Meny

Menyer för boende

Menyer för de som bor på äldre- och demensboenden. 

De som bor på boendena får sin mat serverad på respektive avdelning.  

Ändrade rutiner med anledning av corona-viruset

Med anledning av corona-viruset har Måltidsservice ändrat vissa rutiner.Det innebär att: 
• Aptitretare serveras inte.
• Ett lunchalternativ finns på menyn.  
• Måltidspersonal befinner sig inte på avdelningar.

Det kan bli ändringar i menyn beroende på vilka råvaror som finns hos leverantörerna. 

Läs mer om restaurangerna som öppnar för allmänheten och menyerna. 

Meny vecka 24 14/6 - 20/6

Meny vecka 24 i PDF-format

Måndag

Lunch Dillkött på fläsk serveras med kokt potatis och varm blomkål & romanesco
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk

Middag Grönsaksbiff serveras med kall vitlökssås, kokt potatis och morotsmix LT

Tisdag

Lunch Stekt fläsk, serveras med raggmunk, grön grönsaksblandning och lingonsylt
Dessert Aprikossoppa med lyxgrädde

Middag Stekt panerad sej serveras med ärtpesto, gräslökssås, kokt potatis och broccoli & gul morot LT

Onsdag

Lunch Köttfärslimpa serveras med brun gräddsås, kokt potatis, broccoli och smörgåsgurka LT
Dessert Päronhalva med vanilj och kardemummagrädde

Middag Kalkongratinerad blomkål serveras med kokt potatis och ärtor, majs & paprika LT

Torsdag

Lunch Ugnsgratinerad falukorv med purjo/äpple serveras med potatismos, senapssås och kokt morot LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk

Middag Pytt i panna serveras med stekt ägg, salladsgrönsaker med sojabönor och rödbetor LT

Fredag

Lunch Rostbiff serveras med skysås, potatisgratäng och bukettgrönsaker
Dessert Glass med mangosås

Middag Crepes med räkfyllning serveras med romanescosymfoni LT

Lördag

Lunch Fiskgratäng (Sej) med räkor serveras med kokt potatis och babymorot LT
Dessert Citronfromage

Middag Hamburgare serveras med bröd, klyftpotatis och tillbehör LT

Söndag

Lunch Skinkstek serveras med cidergräddsås, kokt potatis, brysselkål och gelé
Dessert Blåbärspaj med smultäcke och vaniljsås

Middag Ost & broccolisoppa serveras med mjuk smörgås och pålägg LT

Meny vecka 25 21/6 - 27/6

Meny vecka 25 i PDF-format

Måndag

Lunch Stekt falukorv serveras med stuvade morötter och potatis LT
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk

Middag Pastasallad med kyckling & soltorkad tomat serveras med Rhode
Islanddressing LT

Tisdag

Lunch Pannbiff serveras med kokt potatis, stekt lök, brunsås, broccoli och
lingonsylt LT
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde

Middag Potatis och purjolökssoppa, mjukt bröd och pålägg LT

Onsdag

Lunch Makaronipudding serveras med varm ärt- & Broccolisallad och lingonsylt LT
Dessert Exotisk fruktmix med vispad grädde

Middag Kaviargratinerad sej serveras med kokt potatis och haricot vertes LT

Torsdag

Lunch Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, mjukt bröd och pålägg LT
Dessert Pannkaka sylt

Middag Ugnspannkaka med skink & rotfruktsfräs, ärtor, majs & paprika och lingonsylt LT

Fredag

Lunch Midsommarlunch LT
Dessert Jordgubbar och glass

Middag Kycklinginnerfilé, bbq sås, krämig potatissallad och blandsallad

Lördag

Lunch Wallenbergare serveras med smält smör, potatismos, gröna ärtor och
lingonsylt LT
Dessert Mango och passionsfruktmousse

Middag Biff Stroganoff, ris, vaxbönor &brytbönor och (smörgåsgurka)

Söndag

Lunch Kokt torsk serveras med romsås, kokt potatis och morotsmix LT
Dessert Rabarber & jordgubbspaj med kokos serveras med vaniljsås

Middag Paj med broccoli & ädelost serveras med blandad sallad och örtdressing LT

Meny vecka 26 28/6 - 4/7

Meny vecka 26 i PDF-format

Måndag

Lunch Chili con Carne serveras med ris och morotsmix LT
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk

Middag Laxbullar i hummersås serveras med kokt potatis och gröna ärtor LT

Tisdag

Lunch Bratwurst serveras med picklad rödlök och fransk potatissallad med
vinaigrette LT
Dessert Ananas med vispad grädde och rostad kokos

Middag Kasslergratäng med oregano serveras med ris och bukettgrönsaker

Onsdag

Lunch Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås, varm blomkål & romanesco och Lingonsylt LT
Dessert Hallonsoppa med lyxgrädde

Middag Potatisbullar serveras med bacon och rivna morötter LT

Torsdag

Lunch Stekt strömming serveras med potatismos, smält smör och kokt morot LT
Dessert Persikahalva med kakströssel och vispad grädde

Middag Kallskuren rökt kalkon serveras med kokt potatis, legymsallad och blandad sallad med örtdressing LT

Fredag

Lunch Biff Lindström serveras med kokt potatis, kapriskryddad gräddsås och amerikansk grönsaksblandning LT
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk

Middag Basilikadoftande ost & skinksås, serveras med pasta och salladsgrönsaker med bönor & tomat LT

Lördag

Lunch Fläskschnitzel, serveras med stekt kulpotatis, persiljesmör och romanescosymfoni
Dessert Chokladpudding

Middag Köttfärspaj serveras med syrad vitkålssallad och örtdressing LT

Söndag

Lunch Ugnsstekt fisk (sej) med örter serveras med kokt potatis, brysselkål och limeyoghurt LT
Dessert Morotskaka

Middag Vårgrön sparrissoppa med creme fraiche topping serveras med mjukt bröd och pålägg. LT

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: