Meny

Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

Med anledning av Corona-smittan kommer Måltidsservice ändra vissa rutiner.

Det innebär att från och med nu: 
• kommer inte aptitretare serveras.
• kommer dessertmenyerna att förenklas.
• kommer enbart ett alternativ erbjuds till lunchen. 
• kommer Måltidspersonal inte befinna sig på avdelningar.
Vi reserverar oss även för ändringar i menyerna.

De som bor på boendena får i stället sin mat serverad på respektive avdelning nu när restaurangerna är stängda. 

Vi hoppas på er förståelse i dessa svåra och extrema tider. 

Läs mer om hur det fungerar för allmänheten nu när restaurangerna är stängda och menyer för allmänheten här. 

 

Meny vecka 28 6/7 - 12/7

Meny vecka 28 i PDF-format

Måndag

Lunch Stekt falukorv med kokt potatis, stuvad vitkål och senap LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk

Middag Kaviargratinerad sej med potatismos och haricots verts LT


Tisdag

Lunch Pannbiff med potatismos, stekt lök, brunsås, lingonsylt och broccoli LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde

Middag Potatis och purjolökssoppa, mjukt bröd och pålägg LT


Onsdag

Lunch Krämig kycklinggratäng med ris och bukettgrönsaker LT
Dessert Exotisk fruktmix med vispad grädde

Middag Ugnspannkaka med skink- och rotfruktsfräs, samt lingonsylt LT

 

Torsdag

Lunch Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Pannkaka med sylt

Middag Ost- och baconkorv med potatismos, gurkmajonnäs, ärtor, majs och paprika LT

 

Fredag

Lunch Biff Stroganoff med ris, vaxbönor och smörgåsgurka
Dessert Rabarberkompott med gräddmjölk

Middag Pastasallad med kyckling och soltorkad tomat, Rhode Island dressing LT


Lördag

Lunch Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor och lingonsylt LT
Dessert Mango- och passionsfruktmousse

Middag Matjesill med kokt potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT


Söndag

Lunch Ugnsstekt fisk med örter, serveras med potatismos, limeyoghurt och morotsmix LT
Dessert Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och vaniljsås

Middag Makaronipudding med lingonsylt och varm ärt- och broccolisallad

 

 

Meny vecka 29 13/7 - 19/7

Meny vecka 29 i PDF-format

Måndag

Lunch Chili con Carne med ris och värdshusgrönsaker LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk

Middag Fiskbullar i dillsås, med kokt potatis och gröna ärtor LT


Tisdag

Lunch Isterband med dillstuvad potatis, klostergrönsaker och rödbetor LT
Dessert Ananas med vispad grädde och rostad kokos

Middag Kasslergratäng med oregano, med ris och bukettgrönsaker


Onsdag

Lunch Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingonsylt, varm blomkål och romanesco LT
Dessert Hallonsoppa med lyxgrädde

Middag Potatisbullar med bacon, med riven morot och lingonsylt LT

Torsdag

Lunch Stekt strömming med potatismos, smält dillsmör och kokt morot LT
Dessert Körsbärskaka med vaniljsås

Middag Potatis- och köttfärsfrestelse med varma brytbönor LT


Fredag

Lunch Basilikadoftande ost- och skinksås med pasta och haricots verts LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk

Middag Biff Lindström med potatismos, kapriskryddad gräddsås och broccoli LT


Lördag

Lunch Fläskschnitzel med stekt kulpotatis, persiljesmör och romanescosymfoni
Dessert Chokladpudding

Middag Nötskavsgryta med messmör och enbär, med potatismos och bukettgrönsaker


Söndag

Lunch Fiskpudding med kokt potatis, smält smör och gröna ärtor LT
Dessert Toscapäron med vispad grädde

Middag Baconlåda med kokt potatis och tomat- och löksallad LT

 

Meny vecka 30 20/7 - 26/7

Meny vecka 30 i PDF-format

Måndag

Lunch Kalops med kokt potatis, haricot verts och rödbetor
Dessert Äpple- och jordgubbskompott med gräddmjölk

Middag Korv Stroganoff med ris, varm blomkål och romanesco LT


Tisdag

Lunch Fiskgratäng med basilika, med potatismos, broccoli och gul morot LT
Dessert Blåbärssoppa och kardemummaskorpa

Middag Pasta med bacon och purjolöksås samt amerikansk grönsaksblandning LT


Onsdag

Lunch Stekt fläsk, kokt potatis, löksås och kokt morot
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk

Middag Tomatsoppa med basilika créme, mjukt bröd och pålägg LT


Torsdag

Lunch Kroppkakor, smält smör, bukettgrönsaker och lingonsylt LT
Dessert Persikohalva med vispad grädde

Middag Kassler Hawaii med ris och amerikansk grönsaksblandning


Fredag

Lunch Kycklinginnerfilé med potatisgratäng skysås, värdshusgrönsaker LT
Dessert Glass med bärkompott

Middag Prinskorv med stekt kulpotatis, stuvad spenat och babymorötter LT


Lördag

Lunch Panerad sej med potatismos, pepparrotskräm och inlagd gurka LT
Dessert Hallonmousse med maränger

Middag Köttfärspaj, syrad vitkålssallad, örtdressing LT


Söndag

Lunch Fläskkarré med kokt potatis, gräddsås, äppelmos och värdshusgrönsaker
Dessert Rabarberkaka med havregryn, serveras med vaniljsås

Middag Ugnsomelett med räkstuvning, kokt potatis, broccoli och gul morot LT

 

Meny vecka 31 27/7 - 2/8

Meny vecka 31 i PDF-format

Måndag

Lunch Kokt frukostkorv, potatismos, pepparrotssås och kokt broccoli LT
Dessert Päronkräm med gräddmjölk

Middag Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg LT


Tisdag

Lunch Kycklinggryta med paprika och peppar, med ris och bukettgrönsaker LT
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde

Middag Fläskpannkaka med lingonsylt och kokt morot LT


Onsdag

Lunch Köttfärslasagne med värdshusgrönsaker LT
Dessert Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummakräm

Middag Ugnsstekt fisk med potatismos, gräddsky och gröna ärtor LT


Torsdag

Lunch Kallskuren rökt kalkon, kokt potatis, mimosasallad och blandad sallad LT
Dessert Glass med chokladsås

Middag Varmkorv med bröd, potatismos samt tillbehör (senap, gurkmix, rostad lök) LT


Fredag

Lunch Gräddig köttgryta med rosmarin, serveras med potatismos och vaxbönor
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde

Middag Skinkfrestelse och kokt morot LT


Lördag

Lunch Makrillfilé med kokt potatis, krämig gräslökssås och grön grönsaksblandning LT
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås

Middag Kycklinggryta i mild currysås, med ris, grönsaksblandning med bönor, broccoli och paprika LT


Söndag

Lunch Plommonspäckad färslimpa med stekt potatis, gräddsås, lingonsylt
och värdshusgrönsaker LT
Dessert Mintpäron med vispad grädde

Middag Grönsakslåda med broccoli och keso, med kokt potatis, blandad sallad och örtdressing LT

 

Meny vecka 32 3/8 - 9/8

Meny vecka 32 i PDF-format

Måndag

Lunch Dillkött med kokt potatis, blomkål och romanescomix LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk

Middag Fiskgratäng med rostad lök, potatismos och bukettgrönsaker LT


Tisdag

Lunch Stekt fläsk, raggmunk, lingonsylt och grön grönsaksblandning
Dessert Aprikossoppa med lyxgrädde

Middag Grönsaksbiff med potatismos, kall vitlökssås och morotsmix LT


Onsdag

Lunch Stekt panerad sej, potatismos, örtsås och morotsmix LT
Dessert Päronhalva med vanilj och kardemummakräm

Middag Kalkongratinerad blomkål, kokt potatis och haricots verts LT


Torsdag

Lunch Ugnsgratinerad falukorv med purjo/äpple, mos, senapssås, broccoli och gul morot LT

Dessert Körsbärskaka med vaniljgrädde

Middag Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor LT


Fredag

Lunch Pulled pork (mör fläskkarré) med klyftpotatis, gräddfil och smörgåsgurka LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk

Middag Omelett med sparrisstuvning, kokt potatis och stekt prinskorv LT


Lördag

Lunch Fiskgratäng med räkor, potatismos och bukettgrönsaker LT
Dessert Citronfromage

Middag Crepes med köttfärsfyllning, sallad och dressing LT


Söndag

Lunch Skinkstek med kokt potatis, cidergräddsås, värdshusgrönsaker och gelé
Dessert Blåbärspaj med smultäcke och vaniljsås

Middag Ost- och broccolisoppa med mjuk smörgås och pålägg LT

 

Meny vecka 33 10/8 - 16/8

Meny vecka 33 i PDF-format

Måndag

Lunch Stekt falukorv med kokt potatis, stuvad vitkål och senap LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk

Middag Kaviargratinerad sej med potatismos och haricots verts LT


Tisdag

Lunch Pannbiff med kokt potatis, stekt lök, brunsås, lingonsylt och broccoli LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde

Middag Potatis och purjolökssoppa, mjukt bröd och pålägg LT


Onsdag

Lunch Krämig kycklinggratäng, ris och bukettgrönsaker LT
Dessert Exotisk fruktmix med vispad grädde

Middag Ugnspannkaka med skink- och rotfruktsfräs med lingonsylt LT


Torsdag

Lunch Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Pannkaka med sylt

Middag Ost- och baconkorv med potatismos, gurkmajonnäs, ärtor, majs och paprika LT


Fredag

Lunch Biff Stroganoff med ris, vaxbönor och smörgåsgurka
Dessert Rabarberkompott med gräddmjölk

Middag Pastasallad med kyckling och soltorkad tomat, Rhode Island dressing LT


Lördag

Lunch Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor och lingonsylt LT
Dessert Mango- och passionsfruktmousse

Middag Matjesill med kokt potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT


Söndag

Lunch Ugnsstekt fisk med örter, med potatismos, limeyoghurt och morotsmix LT
Dessert Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och vaniljsås

Middag Makaronipudding med lingonsylt och varm ärt- och broccolisallad LT

 

Meny vecka 34 17/8 - 23/8

Meny vecka 34 i PDF-format

Måndag

Lunch Chili con Carne med ris och värdshusgrönsaker LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk

Middag Fiskbullar i dillsås med kokt potatis och gröna ärtor LT


Tisdag

Lunch Isterband med dillstuvad potatis, klostergrönsaker och rödbetor LT
Dessert Ananas med vispad grädde och rostad kokos

Middag Kasslergratäng med oregano, med ris och bukettgrönsaker


Onsdag

Lunch Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingonsylt, varm blomkål och romanesco LT
Dessert Hallonsoppa med lyxgrädde

Middag Potatisbullar med bacon, lingonsylt och riven morot LT


Torsdag

Lunch Stekt strömming med potatismos, smält dillsmör och kokt morot LT
Dessert Körsbärskaka med vaniljsås

Middag Potatis- och köttfärsfrestelse med varma brytbönor LT


Fredag

Lunch Pasta med basilikadoftande ost- och skinksås, samt haricots verts LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk

Middag Biff Lindström med potatismos, kapriskryddad gräddsås och broccoli LT


Lördag

Lunch Fläskschnitzel med stekt kulpotatis, persiljesmör och romanescosymfoni
Dessert Chokladpudding

Middag Nötskavsgryta med messmör och enbär, med potatismos och bukettgrönsaker


Söndag

Lunch Fiskpudding med kokt potatis, smält smör och gröna ärtor LT
Dessert Toscapäron med vispad grädde

Middag Baconlåda med kokt potatis, och tomat- och löksallad LT

 

Meny vecka 35 24/8 - 30/8

Meny vecka 35 i PDF-format

Måndag

Lunch Kalops med kokt potatis, haricot verts och rödbetor
Dessert Äpple- och jordgubbskompott med gräddmjölk

Middag Korv Stroganoff med ris, varm blomkål och romanesco LT


Tisdag

Lunch Fiskgratäng med basilika, med potatismos, broccoli och gul morot LT
Dessert Blåbärssoppa och kardemummaskorpa

Middag Pasta med bacon- och purjolöksås, samt amerikansk grönsaksblandning LT


Onsdag

Lunch Stekt fläsk med kokt potatis, löksås och kokt morot
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk

Middag Tomatsoppa med basilika crème, mjukt bröd och pålägg LT


Torsdag

Lunch Kroppkakor, smält smör, bukettgrönsaker och lingonsylt LT
Dessert Persikohalva med vispad grädde

Middag Kassler Hawaii med ris och amerikansk grönsaksblandning


Fredag

Lunch Kycklinginnerfilé med potatisgratäng, skysås och värdshusgrönsaker LT
Dessert Glass med bärkompott

Middag Prinskorv med stekt kulpotatis, stuvad spenat och babymorötter LT


Lördag

Lunch Panerad sej med potatismos, pepparrotskräm och inlagd gurka LT
Dessert Hallonmousse med maränger

Middag Köttfärspaj med syrad vitkålssallad och örtdressing LT


Söndag

Lunch Fläskkarré med kokt potatis, gräddsås, äppelmos och värdshusgrönsaker
Dessert Rabarberkaka med havregryn, vaniljsås

Middag Ugnsomelett med räkstuvning, kokt potatis, broccoli och gul morot LT

 

Meny vecka 36 31/8 - 6/9

Meny vecka 36 i PDF-format

Måndag

Lunch Kokt frukostkorv, potatismos, pepparrotssås och kokt broccoli LT
Dessert Päronkräm med gräddmjölk

Middag Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg LT


Tisdag

Lunch Kycklinggryta med paprika och peppar, med ris och bukettgrönsaker LT
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde

Middag Fläskpannkaka med lingonsylt och kokt morot LT


Onsdag

Lunch Köttfärslasagne med värdshusgrönsaker LT
Dessert Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummakräm

Middag Ugnsstekt fisk med potatismos, gräddsky och gröna ärtor LT


Torsdag

Lunch Kallskuren rökt kalkon, kokt potatis, mimosasallad och blandad sallad LT
Dessert Glass med chokladsås

Middag Varmkorv med bröd, potatismos samt tillbehör (senap, gurkmix, rostad lök) LT


Fredag

Lunch Gräddig köttgryta med rosmarin, med potatismos och vaxbönor
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde

Middag Skinkfrestelse och kokt morot LT


Lördag

Lunch Makrillfilé med kokt potatis, krämig gräslökssås och grön grönsaksblandning LT
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås

Middag Kycklinggryta i mild currysås, ris, grönsaksblandning med bönor,
broccoli och paprika LT


Söndag

Lunch Plommonspäckad färslimpa med stekt potatis, gräddsås, lingonsylt
och värdshusgrönsaker LT
Dessert Mintpäron med vispad grädde

Middag Grönsakslåda med broccoli och keso, kokt potatis, blandad sallad och örtdressing LT

 

Meny vecka 37 7/9 - 13/9

Meny vecka 37 i PDF-format

Måndag

Lunch Dillkött med kokt potatis, blomkål och romanescomix LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk

Middag Fiskgratäng med rostad lök, potatismos och bukettgrönsaker LT


Tisdag

Lunch Stekt fläsk med raggmunk, lingonsylt och grön grönsaksblandning
Dessert Aprikossoppa med lyxgrädde

Middag Grönsaksbiff med kall vitlökssås, potatismos och morotsmix LT


Onsdag

Lunch Stekt panerad sej, potatismos, örtsås och morotsmix LT
Dessert Päronhalva med vanilj- och kardemummakräm

Middag Kalkongratinerad blomkål, kokt potatis och haricots verts LT


Torsdag

Lunch Ugnsgratinerad falukorv med purjo/äpple, potatismos, senapssås, broccoli och gul morot LT
Dessert Körsbärskaka med vaniljgrädde

Middag Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor LT


Fredag

Lunch Pulled pork (mör fläskkarré) med klyftpotatis, gräddfil och smörgåsgurka LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk

Middag Omelett med sparrisstuvning, kokt potatis och stekt prinskorv LT


Lördag

Lunch Fiskgratäng med räkor, potatismos och bukettgrönsaker LT
Dessert Citronfromage

Middag Crepes med köttfärsfyllning, sallad och dressing LT


Söndag

Lunch Skinkstek, cidergräddsås, gelé och värdshusgrönsaker
Dessert Blåbärspaj med smultäcke och vaniljsås

Middag Ost- och broccolisoppa med mjuk smörgås och pålägg LT

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: