Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

Meny vecka 49 4/12 - 10/12

Meny vecka 49 i PDF-format

Måndag

Lunch Dillkött med morötter, serveras med kokt potatis och rostade rödbetor
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk

Middag Potatisbullar, serveras med bacon, lingonsylt och grillade grönsaker

Tisdag

Lunch Fransk kycklinggryta, serveras med ris och vaxbönor LT
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde

Middag Krämig blomkålssoppa med ost, serveras med mjukt bröd och pålägg LT

Onsdag

Lunch Fisk á la Rut, serveras med kokt potatis, broccoli och gul morot LT
Dessert Blåbärskräm med grädde

Middag Varmkorv och bröd, serveras med klassiska tillbehör, potatismos och solgula ratatouillegrönsaker

Torsdag

Lunch Klassisk ärtsoppa med fläsk, serveras med senap
Dessert Pannkaka med grädde och sylt

Middag Ugnsomelett med stuvad spenat och prinskorv, serveras med stekt potatis och höstgrönsaker LT

Fredag

Lunch Köttfärslimpa, serveras med kokt potatis, lingonsylt, gräddsås och gröna ärtor LT
Dessert Chokladmousse och hallon

Middag Fiskgryta med rotfrukter och saffran, serverad med kokt potatis, cremè fraichetopping, broccoli och gul morot LT

Lördag

Lunch Kycklinginnerfilé, serveras med dragonsås, stekt kulpotatis och brysselkål
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås

Middag Paj med broccoli och ädelost, serveras med vitlökssås och coleslaw LT

Söndag

Lunch Fläskkarré, serveras med skysås, potatisgratäng, äppelmos och haricovertsallad
Dessert Äppelkompott med lyxgrädde

Middag Kalvsylta, serveras med kokt potatis och rödbetssallad LT

Meny vecka 50 11/12 - 17/12

Meny vecka 50 i PDF-format

Måndag

Lunch Panerad fisk, serverad med remouladsås, potatis och citrusslungade morötter LT
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk

Middag Krämig pasta carbonara, serveras med haricotvertes

Tisdag

Lunch Biff Lindström, serveras med kapriskryddad gräddsås, potatismos och bukettgrönsaker LT
Dessert Aprikossoppa med lyxgrädde

Middag Mangokyckling med curry, serveras med ris och bukettgrönsaker LT

Onsdag

Lunch Lutfisk, serveras med klassisk vit sås, kokt potatis och gröna ärtor LT
Dessert Saffranskaka med färskostglasyr

Middag Risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk, serveras med mjukt bröd och julskinka LT

Torsdag

Lunch Kycklinglevergryta, serveras med kokt potatis och vaxbönor LT
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk

Middag Stekt falukorv, serveras med kokt potatis, stuvad vitkål, broccoli & gul morot LT

Fredag

Lunch Pulled pork, serveras med klyftpotatis, BBQ-sås och varm majs LT
Dessert Brylépudding

Middag Bondomelett med rökt skinka, serveras med rostade rödbetor LT

Lördag

Lunch Boeuf Bourgignon, serveras med kokt potatis, broccoli och gul morot
Dessert Mango- och passionsfruktsmousse

Middag Ostgratinerade crêpes med räkfyllning, serveras med bönsallad med äpple LT

Söndag

Lunch Wallenbergare, serveras med potatismos, lingon, smörsås och morotsmix
Dessert Glöggpäron med saffransfluff

Middag Couscouspytt med curryfrästa grönsaker och salladsost, serveras med vitlökssås LT

Meny vecka 51 18/12 - 24/12

Meny vecka 51 i PDF-format

Måndag

Lunch Laxpudding med skirat smör, serveras med babymorötter och zucchini LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk

Middag Högbosoppa, serveras med mjukt bröd och pålägg LT

Tisdag

Lunch Köttfärslimpa, serveras med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor och lingonsylt LT
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde

Middag Krämig lasagne med fetaost, serveras med varm majs LT

Onsdag

Lunch Apelsinkyckling, serveras med kokt potatis, broccoli och gul morot LT
Dessert Äppelkräm med smak av kanel, med gräddmjölk

Middag Varmkorv och bröd, serveras med klassiska tillbehör, potatismos och solgula ratatouillegrönsaker

Torsdag

Lunch Klassisk ärtsoppa med fläsk, serveras med senap
Dessert Pannkaka med grädde och sylt

Middag Fisk Bordelaise, serveras med potatismos, dillmajonnäs och citrusmorötter LT

Fredag

Lunch Korv Stroganoff, serveras med ris, vaxbönor och brytbönor LT
Dessert Strut med körsbärsgrädde

Middag Grönsaksbiff, serveras med kall vitlökssås, klyftpotatis, paprika och majs LT

Lördag

Lunch Örtagårdsstek, serveras med gräddsås, stekt potatis och citruskryddade rotfrukter
Dessert Toscapäron

Middag Bakpotatis, serveras med kycklingröra och kikärtssallad med rostad rotselleri LT

Söndag

Lunch Julbord
Dessert Pepparkakspannacotta

Middag Risgrynsgröt med kanel, socker, mjölk, serveras med bröd och pålägg LT

Öppna sidomeny