Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Tennishallen och Myntan. Observera att Myntan endast har öppet måndag-fredag.

Vecka 24 10/6 - 16/6

Meny vecka 24 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kasslergratäng med oregano och ris
Meny 2 Köttfärssås med spaghetti och varma grönsaker
Dessert Äppelkräm med gräddmjölk


Tisdag

Meny 1 Färsbiffar med kokt potatis, kall senapssås och broccoli
Meny 2 Kyckling Tikka Masala med ris
Dessert Citronfromage


Onsdag

Meny 1 Frasig fiskgratäng med citron, kokt potatis och haricots verts
Meny 2 Kryddig korvgryta med bacon, ris och haricots verts
Dessert Katrinplommonkompott med vispad grädde


Torsdag

Meny 1 Köttfärslimpa med stekt kulpotatis och krämig pepparsås
Meny 2 Lantsoppa med mjukt bröd och pålägg
Dessert Ostkaka med hallonsylt och vispgrädde


Fredag

Meny 1 Viltkyckling med enbär, kokt potatis och gelé
Meny 2 Kockens val
Dessert Hallonsoppa med lyxgrädde


Lördag

Meny 1 Fläskkarré med smak av plommon, kokt potatis och gräddsås
Meny 2 Biff Stroganoff med ris, broccoli och gul morot
Dessert Persikopaj med vaniljglass


Söndag

Meny 1 Ugnsstekt kycklingfilé med rotfruktsgratäng, kryddgrön sås och morot
Meny 2 Fiskgryta med ris och morot
Dessert Päronhalva med after eight och vispad grädde

 

Vecka 25 17/6 - 23/6

Meny vecka 25 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kokt frukostkorv med senapssås, kokt potatis och broccoli
Meny 2 Kalops med kokt potatis och rödbetor
Dessert Fruktcocktail med citrongrädde


Tisdag

Meny 1 Raggmunk med stekt fläsk, slottsgrönsaker och lingonsylt
Meny 2 Kycklinggratäng på rotfruktsbädd med slottsgrönsaker
Dessert Körsbärskräm med gräddmjölk


Onsdag

Meny 1 Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Meny 2 Panerad matrosfisk med remouladsås, kokt potatis och blomkål
Dessert Äpple- och jordgubbskompott med vispad grädde


Torsdag

Meny 1 Champinjongratinerad falukorv med kokt potatis och varm majs
Meny 2 Broccolibiffar med klyftpotatis och kall vitlökssås
Dessert Päron Madelaine med vispgrädde


Midsommarafton

Meny 1 Midsommarlunch
Dessert Jordgubbar och glass


Midsommardagen

Meny 1 Laxpudding med smält smör och varm morot
Meny 2 Helstekt kotlettrad med stekt kulpotatis och apelsingräddsås
Dessert Marängsviss


Söndag

Meny 1 Rabarberkyckling med kokt potatis och sommargrönsaker
Meny 2 Fiskgratäng med senap och pepparrot samt kokt potatis
Dessert Ljus chokladmousse med hallon

 

Vecka 26 24/6 - 30/6

Meny vecka 26 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås, vaxböna och lingonsylt
Meny 2 Kallskuren kassler med kokt potatis och legymsallad
Dessert Jordgubbssoppa med vaniljkesella


Tisdag

Meny 1 Kroppkakor med smält smör, lingonsylt och broccoli
Meny 2 Fisk Björkeby med kokt potatis och kall örtsås
Dessert Rabarberkompott med gräddmjölk


Onsdag

Meny 1 Korv Stroganoff med ris och morotsmix
Meny 2 Rödbetsbiffar med klyftpotatis och kall örtsås
Dessert Persikohalva med hallongrädde


Torsdag

Meny 1 Texmexbiff med kokt potatis, brytbönor och kall ajvarsås
Meny 2 Ängamatssoppa med mjukt bröd och pålägg
Dessert Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och vaniljsås


Fredag

Meny 1 Isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor
Meny 2 Kockens val
Dessert Yoghurtpannacotta med hallonsylt


Lördag

Meny 1 Portergryta med kokt potatis, gul morot och gelé
Meny 2 Knaprig fisk med tartarsås och kokt potatis
Dessert Kladdkaka med hallon och lättvispad grädde


Söndag

Meny 1 Dillkött på fläsk med kokt potatis och morot
Meny 2 Biff Lindström med kokt potatis och brunsås
Dessert Strut med hallongrädde

 

Vecka 27 1/7 - 7/7

Meny vecka 27 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Stekt falukorv med stuvade makaroner och varm majs
Meny 2 Chili på hönsfärs med färsk koriander och kokt ris
Dessert Jordgubbskräm med gräddmjölk


Tisdag

Meny 1 Fiskgratäng med ansjovis kapris, dill och kokt potatis
Meny 2 Köttbullar i tomatsås med ris och bukettgrönsaker
Dessert Persikohalva med vanilj- och kardemummakräm


Onsdag

Meny 1 Kreolsk gryta med ris
Meny 2 Köttfärslasagne med kokt morot
Dessert Rabarbersoppa med lyxgrädde


Torsdag

Meny 1 Fisk à la Rut med kokt potatis och broccoli
Meny 2 Grön sparrissoppa toppad med crème fraiche serveras med mjukt bröd
Dessert Våfflor med sylt och grädde


Fredag

Meny 1 Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Meny 2 Kockens val
Dessert Äppelkräm med kanelgrädde


Lördag

Meny 1 Wallenbergare med kokt potatis, skysås, gröna ärter och rårörda lingon
Meny 2 Panerad flundrafilé med kokt potatis och remouladsås
Dessert Blåbärspaj med smultäcke och vaniljsås


Söndag

Meny 1 Fläskkarré med smak av plommon, kokt potatis och gräddsås
Meny 2 Kycklingfilé med potatisgratäng, mangochutneysås och grönsaker
Dessert Vaniljglass med chokladsås

 

Vecka 28 8/7 - 14/7

Meny vecka 28 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Krämig köttfärsröra med vitkål och timjan serveras med kokt potatis
Meny 2 Pasta Carbonara med haricots verts
Dessert Fruktsoppa med lyxgrädde


Tisdag

Meny 1 Fiskpudding med smält smör, kokt potatis och gröna ärter
Meny 2 Krämig palsternackssoppa serveras med mjukt bröd
Dessert Rabarberkaka med vaniljsås


Onsdag

Meny 1 Pannbiff med kokt potatis, smält smör och gröna ärter
Meny 2 Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Dessert Aprikoskräm med vispad grädde


Torsdag

Meny 1 Broccoli- och ädelostpaj serveras med krispig fänkålssallad
Meny 2 Fiskgryta med ris och brytbönor
Dessert Kokospäron med ingefärscrèmefraiche


Fredag

Meny 1 Gratinerad falukorv med purjo och äpple samt kokt potatis
Meny 2 Kockens val
Dessert Marängsviss


Lördag

Meny 1 Gräddig köttgryta med rosmarin, kokt potatis, broccoli och gul morot
Meny 2 Sejfriletter med kokt potatis och kall örtsås
Dessert Vaniljglass med varma bär


Söndag

Meny 1 Persiljejärpar med cidergräddsås, kokt potatis och morotsmix
Meny 2 Kalkonschnitzel med rostade rotfrukter och kall senapssås
Dessert Sockerkaksbakelse med jordgubbsgrädde

 

Vecka 29 15/7 - 21/7

Meny vecka 29 i PDF-format

Måndag

Meny 1 Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad spenat
Meny 2 Dillkött på kyckling med kokt potatis och broccoli
Dessert Ananas med vanilj- och kardemummakräm toppad med rostad kokos


Tisdag

Meny 1 Kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingonsylt
Meny 2 Krämig rotfruktslasagne med varma slottsgrönsaker
Dessert Hallonkräm med citrongrädde


Onsdag

Meny 1 Korv à la Forsell – krämig korvgryta med dill och ris
Meny 2 Gratinerad blomkål med kalkon, kokt potatis och sommargrönsaker
Dessert Strut med hallongrädde


Torsdag

Meny 1 Kaviargratinerad sej med kokt potatis och gröna ärter
Meny 2 Krämig tomatsoppa med grädde och mjukt bröd
Dessert Fransk äppelkaka med vaniljsås


Fredag

Meny 1 Färsbiffar med stekt kulpotatis och basilikasmetana
Meny 2 Kockens val
Dessert Körsbärskompott med lyxgrädde


Lördag

Meny 1 Äppelgratinerad kotlett med salvia- och dragonsås samt kokt potatis
Meny 2 Kycklingfilé med rotfruktsmedaljoner och tzatziki
Dessert Citronkladdkaka med hallongrädde


Söndag

Meny 1 Panerad matrosfisk med gubbröra och kokt potatis
Meny 2 Kallskuren pastrami med potatisgratäng och rödvinssky
Dessert Moccakräm med havreflarn toppad med riven choklad

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: