Dukat bord - samlad hjälp

Behöver du som företagare ha kontakt med många olika delar i kommunens organisation? Om du har behov av lotsning som förenklar, gör som Jonas Svanberg, VD på Sunlight Hotel och boka mötet Dukat bord. Då får du träffa flera handläggare samtidigt och får lotsning. 

Vid ett Dukat bord-möte får du träffa handläggare från de enheter som senare ska hantera ärendet och deltagare från Näringslivsenheten.

Du presenterar dina planer för handläggarna som kan lotsa dig genom processen. Det brukar förkorta tiden för hanteringen av ärendet väsentligt. 

Välj ett digitalt möte

Om du inte kan eller vill ta dig till Näringslivets hus för ett fysiskt möte med kommunens handläggare kan vi ordna ett digitalt möte. Du kanske bor på landsbygden, driver ett företag där och föredrar att hålla mötet hemifrån.

När du bokar mötet, säg till att du önskar ha det digitalt. Vi skickar dig en länk så möts vi online via datorn. 

Så bokar du

Bokningsbara tider finns varannan torsdag, ojämna veckor, mellan klockan 8 och 9 eller mellan klockan 9:30 och 10:30.

Kontakta Näringslivsenheten för att boka: mejl naringsliv@nykoping.se, telefon 0155-24 81 50.

Är du osäker på om Dukat bord är något för dig?

  • Kräver ditt ärende flera olika kontakter inom kommunen?
  • Påverkas det av tllstånd för livsmedel, miljö eller bygglov eller frågor om mark- och exploatering eller planer?
  • Är du osäker på i vilken ordning du behöver ansöka om olika tillstånd?

Om ärendet uppfyller några av frågeställningarna ovan kan du boka Dukat bord.

Företagsröster om Dukat bord

Jonas Svanberg, VD på Sunlight Hotel, vet vad det betyder att få hjälp av handläggarna i Dukat bord som bidrar med sin kunskap och vilja att förenkla ett företagsärende. Något han verkligen vill rekommendera fler. Se filmen nedan:

 

Robin - företagare som också uppskattar Dukat bord

Robin Jansson på Janssons Bygg i Nyköping blev både överraskad och glad när han kom i kontakt med kommunens tjänst Dukat bord.

– Fantastiskt, jag väntade mig inte ett sådant mottagande. Tjänstemännen styrde in mig på rätt spår på en gång. Det sparade både energi och tid, säger han.

Robin Jansson är en upptagen person och han vill ha effektiva kontakter som går fort. När näringslivschefen föreslog honom att komma till ett Dukat bord-möte för att presentera sitt företagsärende tänkte han, varför inte? Men han förstod ändå inte riktigt vad mötet var för något.

- Jag visste ingenting egentligen om Dukat bord och trodde att jag skulle få träffa en speciell expert. Men där satt massor med folk! Jag blev till och med lite nervös och kände mig oförberedd. Men när jag väl presenterat mitt ärende blev det en mycket bra diskussion. Jag fick väldigt bra stöd och goda råd.

– Därför vill jag verkligen rekommendera alla med ett större företagsärende att i god tid boka in Dukat bord. Det kan spara hur mycket tid som helst för ett företag och man får kunskaper med sig därifrån som gör det lättare att tänka rätt. De var dessutom mycket hjälpsamma.

Robin Jansson 2 low.jpg

Kontakta oss

Näringslivsenheten

E-post:
naringsliv@nykoping.se

Telefon Kundservice:
0155-24 80 80

Telefontid:
Vardagar kl. 09.00-16.00

Postadress

Nyköpings kommun
Näringslivsenheten
611 83 Nyköping

Besöksadress: Näringslivets hus, Västra Storgatan 38

 

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter