Vatten

Nyköping Vatten på Tekniska divisionen sköter och ansvarar för den kommunala vattenförsörjningen i Nyköpings kommun. På sidorna under vatten hittar du information om bland annat dricksvattenkvalitet, egen dricksvattenbrunn, eventuellt bevattningsförbud och var du vänder dig i olika frågor.

Vattenförbrukning

I Sverige gör vi i genomsnitt av med 170 - 200 liter vatten per person och dygn. Tycker du att din förbrukning verkar onormalt hög kan du se efter så att till exempel toaletten eller kranar inte läcker. Om du inte hittar felet men misstänker läckage, kontakta en VVS-fima som kan hjälpa dig.

Vad är en normal årsförbrukning?

En vanlig förbrukning för två vuxna och två barn är cirka 150 kubikmeter per år. Variationen är mellan 50-300 kubikmeter per år beroende på hushållets storlek och vanor.

Var får jag reda på hur många grader varmvattnet har?

Bor du i flerbostadshus vet din värd hur många grader varmvattnet har. Bor du i småhus ställer du in temperaturen själv på din varmvattenberedare. 

Dricksvattnets kvalitet

Läs mer på sidan om dricksvattnets kvalitet. 

Nio vattenverk och 100 mil ledning

Nyköping vatten driver nio vattenverk  och ansvarar för cirka 100 mil avlopps- och vattenledningar runt om i kommunen. Störst är vattenverken är Högåsen som förser Nyköpings centralort, Oxelösund, Stigtomta, Vrena, Nävekvarn, Bergshammar, Enstaberga, Svalsta, Jönåker, Buskhyttan och ett antal mindre orter med dricksvatten.

Högåsens vattenverk drivs tillsammans med Oxelösunds kommun genom Nyköping-Oxelösunds vattenverksförbund – NOVF. De övriga vattenverken är placerade runt om i de övriga samhällena i kommunen. 

Driftstörningar

Läs om eventuella vattenläckor och driftstörningar. 

Kontakta oss

Kommunservice, Tekniska divisionen

Växel 0155-24 88 00
tekniska.divisionen@nykoping.se


Vid akuta ärenden utanför kontorstid
SOS Alarm Jourtjänst
08-454 22 03

Besöksadress

Tillverkarvägen 2
611 45 Nyköping

Öppettider: mån-tors kl. 7-16
Lunchstängt kl. 12-13
Fredag kl. 7-12

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter