Meny

Nyköpings Naturskola

Naturskolan bedriver utomhuspedagogik med naturen som klassrum ute på skolorna i Nyköpings kommun. Naturskolan arbetar också med att fortbilda och inspirera skol- och förskolepersonal till ett naturvetenskapligt och utomhuspedagogiskt arbetssätt. Pedagogerna på Naturskolan är också samordnare för kommunens NTA-verksamhet.

Nedan kan du läsa om vad som är på gång just nu och om hur du som pedagog anlitar oss kostnadsfritt.

Aktuellt

Nu är våren på gång! Fåglarna sjunger, några träd blommar och enstaka vårblommor, mest i rabatter, har visat sig. Vi besöker förskoleklasser med temat Skatan då vi bl a bygger bon och jämför olika naturföremål med skatans vikt. Åk 3 får besök med temat Naturen vaknar. Vi pratar bl a om fåglar som återkommer från varmare trakter och insekter som gör oss stora ekosystemtjänster t ex i form av pollinering. Vi gör den populära bileken, självklart med dans :)

Planeringen av extraaktiviteter i samband med att vi i år fyller 20-år pågår för fullt. Det första extratillfället att träffa oss och våra samarbetspartners blir söndagen den 19 april. Vi återkommer med mer information.

Vi ses i Skolskogarna!

 

 

 

Kontakta oss

Naturskolan

Helgona Söra
611 94 Nyköping

Naturskolepedagoger

Karin Anklev
073-662 25 23
karin.anklev@nykoping.se

Anna Holst
073-426 86 67
anna.holst@nykoping.se

Helena Kask
073-149 37 20
helena.kask@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: