Menyer för boende
Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden.
De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.
Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna.
Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna.
Meny vecka 49 4/12 - 10/12
Måndag
Lunch Dillkött med morötter, serveras med kokt potatis och rostade rödbetor
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk
Middag Potatisbullar, serveras med bacon, lingonsylt och grillade grönsaker
Tisdag
Lunch Fransk kycklinggryta, serveras med ris och vaxbönor LT
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde
Middag Krämig blomkålssoppa med ost, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Onsdag
Lunch Fisk á la Rut, serveras med kokt potatis, broccoli och gul morot LT
Dessert Blåbärskräm med grädde
Middag Varmkorv och bröd, serveras med klassiska tillbehör, potatismos och solgula ratatouillegrönsaker
Torsdag
Lunch Klassisk ärtsoppa med fläsk, serveras med senap
Dessert Pannkaka med grädde och sylt
Middag Ugnsomelett med stuvad spenat och prinskorv, serveras med stekt potatis och höstgrönsaker LT
Fredag
Lunch Köttfärslimpa, serveras med kokt potatis, lingonsylt, gräddsås och gröna ärtor LT
Dessert Chokladmousse och hallon
Middag Fiskgryta med rotfrukter och saffran, serverad med kokt potatis, cremè fraichetopping, broccoli och gul morot LT
Lördag
Lunch Kycklinginnerfilé, serveras med dragonsås, stekt kulpotatis och brysselkål
Dessert Blåbärspaj med vaniljsås
Middag Paj med broccoli och ädelost, serveras med vitlökssås och coleslaw LT
Söndag
Lunch Fläskkarré, serveras med skysås, potatisgratäng, äppelmos och haricovertsallad
Dessert Äppelkompott med lyxgrädde
Middag Kalvsylta, serveras med kokt potatis och rödbetssallad LT
Meny vecka 50 11/12 - 17/12
Måndag
Lunch Panerad fisk, serverad med remouladsås, potatis och citrusslungade morötter LT
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk
Middag Krämig pasta carbonara, serveras med haricotvertes
Tisdag
Lunch Biff Lindström, serveras med kapriskryddad gräddsås, potatismos och bukettgrönsaker LT
Dessert Aprikossoppa med lyxgrädde
Middag Mangokyckling med curry, serveras med ris och bukettgrönsaker LT
Onsdag
Lunch Lutfisk, serveras med klassisk vit sås, kokt potatis och gröna ärtor LT
Dessert Saffranskaka med färskostglasyr
Middag Risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk, serveras med mjukt bröd och julskinka LT
Torsdag
Lunch Kycklinglevergryta, serveras med kokt potatis och vaxbönor LT
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk
Middag Stekt falukorv, serveras med kokt potatis, stuvad vitkål, broccoli & gul morot LT
Fredag
Lunch Pulled pork, serveras med klyftpotatis, BBQ-sås och varm majs LT
Dessert Brylépudding
Middag Bondomelett med rökt skinka, serveras med rostade rödbetor LT
Lördag
Lunch Boeuf Bourgignon, serveras med kokt potatis, broccoli och gul morot
Dessert Mango- och passionsfruktsmousse
Middag Ostgratinerade crêpes med räkfyllning, serveras med bönsallad med äpple LT
Söndag
Lunch Wallenbergare, serveras med potatismos, lingon, smörsås och morotsmix
Dessert Glöggpäron med saffransfluff
Middag Couscouspytt med curryfrästa grönsaker och salladsost, serveras med vitlökssås LT
Meny vecka 51 18/12 - 24/12
Måndag
Lunch Laxpudding med skirat smör, serveras med babymorötter och zucchini LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk
Middag Högbosoppa, serveras med mjukt bröd och pålägg LT
Tisdag
Lunch Köttfärslimpa, serveras med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor och lingonsylt LT
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde
Middag Krämig lasagne med fetaost, serveras med varm majs LT
Onsdag
Lunch Apelsinkyckling, serveras med kokt potatis, broccoli och gul morot LT
Dessert Äppelkräm med smak av kanel, med gräddmjölk
Middag Varmkorv och bröd, serveras med klassiska tillbehör, potatismos och solgula ratatouillegrönsaker
Torsdag
Lunch Klassisk ärtsoppa med fläsk, serveras med senap
Dessert Pannkaka med grädde och sylt
Middag Fisk Bordelaise, serveras med potatismos, dillmajonnäs och citrusmorötter LT
Fredag
Lunch Korv Stroganoff, serveras med ris, vaxbönor och brytbönor LT
Dessert Strut med körsbärsgrädde
Middag Grönsaksbiff, serveras med kall vitlökssås, klyftpotatis, paprika och majs LT
Lördag
Lunch Örtagårdsstek, serveras med gräddsås, stekt potatis och citruskryddade rotfrukter
Dessert Toscapäron
Middag Bakpotatis, serveras med kycklingröra och kikärtssallad med rostad rotselleri LT
Söndag
Lunch Julbord
Dessert Pepparkakspannacotta
Middag Risgrynsgröt med kanel, socker, mjölk, serveras med bröd och pålägg LT