Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 

Meny vecka 7 10/2 - 16/2

Meny vecka 7 i PDF-format

Måndag
Lunch Mangokyckling med curry serveras med ris & varma grönsaker.
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Potatisbullar med bacon & rostade rödbetor.
 
Tisdag
Lunch Medelhavslasagne med oregano och basilika serveras med kokt morot. LT
Dessert Hallonsoppa med grädde.
 
Middag Brynt vitkålssoppa med korvslantar serveras med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Onsdag
Lunch Viltfärsbullar med svampstuvning, kokt potatis, haricots vertes & gelé. LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Middag Janssons frestelse med ägghalva. LT
 
Torsdag
Lunch Kycklingbiffar med rostad potatis, BBQ-sås & varm majs. LT
Dessert Nyponsoppa med mandelbiskvier.
 
Middag Potatis och purjolökssoppa serveras med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. LT
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde.
 
Middag Grönsakspytt med citron & honungsyoghurt. LT
 
Lördag 
Lunch Boeuf Bourgignon med kokt potatis & broccoli med gul morot.
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Middag Omelett med sparrisstuvning & kokt potatis. LT
 
Söndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås.
 
Middag Ost- och rökt hönspaj med grillade grönsaker & vitlökdressing. LT
 
 

Meny vecka 8 17/2 - 23/2

Meny vecka 8 i PDF-format

Måndag
Lunch Stekt panerad fisk med varm citronsås & kokt potatis. LT
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök serveras med potatismos, & broccoli med gul morot. LT
 
Tisdag
Lunch Kryddig sjömansbiff med spanska grillgrönsaker & smörgåsgurka.
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
 
Middag Champinjonsoppa med bröd & pålägg. LT
 
Onsdag
Lunch Fläskbog med rotmos & varma brytbönor.
Dessert  Björnbärssoppa med lyxgrädde.
 
Middag Ädelostpaj med broccoli serveras med vitlökssås. LT
 
Torsdag
Lunch Fransk kycklinggryta med ris & vaxbönor.
Dessert Persikahalva med vispad grädde.
 
Middag Köttfärssoppa med cremè fraicheklick serveras med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis & stuvade morötter. LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk.
 
Middag Silltallrik med potatis, ägghalva, gräddfil & bröd. LT
 
Lördag 
Lunch Fiskgratäng med räkor och dill serveras med kokt potatis & morötter. LT
Dessert Kryddiga äppelklyftor med vaniljkesella.
 
Middag Pennepasta med rökt höns, persilja och vitlök serveras med kokta grönsaker. LT
 
Söndag
Lunch Viltstek med enbärssås & rostad kulpotatis.
Dessert Chokladmousse med flingsalt.
 
Middag Ugnspannkaka med stekt fläsk & lingonsylt. 
 

Meny vecka 9 24/2 - 2/3

Meny vecka 9 i PDF-format

Måndag
Lunch Köttbullar med potatismos, gräddsås, kokta morötter & lingonsylt. LT
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
 
Middag Potatis och purjolökssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Tisdag
Lunch Pasta carbonara med medelhavsgrönsaker. LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk.
 
Middag Potatisbullar med bacon, lingonsylt & kokt broccoli.
 
Onsdag
Lunch Korv Stroganoff med ris & paprika med majs. LT
Dessert  Fruktcocktail med vaniljkesella.
 
Middag Pastagratäng med tomat & ost. LT
 
Torsdag
Lunch Apelsinkyckling med kokt potatis & broccoli med gul morot.
Dessert Äppelkräm med kanel serveras med gräddmjölk.
 
Middag Grön sparrissoppa med creme fraiche topping, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag         
Lunch Fisk á la Rut med kokt potatis & varma grönsaker. LT
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Pizza capricciosa.
 
Lördag 
Lunch Färsbiffar med messmörssås, stekt kulpotatis, kokta morötter & svartvinbärsgelé. LT
Dessert Citronfromage.
 
Middag Janssons frestelse med ägghalva. LT
 
Söndag
Lunch Skinkstek med gräddsås, stekt potatis & citruskryddade rotfrukter.
Dessert Chokladmousse med flingsalt.
 
Middag Ugnspannkaka med stekt fläsk & lingonsylt. 
Öppna sidomeny