Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden.

Meny vecka 38 16/9 - 22/9

Meny vecka 38 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt LT
Lunchval Kycklinggryta i mild currysås med ris och sommargrönsaker LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk


Middag Blodpudding med bacon, vitkålssallad och lingonsylt


Tisdag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, broccoli, gul morot och lingonsylt
Lunchval Fisk Björkeby – Ströbrödsbakad fisk med kokt potatis och dillmajonnäs LT
Dessert Persikohalva med vispad grädde


Middag Ost- och broccolisoppa med mjukt bröd och pålägg LT

Onsdag

Aptitretare Kaviarröra på kavring
Lunch Stekt panerad sej med skarpsås, kokt potatis och gröna ärter LT
Lunchval Korv Stroganoff med ris och gröna ärter LT
Dessert Äppel- och jordgubbskompott med gräddmjölk


Middag Chili con carne med romanabönor och ris LT


Torsdag

Aptitretare Ansjovisfilé på potatisskiva
Lunch Kalops med kokt potatis och rödbetor
Lunchval Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt LT
Dessert Glass


Middag Makaronipudding med lingonsylt och varm ärt- och broccolisallad LT

Fredag

Aptitretare Pastramirulle med gurka och färskoströra med sweet chili
Lunch Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor LT
Lunchval Ahlströmmers moussaka med kokt potatis och bukettgrönsaker LT
Dessert Blåbärssoppa med kardemummaskorpa


Middag Hollandaisegratinerade fiskbullar med kokt potatis och haricots verts LT


Lördag

Aptitretare Makrill med ägg på kavring
Lunch Portergryta med kokt potatis, gelé, broccoli och gul morot
Lunchval Panerad flundra med remouladsås och kokt potatis LT
Dessert Kladdkaka med lättvispad grädde


Middag Rostbiff med krämig potatissallad och smörgåsgurka


Söndag

Aptitretare Laxsnittar med pepparrot
Lunch Skinkstek med gräddsås, kokt potatis och äppelmos
Lunchval Biff Lindström med kokt potatis, brunsås och slottsgrönsaker LT
Dessert Strut med lingongrädde


Middag Champinjoncrêpes med sallad och örtdressing LT

 

Meny vecka 39 23/9 - 29/9

Meny vecka 39 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Kryddostkub med oliv
Lunch Kasslergratäng med oregano, ris och varm majs
Lunchval Chili på hönsfärs med ris och varm majs LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk


Middag Grönsakslåda med broccoli och keso serveras med kallskuren pastrami och kokt potatis


Tisdag

Aptitretare Krustader med räkost och rom
Lunch Fiskgratäng med ansjovis, kapris och dill serveras med kokt potatis LT
Lunchval Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt LT
Dessert Exotisk fruktsoppa med mandelbiskvier


Middag Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd och pålägg LT


Onsdag

Aptitretare Ost- och skinksandwich
Lunch Kroppkakor med smält smör och lingonsylt LT
Lunchval Stekt falukorv med stuvade makaroner och färgglada morötter LT
Dessert Hallonkräm med gräddmjölk


Middag Saffranspannkaka med sylt och vispgrädde LT


Torsdag

Aptitretare Smörrebröd med currymajonnäs och potatis
Lunch Fisk à la Rut – Sej med krämigt dilltäcke serveras med kokt potatis LT
Lunchval Brynt vitkålssoppa med korv serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert Våfflor med sylt och grädde


Middag Potatisbullar med bacon och lingonsylt LT

Fredag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med kaviar och ägghack
Lunch Krämig kyckling med ris, broccoli och gul morot LT
Lunchval Köttfärslasagne med broccoli och gul morot LT
Dessert Ljumna äppelklyftor med lyxgrädde


Middag Silltallrik med kokt potatis, ägghalva, gräddfil och bröd LT


Lördag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Wallenbergare med potatismos, skysås, gröna ärter och rårörda lingon LT
Lunchval Fiskgryta med kokt potatis och gröna ärter LT
Dessert Brylépudding med karamellsås


Middag Varmkorv med bröd, potatismos, senap, gurkmix och rostad lök LT


Söndag

Aptitretare Krustad med äpple och skinkröra
Lunch Senaps- och dragondoftande köttgryta på fläsk serveras med kokt potatis LT
Lunchval Ugnsbakad kyckling med potatisgratäng och balsamicosky
Dessert Lingon- och äppelpaj med vaniljsås


Middag Husets paj med sallad och Rhode Islandsås

 

Meny vecka 40 30/9 - 6/10

Meny vecka 40 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Pastramirulle med gurka och färskoströra med sweet chili
Lunch Krämig köttfärsröra med vitkål och timjan serveras med kokt potatis LT
Lunchval Pasta med baconsås och haricots verts
Dessert Fruktsoppa på torkad frukt serveras med lyxgrädde


Middag Fläskpannkaka med lingonsylt och rivna morötter LT


Tisdag

Aptitretare Makrill med ägg på kavring
Lunch Stekt salt sill med kokt potatis och löksås LT
Lunchval Kalkongratinerad blomkål med kokt potatis LT
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk


Middag Korvgryta med rotfrukter serveras med kokt potatis och senap LT

Onsdag

Aptitretare Leverpastejssnitt
Lunch Kalops med kokt potatis, blomkål och rödbetor
Lunchval Fisk Bordelaise – Gratinerad fisk med persilja och citron och kokt potatis LT
Dessert Päronhalva med lättvispad grädde


Middag Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor LT


Torsdag

Aptitretare Snitt med äpple och skinka
Lunch Fläskbog med rotmos, senap och haricots verts
Lunchval Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt LT
Dessert Glass


Middag Köttfärssås och spaghetti med kokt broccoli LT

Fredag

Aptitretare Rågbröd med osttärning och löksill
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med pujolök och äpple serveras med kokt potatis LT
Lunchval Tacogratäng med ris, salsa, crème fraiche, nachos och majs
Dessert Körsbärskräm med gräddmjölk


Middag Skepparströmming med potatismos och haricots verts LT


Lördag

Aptitretare Krämig gubbröra på kavring
Lunch Gräddig köttgryta med rosmarin och kokt potatis
Lunchval Panerad fisk med kokt potatis, dillmajonnäs och brytböna LT
Dessert Maränggrädde med banan och chokladsås


Middag Rostbiff med potatisgratäng och rödvinssky


Söndag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Järpar med gräddsås, kokt potatis och färgglada morötter LT
Lunchval Fläskschnitzel med stekt kulpotatis och persiljesmör
Dessert Dessertpudding med varma bär


Middag Kycklinggryta i mild currysås, ris och varma grönsaker LT

 

Meny vecka 41 7/10 - 13/10

Meny vecka 41 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Isterband med persiljestuvad potatis och rödbeta LT
Lunchval Dillkyckling med kokt potatis och vaxböna LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk


Middag Köttfärssoppa med korngryn, mjukt bröd och pålägg LT


Tisdag

Aptitretare Kaviarröra på kavring
Lunch Stekt fläsk med raggmunk, lingonsylt och varma slottsgrönsaker
Lunchval Kokt sej med ägg- och persiljesås serveras med kokt potatis LT
Dessert Ananasringar med vispgrädde


Middag Risgrynsgröt med mjölk och kanel serveras med mjukt bröd och pålägg LT

Onsdag

Aptitretare Ansjovisfilé på potatisskiva
Lunch Korv à la Forsell – Krämig korvgryta med dill serveras med kokt potatis LT
Lunchval Blomkål- och broccoligratäng med kokt potatis LT
Dessert Apelsinsoppa med kardemummaskorpa


Middag Fiskbullar i dillsås med kokt potatis och gröna ärter LT


Torsdag

Aptitretare Krustad med äpple och skinkröra
Lunch Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt LT
Lunchval Krämig tomatsoppa med pasta serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Ostkaka med vispgrädde och sylt


Middag Stekt falukorv med stuvade morötter, kokt potatis och brytböna LT

Fredag

Aptitretare Kavring med matjessill och majonnäsklick
Lunch Dragonfisk med potatismos och gröna ärter LT
Lunchval Vegetarisk medelhavslasagne med spenat och fetaost LT
Dessert Äppelkompott med gräddmjölk


Middag Kalvsylta med kokt potatis och rödbetssallad LT


Lördag

Aptitretare Ost- och skinksandwich
Lunch Flygande Jacob med ris och romanaböna LT
Lunchval Pannbiff med skogssvampsås, gelé och kokt potatis LT
Dessert Mjuk äppelkaka med vaniljsås


Middag Janssons frestelse med ägghalva och gröna ärter LT


Söndag

Aptitretare Snitt med skinka och äpple
Lunch Panerad flundra med kokt potatis, kall örtsås och haricots verts LT
Lunchval Söndagsstek med enbärsgräddsås, kokt potatis och gelé
Dessert Moccakräm


Middag Köttfärsfyllda crêpes med sallad och dressing LT

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: