Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

Vecka 26 24/6 - 30/6

Meny vecka 26 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås, vaxböna och lingonsylt LT
Lunchval Kallskuren kassler med kokt potatis och legymsallad
Dessert Jordgubbssoppa med vaniljkesella


Middag Stekt inlagd strömming med gräddfil och hackad rödlök LT


Tisdag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Kroppkakor med smält smör, lingonsylt och broccoli LT
Lunchval Fisk Björkeby med kokt potatis och kall örtsås LT
Dessert Rabarberkompott med gräddmjölk


Middag Makaronipudding med lingonsylt och sallad på gröna ärter LT

Onsdag

Aptitretare Kaviarröra på kavring
Lunch Korv Stroganoff med ris och morotsmix LT
Lunchval Rödbetsbiffar med klyftpotatis och kall örtsås
Dessert Persikohalva med hallongrädde


Middag Köttfärssoppa med crème fraiche och mjukt bröd LT


Torsdag

Aptitretare Ansjovisfilé på potatisskiva
Lunch Texmexbiff med kokt potatis, brytbönor och kall ajvarsås LT
Lunchval Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och vaniljsås


Middag Potatisbullar med bacon och lingonsylt LT

 

Fredag

Aptitretare Pastramirulle med gurka och färskoströra med sweet chili
Lunch Isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor
Lunchval Chili con carne med ris och bukettgrönsaker LT
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt


Middag Pastasallad med kyckling, currydressing och brytbröd


Lördag

Aptitretare Makrill med ägg på kavring
Lunch Portergryta med kokt potatis, gul morot och gelé
Lunchval Knaprig fisk med tartarsås och kokt potatis LT
Dessert Kladdkaka med hallon och lättvispad grädde


Middag Rökt skinka med solskensmos och senapssås LT


Söndag

Aptitretare Laxsnittar med pepparrot
Lunch Dillkött på fläsk med kokt potatis och morot
Lunchval Biff Lindström med kokt potatis och brunsås LT
Dessert Strut med hallongrädde


Middag Champinjoncrêpes med sallad och örtdressing LT

 

Vecka 27 1/7 - 7/1

Meny vecka 27 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Kryddostkub med oliv
Lunch Stekt falukorv med stuvade makaroner och varm majs LT
Lunchval Chili på hönsfärs med färsk koriander och kokt ris LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk


Middag Grönsakslåda med broccoli och keso serveras med kokt potatis och pastrami


Tisdag

Aptitretare Krustad med räkost och rom
Lunch Fiskgratäng med ansjovis kapris, dill och kokt potatis LT
Lunchval Köttbullar i tomatsås med ris och bukettgrönsaker LT
Dessert Persikohalva med vanilj- och kardemummakräm


Middag Potatis- och purjolökssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg LT


Onsdag

Aptitretare Ost- och skinksandwich
Lunch Kreolsk gryta med ris
Lunchval Köttfärslasagne med kokt morot LT
Dessert Rabarbersoppa med lyxgrädde


Middag Saffranspannkaka med sylt och vispad grädde LT


Torsdag

Aptitretare Smörrebröd med currymajonnäs och potatis
Lunch Fisk à la Rut med kokt potatis och broccoli LT
Lunchval Grön sparrissoppa toppad med crème fraiche serveras med mjukt bröd LT
Dessert Våfflor med sylt och grädde


Middag Kycklinggratäng på rotfruktsbädd med varma rödbetor och kokt potatis LT


Fredag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med kaviar och ägghack
Lunch Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Lunchval Gratinerad kassler med currysås, kokt potatis och morotsmix LT
Dessert Äppelkräm med kanelgrädde


Middag Silltallrik med ägghalva, gräddfil, bröd och kokt potatis LT


Lördag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Wallenbergare med kokt potatis, skysås, gröna ärter och rårörda lingon LT
Lunchval Panerad flundrafilé med kokt potatis och remouladsås LT
Dessert Blåbärspaj med smultäcke och vaniljsås


Middag Varmkorv med bröd och tillbehör


Söndag

Aptitretare Krustad med äpple- och skinkröra
Lunch Fläskkarré med smak av plommon, kokt potatis och gräddsås
Lunchval Kycklingfilé med potatisgratäng, mangochutneysås och grönsaker
Dessert Vaniljglass med chokladsås


Middag Kallskuren rökt kalkon med mimosasallad och kokt potatis LT

 

Vecka 28 8/7 - 14/7

Meny vecka 28 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Pastramirulle med gurka och färskoströra med sweet chili
Lunch Krämig köttfärsröra med vitkål och timjan serveras med kokt potatis och lingonsylt LT
Lunchval Pasta Carbonara med haricots verts
Dessert Fruktsoppa med lyxgrädde


Middag Blodpudding med bacon, äpple, lökfräs, lingonsylt samt potatis


Tisdag

Aptitretare Makrill med ägg på kavring
Lunch Fiskpudding med smält smör, kokt potatis och gröna ärter LT
Lunchval Krämig palsternackssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås


Middag Snickarlåda med falukorv och broccoli LT


Onsdag

Aptitretare Leverpastejsnitt
Lunch Pannbiff med kokt potatis, smält smör och gröna ärter LT
Lunchval Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Dessert Aprikoskräm med vispad grädde


Middag Köttfärssås med spaghetti och slottsgrönsaker LT


Torsdag

Aptitretare Snitt med skinka och äpple
Lunch Broccoli- och ädelostpaj serveras med krispig fänkålssallad och örtdressing
Lunchval Fiskgryta med ris och brytbönor LT
Dessert Kokospäron med ingefärscrèmefraiche


Middag Basilikadoftande ost- och skinksås med pasta och vaxbönor LT

Fredag

Aptitretare Rågbröd med osttärning och löksill
Lunch Gratinerad falukorv med purjo och äpple samt kokt potatis LT
Lunchval Tacogratäng med crème fraiche och majs LT
Dessert Marängsviss


Middag Rotfruktsplättar med romsås och babyspenatsallad LT


Lördag

Aptitretare Krämig gubbröra på kavring
Lunch Gräddig köttgryta med rosmarin, kokt potatis, broccoli och gul morot
Lunchval Sejfriletter med kokt potatis och kall örtsås LT
Dessert Vaniljglass med varma bär


Middag Rostbiff med krämig potatissallad och gratinerade tomater LT


Söndag

Aptitretare Tunnbrödssnitt med rostbiff
Lunch Persiljejärpar med cidergräddsås, kokt potatis och morotsmix LT
Lunchval Kalkonschnitzel med rostade rotfrukter och kall senapssås
Dessert Sockerkaksbakelse med jordgubbsgrädde


Middag Stekt strömming med potatismos, smält smör och lingonsylt

 

Vecka 29 15/7 - 21/7

Meny vecka 29 i PDF-format

LT = Lättuggad måltid. Välj gärna potatismos som tillbehör.

Måndag

Aptitretare Tunnbrödsrulle med böcklingpastej
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad spenat
Lunchval Dillkött på kyckling med kokt potatis och broccoli LT
Dessert Ananas med vanilj- och kardemummakräm toppad med rostad kokos


Middag Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg LT


Tisdag

Aptitretare Kaviarröra på kavring
Lunch Kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingonsylt LT
Lunchval Krämig rotfruktslasagne med varma slottsgrönsaker LT
Dessert Hallonkräm med citrongrädde


Middag Fläskpannkaka med lingonsylt

Onsdag

Aptitretare Ansjovisfilé på potatisskiva
Lunch Korv à la Forsell – krämig korvgryta med dill och ris LT
Lunchval Gratinerad blomkål med kalkon, kokt potatis och sommargrönsaker LT
Dessert Strut med hallongrädde


Middag Fiskbullar i dillsås med kokt potatis och gröna ärter LT


Torsdag

Aptitretare Krustad med äpple- och skinkröra
Lunch Kaviargratinerad sej med kokt potatis och gröna ärter LT
Lunchval Krämig tomatsoppa med grädde och mjukt bröd LT
Dessert Fransk äppelkaka med vaniljsås


Middag Bondomelett med haricots verts och rödbetor LT

 

Fredag

Aptitretare Kavring med matjessill och majonnäsklick
Lunch Färsbiffar med stekt kulpotatis och basilikasmetana LT
Lunchval Stekt salt sill med kokt potatis och löksås LT
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde


Middag Bakpotatis med kycklingröra, sallad och vinägrett


Lördag

Aptitretare Ost- och skinksandwich
Lunch Äppelgratinerad kotlett med salvia- och dragonsås samt kokt potatis
Lunchval Kycklingfilé med rotfruktsmedaljoner och tzatziki
Dessert Citronkladdkaka med hallongrädde


Middag Prinskorv med stekt potatis, äggröra och varma grönsaker LT


Söndag

Aptitretare Snitt med skinka och äpple
Lunch Panerad matrosfisk med gubbröra och kokt potatis LT
Lunchval Kallskuren pastrami med potatisgratäng och rödvinssky
Dessert Moccakräm med havreflarn toppad med riven choklad


Middag Crêpes med köttfärsfyllning, sallad och dressing LT

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: