Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

Meny vecka 26 24/6 - 30/6

Meny vecka 26 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver och salladsost, serveras med potatismos LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk 
 
Middag Kalvsylta med kokt potatis och krämig rödbetssallad LT
 
Tisdag 
Lunch Stekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis och mustig ratatouille
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
 
Middag Somrig pastasallad med babyspenat, salladsost och örtdressing LT
 
Onsdag 
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och persiljeslungade morötter LT
Dessert Päronkräm med gräddmjölk
 
Middag Gratinerad frukostkorv, potatismos och morötter
 
Torsdag 
Lunch Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Pannkaka med sylt och grädde 
 
Middag Omelett med sparrisstuvning och stekt prinskorv LT
 
Fredag         
Lunch Kycklinggryta med mango chutney och potatis LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk
 
Middag Pastasås med svamp och spenat, serveras med pasta LT
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med potatisgratäng, skysås och broccoli
Dessert Morotskaka 
 
Middag Ostgratinerade crêpes med köttfärsfyllning LT
 
Söndag
Lunch Currydoftande fiskgratäng med kokt potatis LT
Dessert Vaniljglass med chokladsås 
 
Middag Krämig jordärtskockssoppa med mjukt bröd och pålägg LT

Meny vecka 27 1/7 - 7/7

Meny vecka 27 i PDF-format

Måndag
Lunch Pasta carbonara med medelhavsgrönsaker LT 
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk 
 
Middag Grillad rostbiff med potatissallad och örtslungade primörer
 
Tisdag
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås och potatismos LT 
Dessert Hallonsoppa med gräddmjölk
 
Middag Ugnspannkaka med keso, lingonsylt och rivna morötter LT
 
Onsdag
Lunch Husets klassiska lasagne LT 
Dessert Fruktsallad med vispad grädde 
 
Middag Panerad fisk med potatis, remouladsås och gröna ärtor LT
 
Torsdag
Lunch Kycklinggratäng med mango och curry, serveras med kokt potatis LT
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk
 
Middag Tomatsoppa med basilikacrème, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
 
Fredag         
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris och brytbönor LT
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT
 
Lördag
Lunch Fläskkarré med potatisgratäng, skysås och haricots vertssallad  
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås 
 
Middag Grönsaksbiff med potatis, kall vitlökssås och gröna ärtor LT 
 
Söndag
Lunch Färsbiff med potatis och varm pepparsås LT
Dessert Mango -och passionsfruktsmousse 
 
Middag Pastrami med fransk potatissallad och picklad rödlök 

Meny vecka 28 8/7 - 14/7

Meny vecka 28 i PDF-format

Måndag
Lunch Sötsur kycklinggryta med basmatiris LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk 
 
Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd och pålägg LT
 
Tisdag 
Lunch Cevapcici med klyftpotatis, tzatziki och grillgrönsaker LT 
Dessert Hallonsoppa med vispad grädde
 
Middag Potatisbullar med bacon och rostade rödbetor
 
Onsdag 
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis och stuvade morötter LT 
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk 
 
Middag Fiskgratäng med rostad lök, serveras med kokt potatis LT
 
Torsdag 
Lunch Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
 
Middag Korv á la Forsell med pasta och gröna ärtor LT
 
Fredag         
Lunch Stekt strömming med potatismos, smält dillsmör och gröna ärtor LT
Dessert Chokladpudding
 
Middag Grönsakspytt med citron- och honungsyoghurt LT
 
Lördag 
Lunch Kasslergratäng med ananas och paprika, serveras med potatis 
Dessert Kärleksmums 
 
Middag Tacopaj med salsa och majs LT
 
Söndag
Lunch Stekt kycklinglårfilé med rostad kulpotatis och enbärssås
Dessert Fruktsallad med vispad grädde 
 
Middag Spenatsoppa med gröna örter, mjukt bröd och pålägg LT

Meny vecka 29 15/7 - 21/7

Meny vecka 29 i PDF-format

Måndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis och gräddsky
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde 
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT
 
Tisdag 
Lunch Biff Lindström med potatismos och kapriskryddad gräddsås LT 
Dessert Fruktcocktail
 
Middag Fetaostpaj med spenat och soltorkade tomater LT
 
Onsdag 
Lunch Fajitakryddad kycklingsås med ris 
Dessert Persikahalva med kakströssel 
 
Middag Skinkfrestelse med broccoli och gul morot LT
 
Torsdag 
Lunch Potatis- och purjolökssoppa, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Ostkaka med saftsås
 
Middag Köttbullar med stuvade makaroner och kokta morötter LT
 
Fredag         
Lunch Örtbakad fisk med potatis och vitvinssås LT
Dessert Citronfromage
 
Middag Bratwurst med krämig potatissallad LT
 
Lördag 
Lunch Stekt kycklingfilé med stekt kulpotatis, dragonsås och kokt broccoli 
Dessert Hembakt hallonkaka  
 
Middag Pastasallad med skinka, dressing och bröd LT
 
Söndag
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng och brysselkål
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås 
 
Middag Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg LT

Meny vecka 30 22/7 - 28/7

Meny vecka 30 i PDF-format

Måndag 
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver och salladsost, serveras med potatismos LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk 
 
Middag Kalvsylta med kokt potatis och krämig rödbetssallad LT
 
Tisdag 
Lunch Stekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis och mustig ratatouille
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
 
Middag Somrig pastasallad med babyspenat, salladsost och örtdressing LT
 
Onsdag 
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och persiljeslungade morötter LT
Dessert Päronkräm med gräddmjölk
 
Middag Gratinerad frukostkorv, potatismos och morötter
 
Torsdag 
Lunch Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Pannkaka med sylt och grädde 
 
Middag Omelett med sparrisstuvning och stekt prinskorv LT
 
Fredag         
Lunch Kycklinggryta med mango chutney och potatis LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk
 
Middag Pastasås med svamp och spenat, serveras med pasta LT
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med potatisgratäng, skysås och broccoli
Dessert Morotskaka 
 
Middag Ugnspannkaka med keso, lingonsylt och rivna morötter LT
 
Söndag
Lunch Currydoftande fiskgratäng med kokt potatis LT
Dessert Vaniljglass med chokladsås 
 
Middag Krämig jordärtskockssoppa med mjukt bröd och pålägg LT

Meny vecka 31 29/7 - 4/8

Meny vecka 31 i PDF-format

Måndag
Lunch Pasta carbonara med medelhavsgrönsaker LT 
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk 
 
Middag Grillad rostbiff med potatissallad och örtslungade primörer
 
Tisdag 
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås och potatismos LT 
Dessert Hallonsoppa med gräddmjölk
 
Middag Ugnspannkaka med keso, lingonsylt och rivna morötter LT
 
Onsdag 
Lunch Husets klassiska lasagne LT 
Dessert Fruktsallad med vispad grädde 
 
Middag Panerad fisk med potatis, remouladsås och gröna ärtor LT
 
Torsdag 
Lunch Kycklinggratäng med mango och curry, serveras med kokt potatis LT
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk
 
Middag Tomatsoppa med basilikacrème, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
 
Fredag         
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris och brytbönor LT
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT
 
Lördag 
Lunch Fläskkarré med potatisgratäng, skysås och haricots vertssallad  
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås 
 
Middag Grönsaksbiff med potatis, kall vitlökssås och gröna ärtor LT 
 
Söndag
Lunch Färsbiff med potatis och varm pepparsås LT
Dessert Mango -och passionsfruktsmousse 
 
Middag Pastrami med fransk potatissallad och picklad rödlök 

Meny vecka 32 5/8 - 11/8

Meny vecka 32 i PDF-format

Måndag
Lunch Sötsur kycklinggryta med basmatiris LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk 
 
Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd och pålägg LT
 
Tisdag 
Lunch Cevapcici med klyftpotatis, tzatziki och grillgrönsaker LT 
Dessert Hallonsoppa med vispad grädde
 
Middag Potatisbullar med bacon och rostade rödbetor
 
Onsdag 
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis och stuvade morötter LT 
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk 
 
Middag Fiskgratäng med rostad lök, serveras med kokt potatis LT
 
Torsdag 
Lunch Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
 
Middag Korv á la Forsell med pasta och gröna ärtor LT
 
Fredag         
Lunch Stekt strömming med potatismos, smält dillsmör och gröna ärtor LT
Dessert Chokladpudding
 
Middag Grönsakspytt med citron- och honungsyoghurt LT
 
Lördag 
Lunch Kasslergratäng med ananas och paprika, serveras med potatis 
Dessert Kärleksmums 
 
Middag Tacopaj med salsa och majs LT
 
Söndag
Lunch Stekt kycklinglårfilé med rostad kulpotatis och enbärssås
Dessert Fruktsallad med vispad grädde 
 
Middag Spenatsoppa med gröna örter, mjukt bröd och pålägg LT

Meny vecka 33 12/8 - 18/8

Meny vecka 33 i PDF-format

Måndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis och gräddsky
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde 
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT
 
Tisdag 
Lunch Biff Lindström med potatismos och kapriskryddad gräddsås LT 
Dessert Fruktcocktail
 
Middag Fetaostpaj med spenat och soltorkade tomater LT
 
Onsdag 
Lunch Fajitakryddad kycklingsås med ris 
Dessert Persikahalva med kakströssel 
 
Middag Skinkfrestelse med broccoli och gul morot LT
 
Torsdag 
Lunch Potatis- och purjolökssoppa, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Ostkaka med saftsås
 
Middag Köttbullar med stuvade makaroner och kokta morötter LT
 
Fredag         
Lunch Örtbakad fisk med potatis och vitvinssås LT
Dessert Citronfromage
 
Middag Bratwurst med krämig potatissallad LT
 
Lördag 
Lunch Stekt kycklingfilé med stekt kulpotatis, dragonsås och kokt broccoli 
Dessert Hembakt hallonkaka  
 
Middag Pastasallad med skinka, dressing och bröd LT
 
Söndag
Lunch Örtagårdsstek med potatisgratäng och brysselkål
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås 
 
Middag Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg LT
 

Meny vecka 34 19/8 - 25/8

Meny vecka 34 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver och salladsost, serveras med potatismos LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk 
 
Middag Kalvsylta med kokt potatis och krämig rödbetssallad LT
 
Tisdag 
Lunch Stekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis och mustig ratatouille
Dessert Blåbärssoppa med kardemummagrädde
 
Middag Somrig pastasallad med babyspenat, salladsost och örtdressing LT
 
Onsdag 
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis och persiljeslungade morötter LT
Dessert Päronkräm med gräddmjölk
 
Middag Gratinerad frukostkorv, potatismos och morötter
 
Torsdag 
Lunch Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Pannkaka med sylt och grädde 
 
Middag Omelett med sparrisstuvning och stekt prinskorv LT
 
Fredag         
Lunch Kycklinggryta med mango chutney och potatis LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk
 
Middag Pastasås med svamp och spenat, serveras med pasta LT
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med potatisgratäng, skysås och broccoli
Dessert Morotskaka 
 
Middag Ugnspannkaka med keso, lingonsylt och rivna morötter LT
 
Söndag
Lunch Currydoftande fiskgratäng med kokt potatis LT
Dessert Vaniljglass med chokladsås 
 
Middag Krämig jordärtskockssoppa med mjukt bröd och pålägg LT
Öppna sidomeny