Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 

Meny vecka 22 26/5 - 1/6

Meny vecka 22 i PDF-format

Måndag
Lunch Fiskpudding med skirat smör, kokt potatis & ärtpesto. 
Dessert Nyponsoppa med vispad grädde.
 
Tisdag
Lunch Fransk kycklinggryta med ris & vaxbönor. 
Dessert Toscapäron med vaniljkesella.
 
Onsdag
Lunch Köttbullar med stuvade makaroner & kokta morötter.
Dessert Flädersoppa med vispad grädde.
 
Torsdag
Lunch Bratwurst med krämig potatissallad & primörer.
Dessert Svartvinbärskräm med gräddmjölk.
 
Fredag         
Lunch Stekt sillflundra, potatismos, dillsmör & gröna ärtor.
Dessert Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Lördag 
Lunch Örtbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Dessert Morotskaka.
 
Söndag
Lunch Bouillabaisse med fänkål, räkor, kokt potatis & aioli.
Dessert Chokladmousse med flingsalt.
 
 

Meny vecka 23 2/6 - 8/6

Meny vecka 23 i PDF-format

Måndag
Lunch Fiskbiffar med kokt potatis, remouladsås & gröna ärtor. 
Dessert Fruktsallad med vispad grädde.
 
Tisdag
Lunch Cevapcici med klyftpotatis, tzatziki & grillgrönsaker.
Dessert Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Onsdag
Lunch Medelhavslasagne med oregano & basilika med kokt morot.
Dessert Jordgubbssoppa med vispad grädde.
 
Torsdag
Lunch Korv á la Forsell med ris & kokt morot.
Dessert Björnbärskräm med gräddmjölk.
 
Fredag     Sveriges Nationaldag 
Lunch Kycklinggryta i mild currysås med pasta & varma grönsaker.
Dessert Vit chokladmousse med kaffe- och chokladströssel.
 
Lördag 
Lunch Kallskuren viltstek med äppelsky, klyftpotatis & brytbönor.
Dessert Rabarberkompott med kardemummagrädde.
 
Söndag      Pingstdagen
Lunch Stekt kycklinglårfilé med enbärssås & rostad kulpotatis.
Dessert Citronsockerkaka med lemoncurdgrädde.
 
 

Meny vecka 24 9/6 - 15/6

Meny vecka 24 i PDF-format

Måndag
Lunch Pasta carbonara med medelhavsgrönsaker.
Dessert  Aprikoskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag
Lunch Flygande Jacob med ris & varm majs.
Dessert Flädersoppa med vispad grädde.
 
Onsdag
Lunch Husets klassiska lasagne med varma grönsaker.
Dessert Vanilj- och rosmarinmarinerade jordgubbar med vaniljglass.
 
Torsdag
Lunch Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök med kokt potatis & varma grönsaker.
Dessert  Drottningkräm med gräddmjölk.
 
Fredag 
Lunch Kycklingbiffar med klyftpotatis, vitlöks-och citronmajonnäs & honungsrostade rotfrukter.
Dessert  Björnbärssoppa med vispad grädde.
 
Lördag 
Lunch Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs & citrusmorötter.
Dessert Choklad- & saltlakritsmousse.
 
Söndag
Lunch Biff Lindström med kapriskryddad gräddsås & potatismos.
Dessert Cheesecake med saltkolasås.

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.00-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.00

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny