Meny

Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Tennishallen och Myntan. Observera att Myntan endast har öppet måndag-fredag och att Kockens val kan förekomma flera dagar i veckan än bara fredagar.

OBS! Med anledning av Corona-smittan kommer restaurangerna hållas stängda från och med 27/3. 

Köp en matlåda

På Mariebergsgården och Fruängskällan (gamla Tennishallen) kan du mellan kl. 11.30-12.30 köpa matlåda till ordinarie pris, 70 kronor för pensionärer, 80 kronor för icke-pensionärer. Använd ingången från trädgården på Mariebergsgården.

Läs mer om öppettiderna för restaurangerna här

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

Meny vecka 24 14/6 - 20/6

Meny vecka 24 i PDF-format

Måndag
Dillkött på fläsk serveras med kokt potatis och varm blomkål & romanesco.
Äppelkräm med gräddmjölk

Tisdag
Stekt fläsk serveras med raggmunk, grön grönsaksblandning och lingonsylt.
Aprikossoppa med lyxgrädde

Onsdag
Köttfärslimpa serveras med kokt potatis, brun gräddsås och broccoli.
Päronhalva med vanilj & kardemummagrädde

Torsdag
Ugnsgratinerad falukorv med purjo/äpple med potatismos, senapssås och kokt morot.
Jordgubbskräm med gräddmjölk

Fredag
Rostbiff serveras med potatisgratäng, skysås och bukettgrönsaker.
Kladdkaka

Lördag
Fiskgratäng med räkor serveras med kokt potatis och babymorot.
Citronfromage

Söndag
Skinkstek serveras med kokt potatis, cidergräddsås och brysselkål.
Blåbärspaj med vaniljsås

Meny vecka 25 21/6 - 27/6

Meny vecka 25 i PDF-format

Måndag
Stekt falukorv serveras med kokt potatis och stuvad morot.
Björnbärskräm med gräddmjölk

Tisdag
Pannbiff serveras med kokt potatis, stekt lök, brunsås, broccoli och lingonsylt.
Nyponsoppa med vispad grädde

Onsdag
Makaronipudding serveras med lingonsylt och varm ärt- & broccolisallad.
Exotisk fruktmix med grädde

Torsdag
Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde serveras med mjukt bröd och pålägg.
Pannkaka med hallonsylt och vispad grädde

Fredag
Midsommarlunch.
Jordgubbar och vispad grädde

Lördag
Wallenbergare med potatismos, smält smör, gröna ärtor och lingonsylt.
Mango och passionsmousse

Söndag
Kokt torsk serveras med kokt potatis, romsås och morotsmix.
Rabarber & jordgubbspaj med vaniljsås

Meny vecka 26 28/6 - 4/7

Meny vecka 26 i PDF-format

Måndag
Chili con Carne serveras med ris och morotsmix.
Drottningkräm med gräddmjölk

Tisdag
Bratwurst serveras med picklad rödlök och potatissallad.
Ananas med vispad grädde & rostad kokos

Onsdag
Köttbullar med kokt potatis, gräddsås, blomkål & romanesco och lingonsylt.
Hallonsoppa med lyxgrädde

Torsdag
Stekt strömming serveras med potatismos, smält dillsmör och kokt morot.
Persikohalva med kakströssel och grädde

Fredag
Biff Lindström med kokt potatis, kapriskryddad gräddsås och Amerikansk grönsaksblandning.
Jordgubbskräm med gräddmjölk

Lördag
Fläskschnitzel med stekt kulpotatis, persiljesmör och Romanescosymfoni. Chokladpudding

Söndag
Ugnsstekt fisk med örter med kokt potatis, limeyoghurt och brysselkål. Morotskaka

Kontakta oss

Restauranger

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: