Meny

Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden.

Läs mer om öppettider för restauranger och menyer för allmänheten här. 

Meny vecka 50 9/12 - 15/12

Meny vecka 50 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Leverpastejssnitt
Lunch Kasslergratäng med oregano och kokt potatis
Lunchval Chili con carne med ris och färgglada morötter LT
Dessert Saftsoppa med kardemummaskorpor


Middag Kaviargratinerad sej med kokt potatis och haricots verts LT


Tisdag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med kaviar och ägghack
Lunch Köttfärslåda à la Lindström med kokt potatis, kaprisskysås och brysselkål LT
Lunchval Kokt torsk med potatismos och skånsk senapssås LT
Dessert Päronhalva med vispad grädde


Middag Skink- och rotfruktsgratäng med broccoli LT

Onsdag

Aptitretare Rågbröd med osttärning och löksill
Lunch Champinjongratinerad falukorv med kokt potatis och haricots verts LT
Lunchval Nötskavsgryta med smak av enbär med kokt potatis LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk


Middag Köttfärssås och spaghetti LT


Torsdag

Aptitretare kavring med matjessill och majonnäsklick
Lunch Fläskköttsgryta med tomat och crème fraiche serveras med kokt potatis
Lunchval Brynt vitkålssoppa med korvslantar, mjukt bröd och pålägg
Dessert Mannagrynspudding med saftsås


Middag Bondomelett med haricots verts och inlagda rödbetor LT

Fredag

Aptitretare Krustader med räkost och rom
Lunch Lutfisk med vit sås, kokt potatis och gröna ärter LT
Lunchval Ugnsstekt kycklingfilé med varm örtsås och kokt potatis LT
Dessert Saffranskaka med färskostglasyr


Middag Risgrynsgröt med tillbehör serveras med mjukt bröd och pålägg LT


Lördag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Boeuf Bourguignon med kokt potatis och varma grönsaker
Lunchval Dansk sjömansbiff allt i ett med senap LT
Dessert Fruktsallad med vispad grädde


Middag Kycklinggryta i mild currysås med kokt potatis LT


Söndag

Aptitretare Snitt med leverpastej och gurkmix
Lunch Örtagårdsstek med rostade rotfrukter och gräddsås
Lunchval Fisksoppa med aioli, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Chokladmousse med hallon


Middag Crêpes med köttfärsfyllning, sallad och dressing LT

 

Meny vecka 51 16/12 - 22/12

Meny vecka 51 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Korv Stroganoff med ris LT
Lunchval Fiskgratäng med ansjovis, kapris och dill serveras med kokt potatis LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk


Middag Högbosoppa – Soppa med morot serveras med mjukt bröd och pålägg LT


Tisdag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Gulaschgryta med kokt potatis och gräddfilsklick
Lunchval Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt LT
Dessert Persikohalva med vispad grädde


Middag Gräddstuvad pytt i panna med inlagda rödbetor LT

Onsdag

Aptitretare Kaviarröra på kavring
Lunch Lasagne med spenat och fetaost LT
Lunchval Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor
Dessert Äpple- och jordgubbskompott med gräddmjölk


Middag Janssons frestelse med ägghalva och gröna ärter LT


Torsdag

Aptitretare Ansjovisfilé på potatisskiva
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, krämig pepparsås och lingonsylt LT
Lunchval Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt LT
Dessert Glass


Middag Ost- och baconkorv med kokt potatis och gurkmajonnäs LT

Fredag

Aptitretare Pastramirulle med gurka och färskoströra med sweet chili
Lunch Kalops med kokt potatis och brytbönor
Lunchval Fisk med krämigt senaps- och purjolökstäcke serveras med kokt potatis LT
Dessert Blåbärssoppa med kardemummaskorpor


Middag Kassler Hawaii med ris och grön grönsaksblandning


Lördag

Aptitretare Makrill med ägg på kavring
Lunch Pocherad sej med hummersås och kokt potatis LT
Lunchval Fläskschnitzel med stekt kulpotatis och persiljesmör
Dessert Kladdkaka med vispad grädde


Middag Potatis- och köttfärsfrestelse med varma rotfrukter LT


Söndag

Aptitretare Krustader med räkost och rom
Lunch Nötstek med kokt potatis, gelé och ansjoviskryddad gräddsås
Lunchval Flygande Jacob med ris LT
Dessert Strut med lingongrädde


Middag Omelett med champinjonstuvning serveras med stekt potatis LT

 

Meny vecka 52 23/12 - 29/12

Meny vecka 52 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Kryddostkub med oliv
Lunch Kroppkakor med smält smör och lingonsylt LT
Lunchval Basilikadoftande ost- och skinksås med pasta LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk


Middag Köttfärssoppa med korngryn, mjukt bröd och pålägg LT


Julafton

Lunch Julbord
Dessert Pepparkakspannacotta
Middag Risgrynsgröt med tillbehör, mjukt bröd och pålägg LT

Juldagen

Aptitretare Ost- och skinksandwich
Lunch Köttbullar med kokt potatis, bruna bönor och brysselkål LT
Lunchval Revbensspjäll med kokt potatis, gräddsås och äppelmos
Dessert Glöggpäron med vispad grädde


Middag Julskinka med rödkål, senap och kokt potatis


Annandag jul

Aptitretare Smörrebröd med currymajonnäs och potatis
Lunch Julkorv med potatismos och skånsk senapssås LT
Lunchval Grönkålssoppa med ägghalva, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Ris à la Malta med saftsås


Middag Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis LT

 

Fredag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med kaviar och ägghack
Lunch Stekt panerad sej med kokt potatis och remouladsås LT
Lunchval Kycklinggryta med apelsin och ris LT
Dessert Saffranskaka med vispad grädde


Middag Krämig köttfärsröra med vitkål och timjan, serveras med kokt potatis LT


Lördag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Plommonjärpar med timjansås, gelé och kokt potatis LT
Lunchval Skinkstek med kokt potatis, timjansås och äppelmos
Dessert Glass med bärkompott


Middag Fiskgratäng smaksatt med paprikakräm serveras med kokt potatis LT


Söndag

Aptitretare Krustad med äpple och skinkröra
Lunch Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärter och lingonsylt LT
Lunchval Gräddig köttgryta med rosmarin, vaxbönor och kokt potatis
Dessert Lingon- och äppelpaj med vaniljsås


Middag Varmkorv med bröd, senap, rostad lök, gurkmix och potatismos LT

 

Meny vecka 1 30/12 - 5/1

Meny vecka 1 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Pastramirulle med gurka och färskoströra med sweet chili
Lunch Isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor LT
Lunchval Pastagratäng med kyckling och ostsås LT
Dessert Fruktsoppa med torkad frukt och lyxgrädde


Middag Potatisbullar med bacon och lingonsylt LT


Nyårsafton

Aptitretare Krustader med räkost och rom
Lunch Fläskfilé med potatisbakelse, rödvinssky och bearnaisesås
Dessert Ägglikörmousse med varma hallon


Middag Hummersoppa med Toast Skagen

Nyårsdagen

Aptitretare Leverpastejssnitt
Lunch Biff Stroganoff med ris och bukettgrönsaker
Lunchval Kycklinggryta med smak av enbär serveras med kokt potatis LT
Dessert Minpäron med vispad grädde


Middag Kokt sej med smält smör, riven pepparrot och potatismos LT


Torsdag

Aptitretare Snitt med skinka och äpple
Lunch Pannbiff med stekt lök, brunsås och kokt potatis LT
Lunchval Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt LT
Dessert Glass


Middag Stekt falukorv med stuvade makaroner och ugnsgrönsaker LT

Fredag

Aptitretare Rågbröd med osttärning och löksill
Lunch Grönsaksbiff med klyftpotatis och kall vitlökssås LT
Lunchval Panerad sej med kall vitlökssås och kokt potatis LT
Dessert Mjuk pepparkaka med lingongrädde


Middag Pastrami med potatisgratäng och salvia- och balsamicosky


Lördag

Aptitretare Krämig gubbröra på kavring
Lunch Biff à la Lindström med stekt kulpotatis och kaprisskysås LT
Lunchval Fläskkarré med smak av plommon med kokt potatis, gräddsås och äppelmos
Dessert Maränggrädde med banan och chokladsås


Middag Silltallrik med ägghalva, gräddfil, kokt potatis och bröd LT


Trettondagsafton

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Portergryta med kokt potatis och gelé
Lunchval Fiskgratäng med räkor serveras med potatismos och broccoli LT
Dessert Saffranspudding med hallonsylt och vispad grädde


Middag Västerbottenspaj med romsås och sallad LT

 

Meny vecka 2 6/1 - 12/1

Meny vecka 2 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Trettondagen

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Ugnsbakad fisk med potatismos och dillmajonnäs LT
Lunchval Kokt frukostkorv med kokt potatis och pepparrotssås LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk


Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd och pålägg LT


Tisdag

Aptitretare Kaviarröra på kavring
Lunch Kycklinggryta i mild currysås serveras med kokt potatis LT
Lunchval Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt
Dessert Mandarinklyftor med vispad grädde


Middag Köttfärssås och spaghetti med varma grönsaker LT

Onsdag

Aptitretare Ansjovisfilé på potatisskiva
Lunch Pastagratäng med heta grönsaker LT
Lunchval Panerad sej med kokt potatis och remouladsås LT
Dessert Apelsinsoppa med kardemummaskorpor


Middag Blodpudding med bacon och lingonsylt LT


Torsdag

Aptitretare Krustad med äpple och skinkröra
Lunch Kalops med kokt potatis, vaxbönor och rödbetor
Lunchval Köttfärssoppa med korngryn serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Ostkaka med grädde och sylt


Middag Kalkongratinerad blomkål med kokt potatis och morotsmix LT

Fredag

Aptitretare Kavring med äpple och skinkröra
Lunch Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt LT
Lunchval Bratwurst med potatismos och gurkmajonnäs LT
Dessert Äppelkompott med gräddmjölk


Middag Kräftströmming med potatismos och bukettgrönsaker LT


Lördag

Aptitretare Ost- och skinksandwich
Lunch Helstekt kotlettrad med klyftpotatis och cidergräddsås
Lunchval Fiskgryta med kokt potatis och varma rotfrukter LT
Dessert Mjuk äppelkaka med vaniljsås


Middag Omelett med sparrisstuvning, prinskorv och stekt potatis LT


Söndag

Aptitretare Snitt med skinka och äpple
Lunch Ostpanerad kycklingschnitzel med kokt potatis och dragonsås
Lunchval Nötskavsgryta med syltlök och kokt potatis LT
Dessert Moccakräm


Middag Potatis- och köttfärsfrestelse med bukettgrönsaker LT

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: