Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 
 

Meny vecka 16 14/4 - 20/4

Meny vecka 16 i PDF-format

Måndag
Lunch Bouillabaisse med fänkål, räkor, kokt potatis & aioli. LT
Dessert Toscapäron med vispad grädde.
 
Middag Krämig jordärtskockssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Tisdag
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris, vax & brytbönor. LT
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde.
 
Middag Tacogratäng med varm majs & salsa. LT
 
Onsdag
Lunch Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås, morotsmix & lingonsylt. LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde.
 
Middag Ugnspannkaka med stekt fläsk & lingonsylt. 
 
Torsdag
Lunch Janssons frestelse med ägghalva & prinskorv. LT
Dessert  Apelsinsoppa med vispad grädde.
 
Middag Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Örtbakad kyckling med ajvarsås, ris & honungsrostade rotfrukter.
Dessert Persikahalva med kakströssel och vispad grädde.
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil & bröd. LT
 
Lördag 
Lunch Ugnsbakad lax med kokt potatis, kall dillsås & gröna ärtor. LT
Dessert Påskbakelse.
 
Middag Ostpaj med gräddfilsklick, röd stenbitsrom & hackad rödlök. LT
 
Söndag
Lunch Lammstek med rödvinssky, stekt kulpotatis & haricots cuvert.
Dessert Ägglikörmousse.
 
Middag Rökt kalkon med krämig potatissallad. LT
 
 
 

Meny vecka 17 21/4 - 27/4

Meny vecka 17 i PDF-format

Måndag
Lunch Sötsur kycklinggryta med ris & varm grönsak.
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Middag Potatisbullar med bacon, lingonsylt) & kokt broccoli.
 
Tisdag
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer. LT
Dessert Nyponsoppa med mandelbiskvier.
 
Middag Spenatsoppa med ägghalva, bröd & pålägg. LT
 
Onsdag
Lunch Kålpudding med kokt potatis, ärtor & gräddsås. LT
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk.
 
Middag Ostiga kikärtsbiffar med klyftpotatis & varm tomatsås. LT 
 
Torsdag
Lunch Havets lasagnette med kokta morötter. LT
Dessert  Fruktcocktail med vispad grädde.
 
Middag Tomatsoppa med basilika créme, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Kycklinggryta med mango chutney, kokt ris & varma grönsaker.
Dessert Hallonmousse.
 
Middag Ostgratinerad crêpes med köttfärsfyllning & bechamelsås. LT
 
Lördag 
Lunch Färsbiffar med soltorkade tomater, ugnsrostade rotfrukter & vitlöks- och 
persiljedressing. LT
Dessert Kladdkaka med vispad grädde.
 
Middag Medelhavslasagne med oregano och basilika med kokt morot. LT
 
Söndag
Lunch Viltstek med klyftpotatis, rödvinssky & varma grönsaker.
Dessert Äppelpaj med vaniljsås.
 
Middag Kallskuren kassler med kokt potatis & mimosasallad.
 
 
 

Meny vecka 18 28/4 - 4/5

Meny vecka 18 i PDF-format

Måndag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt. LT 
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
 
Middag Couscouspytt med curryfrästa grönsaker, salladsost & vitlökssås. LT
 
Tisdag
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök med potatismos & varma grönsaker. LT 
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Middag Morotssoppa med ingefära, lime och salladsost, med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Onsdag
Lunch Krämig pennepasta med kyckling och soltorkade tomater & varma grönsaker. 
Dessert Fruktsallad med vaniljkesella.
 
Middag Köttfärsgratäng med potatis, salsa & majs LT.
 
Torsdag
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. LT
Dessert  Jordgubbskräm med gräddmjölk.
 
Middag Gulaschsoppa med gräddfil, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Kycklinglårfilé med grönpepparsås, stekt kulpotatis & varma grönsaker. 
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Middag Varmkorv med potatismos och gärna med tillbehör som senap, ketchup, gurkmix & rostad lök.
 
Lördag 
Lunch Fläskschnitzel med kokt potatis, persiljesmör & morotsmix.
Dessert Bärpaj med vaniljsås.
 
Middag Nuggets med ris, sötsur sås & varma grönsaker. LT
 
Söndag
Lunch Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor & rårörda lingon. LT
Dessert Citronfromage med maränger.
 
Middag Blomkålssoppa med ost, mjukt bröd & pålägg. LT
Öppna sidomeny