Aktiviteter för företagare

Under året anordnas flera aktiviteter för dig som är företagare. Det ger dig en möjlighet att skapa nya kontakter, öka din kunskap och få nya affärsmöjligheter.

Du hittar allt som är på gång i kalendern.

Vi skickar också ut nyhetsbrev som du kan anmäla dig till och få information om kommande händelser.

 

Några återkommande aktiviteter för dig som företagare är:

Stora mötesdagen

Varje år genomför Nyköpings kommun Stora Mötesdagen med Näringslivsenheten som värd. 

Vi skickar ut inbjudan via kontaktuppgifterna i vårt företagsregister, se till att din mejladress är registrerad där. Ibland genomförs Stora Mötesdagen i form av studiebesök på företagen, ibland i form av ett möte där vi tillsammans arbetar med en specifik fråga. 

Syftet med stora Mötesdagen är att låta politiker och tjänstepersoner få en inblick i en företagares vardag. 

Läs mer om stora mötesdagen och se aktuellt program

Företagsbesök

Flera gånger i månaden besöker kommunstyrelsens ordförande företag i kommunen tillsammans med näringslivschefen. Besöken är ett sätt att främja dialog och samverkan och samtidigt lyssna in det företagen vill förmedla om sin situation till kommunen. 

Ibland hör företagen själva av sig och ber att få besök om de vill ta upp en speciell fråga. I andra fall är det kommunen som frågar om företaget vill ha besök. 

Även medarbetare på näringslivsenheten gör företagsbesök för att lyssna in företagarnas behov och tankar. 

Vill du att vi besöker ditt företag? Kontakta oss på mejladress naringsliv@nykoping.se eller ring 0155-24 81 50.

Företagslunch

Näringslivsenheten bjuder in till företagsluncher ungefär en gång i månaden. På grund av corona-pandemin är träffarna numera digitala. Alla träffar har ett aktuellt tema. Under träffarna berättar vi om det senaste från näringslivet och från kommunens ledning och handläggare.

Ta del av digital företagslunch

Alla som prenumererar på vårt nyhetsbrev får inbjudan till företagsluncherna. Om du inte är prenumerant kan du lätt registrera dig för att ta del av information och inbjudningar.

Se tidigare företagsluncher.

Morgonsoffan

Morgonsoffan är en lättsam och trevlig nätverksträff för alla som är verksamma i Nyköpings och Oxelösunds näringsliv. Här minglar gästerna, äter frukost tillsammans och nätverkar.

Morgonsoffan arrangeras upp till 6 gånger per år och innehåller intervjuer, intressanta gäster i soffan, ekonominyheter, visitkortsutlottning och överraskningar i största allmänhet. Allt med en tydligt lokalt fokus.

Varje Morgonsoffa webbsänds. Om du inte kan delta själv kan du alltid se programmet efteråt. Arrangörer är Region Sörmland, Företagarna Nyköping Oxelösund, Sörmlands Sparbank, Oxelösunds kommun och Nyköpings kommun.

Dialogmöten med kommunens enheter

Ibland arrangerar Upphandlings- och Näringslivsenheten gemensamma dialoger i Näringslivets hus inför upphandlingar.

Vi skickar inbjudan till de branschföretag som skrivit in sig i vårt företagsregister, finns du inte med, riskerar du att missa dess inbjudningar. Oftast annonserar vi om mötet i lokaltidningen också.

Last Tuesday - nätverksträff

Nätverksträff med frukostmingel sista tisdagen varje månad anordnar ALMI och Nyföretagarcentrum ett populärt forum för nystartade och småföretagare. Även dessa är under pandemin digitala.

Nätverk, kluster och medlemsorgansiationer

Läs mer om nätverk, kluster och medlemsorganisationer

Kontakta oss

Näringslivsenheten

0155-24 81 50 
naringsliv@nykoping.se.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: