Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 
 

Meny vecka 1 30/12 - 5/1

Meny vecka 1 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver och salladsost, med potatismos & paprika med majs. LT
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Tisdag Nyårsafton
Lunch Fläskfilé med rödvinssky, husets potatisgratäng & citronbakade rotfrukter.
Dessert Ägglikörmousse med varma blåbär.
 
Middag Hummersoppa med toast Skagen. LT
 
Onsdag Nyårsdagen
Lunch Sötsur kycklinggryta med basmatiris.
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås.
 
Middag Fläskpannkaka med örtfrästa rotsaker, varma grönsaker & lingonsylt.
 
Torsdag
Lunch Köttfärssås med spaghetti & grönsaker. LT
Dessert Blåbärssoppa med kardemummaskorpor.
 
Middag Grönkålssoppa med ägghalva, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Panerad fisk med vitlöks- och citronmajonäs, ugnsrostade rotfrukter & haricotes vertes. LT
Dessert Toscapäron med vispad grädde.
 
Middag Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor. LT
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås & rotfrukter.
Dessert Citronfromage.
 
Middag Ostgratinerad Crepes med köttfärsfyllning & vitlöksdressing. LT
 
Söndag
Lunch Skinkstek med gräddsås, stekt potatis & citruskryddade rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med vispad grädde.
 
Middag Spenatsoppa med gröna örter, ägghalva, mjukt bröd & pålägg. LT
 

Meny vecka 2 6/1 - 12/1

Meny vecka 2 i PDF-format

Måndag Trettondagen
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer. LT
Dessert Vit chokladpannacotta med hallon.
 
Middag Couscouspytt med curryfrästa grönsaker, salladsost & vitlökssås. LT
 
Tisdag
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås & potatismos. LT
Dessert Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Middag Redd grönsakssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Onsdag
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs.
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Middag Blodpudding med bacon & lingonsylt.
 
Torsdag
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter. LT
Dessert Blåbärssoppa med vispad grädde.
 
Middag Tomatsoppa med basilika créme, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis & stuvade morötter. LT
Dessert Hallonmousse med maränger.
 
Middag Hönsfärsbiffar med kokt ris, kall vitlökssås & honungsrostade rotfrukter. LT
 
Lördag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter och dill, kokt potatis & vitlöksmajonäs. LT
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Middag Broccoli och skinkgratäng med kokt potatis & varm majs.
 
Söndag
Lunch Portergryta med potatismos & ugnsrostade grönsaker.
Dessert Mjuk pepparkaka med lingongrädde.
 
Middag Mustig pasta med svamp- och spenatsås & grönsaker. LT
Öppna sidomeny