Skolmat

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val.

Arbetet med skolmaten utgår från kommunens kostpolicy med ett hållbarhetstänk där eleverna får kunskap kring matens miljöpåverkan. En stor del av råvarorna är ekologiska och flera förskolor och skolor arbetar aktivt med klimatsmarta sätt att inspirera eleverna till ett matintresse. Några av de kreativa arbetssätten har officiellt prisats vid ett flertal tillfällen, bland annat förskolans arbete med hållbar matglädje.

Den mat som serveras i skolan är näringsmässigt fullvärdig enligt nordiska näringsrekommendationer och följer de krav som ställs enligt skollagen.

Samarbete med matleverantören Sodexo

Matleverantör till flera av Nyköpings förskolor och skolor är Sodexo, som lagar mat till cirka 8500 barn och elever per dag.

Kommunens avtal med Sodexo reglerar skolmaten i stort, exempelvis kvalitén på maten. Sodexo ansvarar för matsedlar, råvaror och tillagning. Måltiderna är näringsberäknade av en dietist och följer Livsmedelsverkets rekommendationer för lunch i förskola och skola. Skolmatsmenyerna är klimatberäknade och det finns ett samarbete med lokala bönder för exempelvis köttråvaror.

Vi har satt samman de mest förekommande frågorna med svar så att du enkelt kan få mer information. Saknar du svar på en fråga är du välkommen att höra av dig. 

Matsedel

På Sodexos webbplats hittar du aktuell skolmatsedel. Du kan även ladda ner appen Skolmaten för att se om din skola finns med där.

Specialkost

För servering av specialkost i förskola, grundskola och gymnasium följer vi Nyköpings kommuns riktlinje. 

Om du vill ansöka om specialkost gör du det på denna blankett.

Vegetarisk eller fläskfri kost

Om du vill beställa vegetarisk eller fläskfri kost gör du det på denna blankett. 

Kontakta oss

Måltidsservice

Välkommen att höra av dig till oss på:

maltidsservice@nykoping.se

Platschef Sodexo AB

Nina Simensen
Platschef
nina.simensen@sodexo.com
08 - 57 88 47 01

Åsa Samuelson
Platschef
asa.samuelson@sodexo.com
08 - 57 88 42 53

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter