Meny för restaurangerna

Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!

Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.

För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.

 

Meny vecka 47 18/11 - 24/11

Meny vecka 47 i PDF-format

Måndag
Grekisk fiskgratäng med oliver & salladsost, med potatismos och paprika & majs.
Fruktkräm med gräddmjölk.

Tisdag
Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter.
Körsbärskompott med lyxgrädde.

Onsdag
Sötsur kycklinggryta med ris.
Aprikoskräm med gräddmjölk.

Torsdag
Köttfärssås med spaghetti och grönsaker.
Blåbärssoppa med kardemummaskorpor.

Fredag
Panerad fisk med vitlöks- & citronmajonäs, ugnsrostade rotfrukter och haricotes vertes.
Toscapäron med vispad grädde.

Lördag
Ugnsstekt kycklinglårfilé med stekt kulpotatis, bearnaisesås och rotfrukter.
Citronfromage.

Söndag
Skinkstek med gräddsås, stekt potatis och citruskryddade rotfrukter.
Kladdkaka med vispad grädde.

 

Meny vecka 48 25/11 - 1/12

Meny vecka 48 i PDF-format

Måndag
Kroppkakor med skirat smör, morotsmix och lingonsylt.
Äppelkräm med kanel och gräddmjölk.

Tisdag
Husets klassiska pannbiffar med löksås och potatismos.
Hallonsoppa med vispgrädde.

Onsdag
Flygande Jacob med ris och varm majs.
Fruktkräm med gräddmjölk.

Torsdag
Fisk Bordelaise med potatismos, dillmajonnäs och citrusmorötter.
Blåbärssoppa med vispad grädde.

Fredag
Stekt falukorv med kokt potatis och stuvade morötter.
Hallonmousse med maränger.

Lördag
Fiskgryta med rotfrukter & dill, kokt potatis och vitlöksmajonäs.
Yoghurtpannacotta med hallonsylt.

Söndag
Portergryta med potatismos och ugnsrostade grönsaker.
Mjuk pepparkaka med lingongrädde.

 

Meny vecka 49 2/12 - 8/12

Meny vecka 49 i PDF-format

Måndag
Mangokyckling med curry, ris & varma grönsaker.
Blåbärskräm med gräddmjölk.
 
Tisdag 
Medelhavslasagne med oregano & basilika & kokt morot.
Hallonsoppa med vispgrädde.
 
Onsdag 
Viltfärsbullar med svampstuvning, kokt potatis, haricots vertes & gelé. 
Aprikoskräm med gräddmjölk
 
Torsdag 
Kycklingbiffar med rostad potatis, BBQ-sås & varm majs.
Nyponsoppa med mandelbiskvier.
 
Fredag         
Stekt sillflundra, potatismos, dillsmör & gröna ärtor.
Fruktcocktail med vispad grädde.
 
Lördag
Boeuf Bourgignon med kokt potatis, broccoli och gul morot.
Pannacotta med jordgubbsspegel.
 
Söndag
Långbakad fläskkarré med kokt potatis & gräddsky.
Blåbärspaj med vaniljsås.

Kontakta oss

Restauranger

Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.

Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se 
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.

Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30

Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården

0155-45 80 09

Telefontid måndagar

kl. 07.00-11.00

Måltidsservice

Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel: 
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny