Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på kommunens boenden får sin mat serverad på respektive avdelning. Den boende serveras frukost, lunch, middag och flera mellanmål. Här nedan finns meny för lunch och middag kommande veckor. Varje dag serveras dessert efter lunchen.  

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som har öppet för allmänheten och om menyerna. 

 

Meny vecka 38 15/9 - 21/9

Meny vecka 38 i PDF-format

Måndag
Lunch Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis & gröna ärtor. LT
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Bakpotatis med currykyckling. LT
 
Tisdag
Lunch Kålpudding med kokt potatis, skivade morötter & gräddsås. LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde.
 
Middag Blodpudding med bacon & lingonsylt.
 
Onsdag
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris, vax & brytbönor. LT
Dessert Fruktcocktail med vaniljkesella.
 
Middag Bondomelett med rostade rödbetor. LT
 
Torsdag
Lunch Köttfärssås & spaghetti med varma grönsaker. LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Middag Champinjonsoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 
Fredag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter & dill med kokt potatis & vitlöksmajonnäs. LT
Dessert Persikahalva med kakströssel.
 
Middag  Rotfruktsfrestelse med rökt höns & vitlöksdressing. LT
 
Lördag 
Lunch Stekt kycklinglårfilé med grönpepparsås & rostad kulpotatis.
Dessert Sockerkaka med äppelkompott.
 
Middag Laxsås med spenat, dill & citron med pasta. LT
 
Söndag
Lunch Husets långkokta kalops med potatis, morotsmix & rödbetor.
Dessert Chokladmousse med flingsalt.
 
Middag Krämig jordärtskockssoppa med mjukt bröd & pålägg. LT
 

Meny vecka 39 22/9 - 28/9

Meny vecka 39 i PDF-format

Måndag
Lunch Korv med rotmos, örtslungad morot & zucchini. LT
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Middag Krämig pennepasta med kyckling & soltorkade tomater, blomkål & romanesco.
 
Tisdag
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer. LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk.
 
Middag Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor. LT
 
Onsdag
Lunch Köttfärssoppa med cremè fraicheklick. LT
Dessert Pannkaka med vispad grädde & sylt. 
 
Middag Krämig sås med soltorkade tomater & basilika, serveras med pasta. LT
 
Torsdag
Lunch Kycklinggryta i mild currysås med ris & kokta morötter.
Dessert Jordgubbssoppa med vispad grädde.
 
Middag Ostgratinerad crêpes med räkfyllning & bechamelsås. LT
 
Fredag 
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. LT
Dessert Äppelpaj med vaniljsås.
 
Middag Tacopaj med salsa & varm majs. LT 
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås & rotfrukter.
Dessert Citronfromage med citronzest.
 
Middag Linssoppa med kokosmjölk, mjukt bröd & pålägg. LT
 
Söndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Lingoncheesecake med saltkolasås.
 
Middag Ostiga kikärtsbiffar med klyftpotatis & varm tomatsås. LT
 

Meny vecka 40 29/9 - 5/10

Meny vecka 40 i PDF-format

Måndag
Lunch Husets klassiska lasagne. LT
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Middag Potatisbullar med bacon & rostade rödbetor.
 
Tisdag 
Lunch Currydoftande fiskgratäng med kokt potatis & varma grönsaker. LT
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Middag Färsbiffar i tomatsås med kokt ris & rostad broccoli.
 
Onsdag
Lunch Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås & kokta morötter med lingonsylt.
Dessert Fruktcocktail med vaniljkesella.
 
Middag Prinskorv med krämig potatissallad. LT
 
Torsdag
Lunch Ärtsoppa med fläsk & senap.
Dessert Pannkaka med vispad grädde & sylt.
 
Middag Omelett med champinjonstuvning & kokt potatis. LT
 
Fredag 
Lunch  Kycklinggryta med mango chutney, kokt ris & varma grönsaker.
Dessert Toscapäron med kardemummagrädde.
 
Middag Höstens pastasås med nötskav, svamp & spenat med kokt pasta & rostad broccoli.
 
Lördag 
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter. LT
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Middag Varmkorv med bröd, potatismos samt senap, gurkmix & rostad lök.
 
Söndag
Lunch Husets mustiga höstgryta med ris, kantareller & timjanrostade grönsaker.
Dessert Brylépudding.
 
Middag Krämig blomkålssoppa med mjuk bröd & pålägg LT.
 
 
Öppna sidomeny