Meny

Skolmat

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val.

Matsedel

På Sodexos webbplats hittar du aktuell skolmatsedel. Du kan även ladda ner appen Skolmaten för att se om din skola finns med där.

Specialkost

Ansök om specialkost

För servering av specialkost i förskola, grundskola och gymnasium följer vi Nyköpings kommuns riktlinje. 

Vegetarisk eller fläskfri kost

Beställ vegetarisk eller fläskfri kost

Om skolmaten

Arbetet med skolmaten utgår från kommunens kostpolicy med ett hållbarhetstänk där eleverna får kunskap kring matens miljöpåverkan. En stor del av råvarorna är ekologiska och flera förskolor och skolor arbetar aktivt med klimatsmarta sätt att inspirera eleverna till ett matintresse. Några av de kreativa arbetssätten har officiellt prisats vid ett flertal tillfällen, bland annat förskolans arbete med hållbar matglädje.

Den mat som serveras i skolan är näringsmässigt fullvärdig enligt nordiska närings-rekommendationer och följer de krav som ställs enligt skollagen.

Måltidsservice tar över skolmaten

Från och med 17 februari 2020 kommer Måltidsservice ta över måltidsverksamheten på samtliga kommunala skolor och förskolor. Måltidsservice är Nyköpings kommuns organisation för tillagning av mat i förskola, skola och äldreomsorg.  

Samarbete med matleverantören Sodexo

Fram till 16 februari 2020 är Sodexo matleverantör till flera av Nyköpings förskolor och skolor. Sodexo lagar mat till cirka 8 500 barn och elever per dag. Matleverantör till flera av Nyköpings förskolor och skolor är Sodexo, som lagar mat till cirka 8 500 barn och elever per dag.

Kommunens avtal med Sodexo reglerar skolmaten i stort, exempelvis kvalitén på maten. Sodexo ansvarar för matsedlar, råvaror och tillagning. Måltiderna är näringsberäknade av en dietist och följer Livsmedelsverkets rekommendationer för lunch i förskola och skola. Skolmatsmenyerna är klimatberäknade och det finns ett samarbete med lokala bönder för exempelvis köttråvaror.

Frågor och svar

Vi har satt samman de mest förekommande frågorna med svar så att du enkelt kan få mer information. Saknar du svar på en fråga är du välkommen att höra av dig. 

Kontakta oss

Måltidsservice

maltidsservice@nykoping.se

Platschefer Sodexo AB

Nina Simensen
Platschef
nina.simensen@sodexo.com
08-57 88 47 01

Åsa Samuelson
Platschef
asa.samuelson@sodexo.com
08-57 88 42 53

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter