Meny

Skolmat

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val.

Måltidsservice har tagit tillbaka skolmaten

Från och med 17 februari 2020 har kommunens kostorganisation, Måltidsservice, tagit tillbaka måltidsverksamheten på samtliga kommunala skolor och förskolor. Måltidsservice är Nyköpings kommuns organisation för tillagning av mat i förskola, skola och äldreomsorg.

Matsedel

Du kan ladda ner appen Skolmaten för att se matsedeln. 

Specialkost

Ansök om specialkost

För servering av specialkost i förskola, grundskola och gymnasium följer vi Nyköpings kommuns riktlinje. 

Vegetarisk eller fläskfri kost

Beställ vegetarisk eller fläskfri kost

Om skolmaten

Arbetet med skolmaten utgår från kommunens kostpolicy med ett hållbarhetstänk där eleverna får kunskap kring matens miljöpåverkan. En stor del av råvarorna är ekologiska och flera förskolor och skolor arbetar aktivt med klimatsmarta sätt att inspirera eleverna till ett matintresse. Några av de kreativa arbetssätten har officiellt prisats vid ett flertal tillfällen, bland annat förskolans arbete med hållbar matglädje.

Den mat som serveras i skolan är näringsmässigt fullvärdig enligt nordiska närings-rekommendationer och följer de krav som ställs enligt skollagen.

Frågor och svar

Vi har satt samman de mest förekommande frågorna med svar så att du enkelt kan få mer information. Saknar du svar på en fråga är du välkommen att höra av dig. 

Kontakta oss

Måltidsservice

maltidsservice@nykoping.se

Platschefer Sodexo AB

Nina Simensen
Platschef
nina.simensen@sodexo.com
08-57 88 47 01

Åsa Samuelson
Platschef
asa.samuelson@sodexo.com
08-57 88 42 53

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter