Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i förskola och skola

För dig som läser till förskollärare eller lärare och ska göra din VFU - här hittar du information om vad vi kan erbjuda just dig! Inom vår förvaltning finns 8 680 barn, elever och studenter och här arbetar 1 900 personer. Hos oss hittar du skickliga pedagoger som brinner för sitt uppdrag och som ser fram emot att ta emot just dig.

I Nyköping tror vi på en skolutveckling som ger både goda resultat och stärker de värden som kan skapa ett finare samhälle. Vår övertygelse om att satsa på integration, bryta barriärer och utanförskap och en skola för alla har resulterat i ”Nyköpingsmodellen”. Vår övertygelse är att vi med den här modellen leder skolan framåt både för den enskilde elevens utveckling och för skolans kvalitet i stort.

Vårt svar på den utmaning som finns i hela landet är att skapa en förskola och skola för alla - som speglar dagens samhälle och där alla möts på samma villkor. En sådan här satsning kan bara möjliggöras genom skickliga och professionella medarbetare, som är trygga förebilder för våra förskolebarn, elever och våra ungdomar. Vill du bli en del i vårt arbete? Välkommen att göra din VFU hos oss!

Vår målsättning med din VFU

  • Vi vill ge dig en kvalitativ handledd praktik på en tänkbar framtida arbetsplats.  
  • Att erbjuda dig en anställning vid praktikperiodens slut. 

Det här kan vi erbjuda dig

  • Enkel väg in
  • Erfarna handledare
  • Ingå i den ordinarie verksamheten
  • Återkommande informationsträffar
  • Rundresa
  • Möjlighet till anställning efter utbildningen
  • Pedagogiska träffar
  • Tillgång till Campus Nyköping (tentamen, lärcentrum)

Söker du VFU-plats?

Det är VFU-sekretariatet som samordnar VFU-platser i samarbete med rektorer på förskolor och skolor. Har du frågor eller funderingar kring VFU-placering eller vill veta vilka praktikplatser som finns i Nyköpings kommun, kontakta VFU-sekretariatet 0155-24 89 87, vfu@nykoping.se så hjälper vi dig.  

Bo och arbeta i Nyköping

Nyköping erbjuder närhet till havet, naturen och till varandra. Fler och fler människor har hittat till Nyköping de senaste åren och kommunen växer stadigt för varje år. Att behålla en genuin småstadskänsla samtidigt som vi växer kräver varsamhet och hållbarhet. Detta speglar även vår utveckling inom förskola och skola.

Läs mer om Bo i Nyköping.

Kontakta oss

VFU-sekreteriatet

0155-24 89 97
vfu@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta:

Nyheter