Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 

Meny vecka 47 18/11 - 24/11

Meny vecka 47 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver & salladsost, med potatismos och paprika & majs. LT
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd och pålägg. LT
 
Tisdag 
Lunch Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter. LT
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde.
 
Middag Tacopaj med salsa och varm majs. LT
 
Onsdag 
Lunch Sötsur kycklinggryta med ris.
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Middag Fläskpannkaka med örtfrästa rotsaker, varma grönsaker och lingonsylt.
 
Torsdag 
Lunch Köttfärssås med spaghetti och grönsaker. LT
Dessert Blåbärssoppa med kardemummaskorpor.
 
Middag Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Panerad fisk med vitlöks- & citronmajonäs, ugnsrostade rotfrukter och haricotes vertes. LT
Dessert Toscapäron med vispad grädde.
 
Middag Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. LT
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås och rotfrukter.
Dessert Citronfromage.
 
Middag Ostgratinerad Crepes med köttfärsfyllning och vitlöksdressing. LT
 
Söndag
Lunch Skinkstek med gräddsås, stekt potatis och citruskryddade rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med vispad grädde.
 
Middag Spenatsoppa med gröna örter, ägghalva, mjukt bröd och pålägg. LT

Meny vecka 48 25/11 - 1/12

Meny vecka 48 i PDF-format

Måndag
Lunch Kroppkakor med skirat smör, morotsmix och lingonsylt. LT
Dessert Äppelkräm med kanel och gräddmjölk.
 
Middag Couscouspytt med curryfrästa grönsaker, salladsost och vitlökssås. LT
 
Tisdag 
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås och potatismos. LT
Dessert Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Middag Redd grönsakssoppa med mjukt bröd och pålägg. LT
 
Onsdag 
Lunch Flygande Jacob med ris och varm majs.
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Middag Blodpudding med bacon och lingonsylt.
 
Torsdag 
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs och citrusmorötter. LT
Dessert Blåbärssoppa med vispad grädde.
 
Middag Tomatsoppa med basilika créme, mjukt bröd och pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis och stuvade morötter. LT
Dessert Hallonmousse med maränger.
 
Middag Hönsfärsbiffar med kokt ris, kall vitlökssås och
honungsrostade rotfrukter. LT
 
Lördag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter & dill, kokt potatis och vitlöksmajonäs. LT
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Middag Broccoli & skinkgratäng med kokt potatis och varm majs.
 
Söndag
Lunch Portergryta med potatismos och ugnsrostade grönsaker.
Dessert Mjuk pepparkaka med lingongrädde.
 
Middag Mustig pasta med svamp- & spenatsås och grönsaker. LT

Meny vecka 49 2/12 - 8/12

Meny vecka 49 i PDF-format

Måndag
Lunch Mangokyckling med curry, ris & varma grönsaker.
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Potatisbullar med bacon & rostade rödbetor.
 
Tisdag 
Lunch Medelhavslasagne med oregano & basilika & kokt morot. LT
Dessert Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Middag Brynt vitkålssoppa med korvslantar, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Onsdag 
Lunch Viltfärsbullar med svampstuvning, kokt potatis, haricots vertes & gelé. LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Middag Janssons frestelse med ägghalva. LT
 
Torsdag 
Lunch Kycklingbiffar med rostad potatis, BBQ-sås & varm majs. LT
Dessert Nyponsoppa med mandelbiskvier.
 
Middag Potatis och purjolökssoppa, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Stekt sillflundra, potatismos, dillsmör & gröna ärtor. LT
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde.
 
Middag Grönsakspytt med citron och honungsyoghurt. LT
 
Lördag 
Lunch Boeuf Bourgignon med kokt potatis, broccoli och gul morot.
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Middag Omelett med sparrisstuvning & kokt potatis. LT
 
Söndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås.
 
Middag Ost- och rökt hönspaj med grillade grönsaker & vitlökdressing. LT
Öppna sidomeny