns ingen av kommunens stipendier med. Läs mer om stipendier och priser.

Vem kan söka - urkund

Den som grundade stiftelsen bestämde vem som skulle kunna ta del av pengarna som finns för utdelning. Det kallas urkund – urkunden kan vara både person (vem som kan ansöka) och ändamål (vad pengarna kan användas till).

Hur går det till att ansöka?

Nedan finns de stiftelser som är möjliga att söka pengar ur. Stiftelserna sköts av Nyköpings kommun och Nyköpings församling. Ansökan skickas till den som sköter stiftelsen och handläggarna där bedömer om ansökan motsvarar kriterierna för just den stiftelsen.

  1. Läs om den stiftelse du är intresserad av.
  2. Skriv ut ansökningsblanketten och skicka in. I informationen om respektive stiftelse ser du vilken ansökningsblankett du ska använda.
  3. Om du blir beviljad pengar från stiftelsen får du pengarna insatta på det konto du uppgett i din ansökan.
    Du får inget meddlande från oss om du får avslag och inte blir beviljad pengar.

Kontakta oss

Ekonomichef

Jukka Taipale
0155-24 78 64

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Blanketter för ansökan

Nyheter