Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 

Meny vecka 51 16/12 - 22/12

Meny vecka 51 i PDF-format

Måndag
Lunch Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås, gröna ärtor & lingonsylt.
Dessert Apelsinsoppa med lyxgrädde.
 
Tisdag 
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis & morotsmix.
Dessert Päronkräm med lyxgrädde.
 
Onsdag 
Lunch Korv Stroganoff med ris & paprika med majs.
Dessert Fruktcocktail med vaniljkesella.
 
Torsdag 
Lunch Apelsinkyckling med kokt potatis & broccoli med gul morot.
Dessert Äppelkräm med kanel & gräddmjölk.
 
Fredag         
Lunch Fisk á la Rut med kokt potatis & broccoli med gul morot.
Dessert Blåbärskräm med gräddmjölk.
 
Lördag 
Lunch Viltfärsbiffar med messmörssås, stekt kulpotatis, kokta morötter & svartvinbärsgelé.
Dessert Citronfromage.
 
Söndag
Lunch Kycklinglårfilé med bearnaisesås, potatisterrin & rostad broccoli.
Dessert Mjuk pepparkaka med lingongrädde.
 

Meny vecka 52 23/12 - 29/12

Meny vecka 52 i PDF-format

Måndag
Lunch Dragonfisk med kokt potatis & ratatouillegrönsaker.
Dessert Äpple med knäckigt täcke & vispad grädde.
 
Tisdag Julafton
Lunch Julbord.
Dessert Struva och clementin.
 
Onsdag Juldagen
Lunch Köttbullar med rödbetssallad, kokt potatis & stekt brysselkål.
Dessert Kladdkaka med pepparkakskrydda & vispad grädde.
 
Torsdag Annandag jul
Lunch Julkorv med rotmos, skånsk senapssås & örtslungad morot med zucchini.
Dessert Ris á la Malta med hallonsås.
 
Fredag         
Lunch Havets lasagnette med kokta morötter.
Dessert Apelsinsoppa med vispad grädde.
 
Lördag 
Lunch Mustig viltgryta med kokt potatis, kantareller & timjanrostade grönsaker.
Dessert Morotskaka.
 
Söndag
Lunch Fläskschnitzel med stekt kulpotatis, persiljesmör & morotsmix.
Dessert Dessertpudding med varma bär.
 

Meny vecka 1 30/12 - 5/1

Meny vecka 1 i PDF-format

Måndag
Lunch Grekisk fiskgratäng med oliver och salladsost, med potatismos & paprika med majs.
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Tisdag Nyårsafton
Lunch Fläskfilé med rödvinssky, husets potatisgratäng & citronbakade rotfrukter.
Dessert Ägglikörmousse med varma blåbär.
 
Onsdag Nyårsdagen
Lunch Sötsur kycklinggryta med basmatiris.
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås.
 
Torsdag
Lunch Köttfärssås med spaghetti & grönsaker.
Dessert Blåbärssoppa med kardemummaskorpor.
 
Fredag         
Lunch Panerad fisk med vitlöks- och citronmajonäs, ugnsrostade rotfrukter & haricotes vertes.
Dessert Toscapäron med vispad grädde.
 
Lördag 
Lunch Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås & rotfrukter.
Dessert Citronfromage.
 
Söndag
Lunch Skinkstek med gräddsås, stekt potatis & citruskryddade rotfrukter.
Dessert Kladdkaka med vispad grädde.
 

Meny vecka 2 6/1 - 12/1

Meny vecka 2 i PDF-format

Måndag Trettondagen
Lunch Örtbakad fisk med vitvinssås, kokt potatis & primörer.
Dessert Vit chokladpannacotta med hallon.
 
Tisdag
Lunch Husets klassiska pannbiffar med löksås & potatismos.
Dessert Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Onsdag
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs.
Dessert Fruktkräm med gräddmjölk.
 
Torsdag
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter.
Dessert Blåbärssoppa med vispad grädde.
 
Fredag         
Lunch Stekt falukorv med kokt potatis & stuvade morötter.
Dessert Hallonmousse med maränger.
 
Lördag 
Lunch Fiskgryta med rotfrukter och dill, kokt potatis & vitlöksmajonäs.
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt.
 
Söndag
Lunch Portergryta med potatismos & ugnsrostade grönsaker.
Dessert Mjuk pepparkaka med lingongrädde.

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny