Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Tennishallen och Myntan. Observera att Myntan endast har öppet måndag-fredag.

Läs mer om öppettiderna för restaurangerna här. 

Vecka 34 19/8 - 25/8

Meny vecka 34 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Krämig köttfärsröra med vitkål och timjan serveras med kokt potatis
Meny 2 Pasta Carbonara med haricots verts
Dessert Fruktsoppa med lyxgrädde


Tisdag

Meny 1 Fiskpudding med smält smör, kokt potatis och gröna ärter
Meny 2 Krämig palsternackssoppa serveras med mjukt bröd
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås


Onsdag

Meny 1 Pannbiff med kokt potatis, stekt lök, sås och gröna ärter
Meny 2 Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Dessert Aprikoskräm med vispad grädde


Torsdag

Meny 1 Broccoli- och ädelostpaj serveras med krispig fänkålssallad
Meny 2 Fiskgryta med ris och brytbönor
Dessert Kokospäron med ingefärscrèmefraiche


Fredag

Meny 1 Gratinerad falukorv med purjo och äpple samt kokt potatis
Meny 2 Kockens val
Dessert Marängsviss


Lördag

Meny 1 Gräddig köttgryta med rosmarin, kokt potatis, broccoli och gul morot
Meny 2 Sejfriletter med kokt potatis och kall örtsås
Dessert Vaniljglass med varma bär


Söndag

Meny 1 Persiljejärpar med cidergräddsås, kokt potatis och morotsmix
Meny 2 Kalkonschnitzel med rostade rotfrukter och kall senapssås
Dessert Sockerkaksbakelse med jordgubbsgrädde

 

Vecka 35 26/8 - 1/9

Meny vecka 35 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad spenat
Meny 2 Dillkött på kyckling med kokt potatis och broccoli
Dessert Ananas med vanilj- och kardemummakräm toppad med rostad kokos


Tisdag

Meny 1 Kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingonsylt
Meny 2 Krämig rotfruktslasagne med varma slottsgrönsaker
Dessert Hallonkräm med citrongrädde


Onsdag

Meny 1 Korv à la Forsell – krämig korvgryta med dill och ris
Meny 2 Gratinerad blomkål med kalkon, kokt potatis och sommargrönsaker
Dessert Strut med hallongrädde


Torsdag

Meny 1 Kaviargratinerad sej med kokt potatis och gröna ärter
Meny 2 Krämig tomatsoppa med grädde och mjukt bröd
Dessert Fransk äppelkaka med vaniljsås


Fredag

Meny 1 Färsbiffar med stekt kulpotatis och basilikasmetana
Meny 2 Kockens val
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde


Lördag

Meny 1 Äppelgratinerad kotlett med salvia- och dragonsås samt kokt potatis
Meny 2 Kycklingfilé med rotfruktsmedaljoner och tzatziki
Dessert Citronkladdkaka med hallongrädde


Söndag

Meny 1 Panerad matrosfisk med gubbröra och kokt potatis
Meny 2 Kallskuren pastrami med potatisgratäng och rödvinssky
Dessert Moccakräm med havreflarn toppad med riven choklad

 

Meny vecka 36 2/9 - 8/9

Meny vecka 36 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kikärtsbiffar med kokt potatis, broccoli och kall örtsås
Meny 2 Kasslergryta med ris och broccoli
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk


Tisdag

Meny 1 Färsbiffar med potatis, smörgåsgurka och kall senapssås
Meny 2 Kycklinglevergryta med bacon, kokt potatis och haricots verts
Dessert Hallonsoppa med lyxgrädde


Onsdag

Meny 1 Fisk Dugléré – Tomat- och champinjongratinerad fisk med kokt potatis
Meny 2 Köttkorv med rotmos, broccoli och senap
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk


Torsdag

Meny 1 Köttfärslimpa med kokt potatis, krämig pepparsås och vaxbönor
Meny 2 Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt
Dessert Glass


Fredag

Meny 1 Prinskorv med kokt potatis, stuvad spenat och gröna ärter
Meny 2 Kockens val
Dessert Citronfromage


Lördag

Meny 1 Fläskkarré med smak av plommon serveras med kokt potatis och gräddsås
Meny 2 Biff Stroganoff med ris och gul morot
Dessert Persikopaj med vaniljsås


Söndag

Meny 1 Kycklingfilé med rotfruktsmedaljonger och kryddgrön sås
Meny 2 Fiskgryta med kokt potatis och brytböna
Dessert Päronhalva med mintchoklad och vispad grädde

 

Meny vecka 37 9/9 - 15/9

Meny vecka 37 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kokt frukostkorv med potatis, skånsk senapssås och romanaböna
Meny 2 Köttfärssås och spaghetti med romanaböna
Dessert Saftsoppa med mandelbiskvier


Tisdag

Meny 1 Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor
Meny 2 Krämig kyckling med ris och kokt morot
Dessert Fruktkräm på torkad frukt med gräddmjölk


Onsdag

Meny 1 Köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Meny 2 Matrosfisk – Panerad fisk med kokt potatis och remouladsås
Dessert Fruktcocktail med vispad grädde


Torsdag

Meny 1 Champinjongratinerad falukorv med kokt potatis och varm majs
Meny 2 Potatis- och purjolökssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert Lingon- och äppelpaj med vaniljsås


Fredag

Meny 1 Stekt strömming med potatismos, smält smör och lingonsylt
Meny 2 Kockens val
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk


Lördag

Meny 1 Flygande Jacob med ris och sommargrönsaker
Meny 2 Helstekt kotlettrad med apelsingräddsås och kokt potatis
Dessert Toscapäron med lättvispad grädde


Söndag

Meny 1 Grekiska färsbiffar med stekt kulpotatis och tzatziki
Meny 2 Pocherad sej med räksås och kokt potatis
Dessert Ljus chokladmousse serveras med hallon

 

Meny vecka 38 16/9 - 22/9

Meny vecka 38 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Meny 2 Kycklinggryta i mild currysås med ris och sommargrönsaker
Dessert Aprikoskräm med gräddmjölk


Tisdag

Meny 1 Raggmunk med stekt fläsk, broccoli, gul morot och lingonsylt
Meny 2 Fisk Björkeby – Ströbrödsbakad fisk med kokt potatis och dillmajonnäs
Dessert Persikohalva med vispad grädde


Onsdag

Meny 1 Stekt panerad sej med skarpsås, kokt potatis och gröna ärter
Meny 2 Korv Stroganoff med ris och gröna ärter
Dessert Äppel- och jordgubbskompott med gräddmjölk


Torsdag

Meny 1 Kalops med kokt potatis och rödbetor
Meny 2 Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt
Dessert Glass


Fredag

Meny 1 Isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor
Meny 2 Kockens val
Dessert Blåbärssoppa med kardemummaskorpa


Lördag

Meny 1 Portergryta med kokt potatis, gelé, broccoli och gul morot
Meny 2 Panerad flundra med remouladsås och kokt potatis
Dessert Kladdkaka med lättvispad grädde


Söndag

Meny 1 Skinkstek med gräddsås, kokt potatis och äppelmos
Meny 2 Biff Lindström med kokt potatis, brunsås och slottsgrönsaker
Dessert Strut med lingongrädde

 

Meny vecka 39 23/9 - 29/9

Meny vecka 39 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kasslergratäng med oregano, ris och varm majs
Meny 2 Chili på hönsfärs med ris och varm majs
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk


Tisdag

Meny 1 Fiskgratäng med ansjovis, kapris och dill serveras med kokt potatis
Meny 2 Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert Exotisk fruktsoppa med mandelbiskvier


Onsdag

Meny 1 Kroppkakor med smält smör och lingonsylt
Meny 2 Stekt falukorv med stuvade makaroner och färgglada morötter
Dessert Hallonkräm med gräddmjölk


Torsdag

Meny 1 Fisk à la Rut – Sej med krämigt dilltäcke serveras med kokt potatis
Meny 2 Brynt vitkålssoppa med korvslantar serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert Våfflor med sylt och grädde


Fredag

Meny 1 Krämig kyckling med ris, broccoli och gul morot
Meny 2 Kockens val
Dessert Ljumna äppelklyftor med lyxgrädde


Lördag

Meny 1 Wallenbergare med potatismos, skysås, gröna ärter och rårörda lingon
Meny 2 Fiskgryta med kokt potatis och gröna ärter
Dessert Brylépudding med karamellsås


Söndag

Meny 1 Senaps- och dragondoftande köttgryta på fläsk serveras med kokt potatis
Meny 2 Ugnsbakad kyckling med potatisgratäng och balsamicosky
Dessert Lingon- och äppelpaj med vaniljsås

 

Meny vecka 40 30/9 - 6/10

Meny vecka 40 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Krämig köttfärsröra med vitkål och timjan serveras med kokt potatis
Meny 2 Pasta med baconsås och haricots verts
Dessert Fruktsoppa på torkad frukt serveras med lyxgrädde


Tisdag

Meny 1 Stekt salt sill med kokt potatis och löksås
Meny 2 Kalkongratinerad blomkål med kokt potatis
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk


Onsdag

Meny 1 Kalops med kokt potatis, blomkål och rödbetor
Meny 2 Fisk Bordelaise – Gratinerad fisk med persilja och citron och kokt potatis
Dessert Päronhalva med lättvispad grädde


Torsdag

Meny 1 Fläskbog med rotmos, senap och haricots verts
Meny 2 Ärtsoppa med senap serveras med pannkaka och sylt
Dessert Glass


Fredag

Meny 1 Ugnsgratinerad falukorv med pujolök och äpple serveras med kokt potatis
Meny 2 Kockens val
Dessert Körsbärskräm med gräddmjölk


Lördag

Meny 1 Gräddig köttgryta med rosmarin och kokt potatis
Meny 2 Panerad fisk med kokt potatis, dillmajonnäs och brytböna
Dessert Maränggrädde med banan och chokladsås


Söndag

Meny 1 Järpar med gräddsås, kokt potatis och färgglada morötter
Meny 2 Fläskschnitzel med stekt kulpotatis och persiljesmör
Dessert Dessertpudding med varma bär

 

Meny vecka 41 7/10 - 13/10

Meny vecka 41 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Isterband med persiljestuvad potatis och rödbeta
Meny 2 Dillkyckling med kokt potatis och vaxböna
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk


Tisdag

Meny 1 Stekt fläsk med raggmunk, lingonsylt och varma slottsgrönsaker
Meny 2 Kokt sej med ägg- och persiljesås serveras med kokt potatis
Dessert Ananasringar med vispgrädde


Onsdag

Meny 1 Korv à la Forsell – Krämig korvgryta med dill serveras med kokt potatis
Meny 2 Blomkål- och broccoligratäng med kokt potatis
Dessert Apelsinsoppa med kardemummaskorpa


Torsdag

Meny 1 Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Meny 2 Krämig tomatsoppa med pasta serveras med mjukt bröd och pålägg
Dessert Ostkaka med vispgrädde och sylt


Fredag

Meny 1 Dragonfisk med potatismos och gröna ärter
Meny 2 Kockens val
Dessert Äppelkompott med gräddmjölk


Lördag

Meny 1 Flygande Jacob med ris och romanaböna
Meny 2 Pannbiff med skogssvampsås, gelé och kokt potatis
Dessert Mjuk äppelkaka med vaniljsås


Söndag

Meny 1 Panerad flundra med kokt potatis, kall örtsås och haricots verts
Meny 2 Söndagsstek med enbärsgräddsås, kokt potatis och gelé
Dessert Moccakräm

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: