Meny

Bygga nytt, ändra eller riva

Vill du bygga nytt, bygga till, bygga om eller kanske riva något? Här hittar du information om vad du behöver göra innan du sätter igång. 

Vi på Bygglovenheten vill gärna hjälpa dig! Vi rekommenderar därför att du söker lov i god tid. Det är särskilt viktigt inför vår/sommar då vi får in många nya ärenden. 

Hårt tryck just nu

Just nu är det många som söker bygglov och ställer frågor till oss. Det i kombination med den pågående pandemin gör att vi på Bygglovenheten har en hög arbetsbelastning för tillfället.

För att vi även ska hinna handlägga alla ärenden som kommer in, är vi tacksamma om du förbereder dig innan du kontaktar oss.

Vi ber dig att i första hand kontakta oss via e-post då vi har begränsade telefontider en tid framöver. Du kan även hjälpa oss genom att använda våra e-tjänster för att ansöka, komplettera och följa ditt ärende.

Vi informerar dig om allt som händer i ditt ärende via e-post. När du har fått en ärendebekräftelse eller har kompletterat ett ärende kan det ta upp till 3 veckor innan du hör något från oss. 

Vi jobbar så snabbt vi kan och ber dig ha överseende med att handläggning och återkoppling tar lite längre tid än vanligt.

Boka telefontid 

På torsdagar har vi kvällsöppet klockan 15-19. Då har du möjlighet att få 30 minuters rådgivning med en bygglovshandläggare.

På grund av coronavirusutbrottet, så kommer vi endast erbjuda rådgivning via telefon en tid framöver. Du bokar enkelt en telefontid för rådgivning via vår e-tjänst. Rådgivningen är kostnadsfri för dig. Välkommen!

Boka telefontid via e-tjänst

Har du en fråga och vill bli uppringd?
Skicka e-post till bygglov@nykoping.se med ditt namn, telefonnummer, vad det gäller och när du vill bli uppringd så kontaktar vi dig. Ange gärna fastighet eller gatuadress. Varmt välkommen med dina frågor!

Skicka e-post till oss

Hitta allt inom bygglov i menyn
I menyn hittar du information inom hela bygglovsprocessen där du kan läsa mer om när du behöver lov eller göra en anmälan och vilka handlingar du behöver. 

Ansök om bygglov digitalt
Längst ner på sidan hittar du alla e-tjänster för att söka bygglov.

Följ ditt byggärende 

Om du har ansökt om bygglov kan du genom e-tjänsten Mina byggärenden följa i vilken fas ditt ärende är. 

Mina byggärenden

Här nedan hittar du länkar till det vi får flest frågor om:

Kontakta oss

Samhällsbyggnad Bygglovenheten

För snabbare hantering, skicka e-post.
Vi svarar oftast inom två arbetsdagar.

bygglov@nykoping.se

Besöksadress: Stadshuset, Stora Torget

Postadress:
Nyköpings kommun
Samhällsbyggnad
Bygglovenheten
611 83 NYKÖPING

 

Öppettider

Boka telefontid till torsdagar
Boka möte med bygglovhandläggare
för personlig rådgivning.
kl 15.00-19.00 en torsdag

Bokning sker via e-tjänst.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter