Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 

Meny vecka 27 30/6 - 6/7

Meny vecka 27 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver & salladsost, med potatismos, paprika & majs.
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris, vax & brytbönor.
Dessert Fruktsallad med vaniljkesella.
 
Onsdag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt.
Dessert Päronkräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Pastrami med fransk potatissallad & picklad rödlök.
Dessert Jordgubbssoppa med lyxgrädde.
 
Fredag 
Lunch Laxsås med spenat, dill och citron med pasta & varma grönsaker.
Dessert Vanilj- och rosmarinmarinerade jordgubbar med vaniljglass.
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé, stekt kulpotatis, bearnaisesås & varma rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med bärkompott.
 
Söndag
Lunch Örtbakad fläskkarré med potatisgratäng, skysås & brysselkål.
Dessert Hallonmousse med mandelcrunch.
 

Meny vecka 28 7/7 - 13/7

Meny vecka 28 i PDF-format

Måndag
Lunch Spenatlasagne med örtslungade vaxbönor.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Krämig fiskgratäng med tomat & champinjoner med potatismos & gröna ärtor.
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde.
 
Onsdag
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås, potatismos, babymorötter & zucchini.
Dessert Äppelkräm med kanel & gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Raggmunk med stekt fläsk, varma grönsaker & lingonsylt.
Dessert Hallonsoppa med maränger.
 
Fredag 
Lunch Kebabgryta med kokt ris, varma grönsaker & vitlökssås.
Dessert Lingonfromage med havresmul.
 
Lördag 
Lunch Örtbakad kyckling med ajvarsås, klyftpotatis & honungsrostade rotfrukter.
Dessert Ananas med rostad kokos och vispad grädde.
 
Söndag
Lunch Dillkött med morötter, kokt potatis & rostade rödbetor.
Dessert Mjuk rabarberkaka med vaniljsås.
 

Meny vecka 29 14/7 - 20/7

Meny vecka 29 i PDF-format

Måndag
Lunch  Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis & ärtpesto. 
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde.
 
Tisdag
Lunch Fransk kycklinggryta med ris & vaxbönor. 
Dessert Toscapäron med vaniljkesella.
 
Onsdag
Lunch Köttbullar med stuvade makaroner & kokta morötter. 
Dessert Flädersoppa med vispad grädde.
 
Torsdag
Lunch  Bratwurst med krämig potatissallad & primörer. 
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Fredag 
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. 
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Lördag 
Lunch Örtbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Morotskaka.
 
Söndag
Lunch Bouillabaisse med fänkål, räkor, kokt potatis & aioli. 
Dessert Chokladmousse med flingsalt.
 

Meny vecka 30 21/7 - 27/7

Meny vecka 30 i PDF-format

Måndag
Lunch  Fiskbiffar med kokt potatis, remouladsås & gröna ärtor. 
Dessert Fruktsallad med vispad grädde.
 
Tisdag
Lunch Cevapcici med klyftpotatis, tzatziki & grillgrönsaker. 
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Medelhavslasagne med oregano & basilika & kokt morot. 
Dessert Jordgubbssoppa med vispad grädde.
 
Torsdag
Lunch Korv á la Forsell med ris & kokt morot. 
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk.
 
Fredag 
Lunch Kycklinggryta i mild currysås med pasta & varma grönsaker.
Dessert  Vit chokladmousse med kaffe- och chokladströssel.
 
Lördag 
Lunch  Kallskuren viltstek med äppelsky, klyftpotatis & brytbönor.
Dessert Rabarberkompott med kardemummagrädde.
 
Söndag
Lunch Stekt kycklinglårfilé med enbärssås & rostad potatis. 
Dessert Citronsockerkaka med lemoncurdgrädde.
 

Meny vecka 31 28/7 - 3/8

Meny vecka 31 i PDF-format

Måndag
Lunch Pasta carbonara med medelhavsgrönsaker.
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch  Flygande Jacob med ris & varm majs. 
Dessert Flädersoppa med vispad grädde.
 
Onsdag
Lunch Husets klassiska lasagne med varma grönsaker.
Dessert Vanilj- och rosmarinmarinerade jordgubbar med vaniljglass.
 
Torsdag
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med tomat & lök med kokt potatis & varma grönsaker. 
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Fredag 
Lunch Kycklingbiffar med klyftpotatis, vitlöks-och citronmajonnäs & honungsrostade rotfrukter. 
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Lördag 
Lunch  Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter. 
Dessert Choklad- och saltlakritsmousse.
 

Meny vecka 32 4/8 - 10/8

Meny vecka 32 i PDF-format

Måndag
Lunch Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis & gröna ärtor.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Kålpudding med kokt potatis, skivade morötter & gräddsås. 
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde.
 
Onsdag
Lunch Kycklingkorv Stroganoff med ris & vax- och brytbönor. 
Dessert Fruktcocktail med vaniljkesella.
 
Torsdag
Lunch Köttfärssås & spaghetti med varma grönsaker. 
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Fredag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter & dill med kokt potatis & vitlöksmajonnäs. 
Dessert Persikahalva med kakströssel.
 
Lördag 
Lunch Stekt kycklinglårfilé med grönpepparsås & rostad kulpotatis.
Dessert Sockerkaka med äppelkompott.
 
Söndag
Lunch Husets långkokta kalops med potatis, morotsmix & rödbetor.
Dessert Chokladmousse med flingsalt.
 

Meny vecka 33 11/8 - 17/8

Meny vecka 33 i PDF-format

Måndag
Lunch Korv med rotmos, örtslungad morot & zucchini. 
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer. 
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Köttfärssoppa med cremè fraicheklick. 
Dessert Pannkaka med grädde & sylt.
 
Torsdag
Lunch Kycklinggryta i mild currysås med ris & kokta morötter.
Dessert Jordgubbssoppa med vispad grädde.
 
Fredag 
Lunch Stekt sillflundra med potatismos, dillsmör & gröna ärtor. 
Dessert Äppelpaj med vaniljsås. 
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås & rotfrukter. 
Dessert Citronfromage med citronzest.
 
Söndag
Lunch Långbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Lingoncheesecake med saltkolasås. 
 

Meny vecka 34 18/8 - 24/8

Meny vecka 34 i PDF-format

Måndag
Lunch Husets klassiska lasagne.
Dessert Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Tisdag
Lunch Currydoftande fiskgratäng med kokt potatis & varma grönsaker. 
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås, kokta morötter & lingonsylt.
Dessert Fruktcocktail med vaniljkesella.
 
Torsdag
Lunch Kycklinggryta med mango chutney, kokt ris & varma grönsaker.
Dessert Toscapäron med kardemummagrädde.
 
Fredag 
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter. 
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Lördag 
Lunch Köttbullens dag - Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, haricots vertes & lingonsylt. 
Dessert Morotskaka.
 
Söndag
Lunch Husets mustiga höstgryta med ris, kantareller & timjanrostade grönsaker.
Dessert Brylépudding. 

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny