Meny

Schoolsoft

För dig med barn i kommunal förskola, grundskola eller fritidshem använder vi systemet Schoolsoft. På den här webbsidan får du som vårdnadshavare mer information om systemet.

All information on our webbsite nykoping.se can be translated into different languages. 
Please read instructions here.

Måndag 29 mars öppnar vi vår nya e-tjänst i Schoolsoft för dig som är vårdnadshavare med barn i förskolan eller på fritids.

I e-tjänsten kommer du att kunna:

 • ansöka om plats till förskola eller fritids samt se status för ansökan
 • se dina placeringar
 • registera och ändra inkomst
 • ändra dina kontaktuppgifter
 • registrera och/eller ändra schema

Så från den 29 mars är det viktigt att du kontrollerar dina kontaktuppgifter samt lägga in aktuella inkomstuppgifter via den nya e-tjänsten. 

Inlogg till e-tjänsten

Här hittar du mer information om inkomstuppgift för dig som har barn inom förskola och/eller fritids.

BankID

Du loggar in i Schoolsofts tjänster - via webb, app eller e-tjänster med BankID. Har du inte BankID ber vi dig i första hand kontakta din bank för att ordna ett Bank ID. 

Om du av någon anledning inte kan ha ett Bank ID ber vi dig kontakta buk.ikt@nykoping.se så hjälper vi dig med användarnamn och lösenord.

Länkar

Inlogg Schoolsoft (webb)

Här hittar du länk till Schoolsoft samt instruktioner.

Vid starten är det viktigt att du kontrollerar dina uppgifter samt lägger in korrekt epost och mobilnummer. 

Du måste godkänna på webben för att kunna använda appen!
Innan du kan använda Schoolsoft-appen behöver du logga in i Schoolsoft på webben och uppdatera dina kontaktuppgifter. Där kryssar du i en ruta där du godkänner användandet av Schoolsoft app. Detta behöver bara göras en gång, sedan fungerar det att logga in i appen med BankID. Följ instruktionerna nedan.

Beskrivning Schoolsoft 

Schoolsoft är ett webbaserat system som gör informationsutbytet mellan personal, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt.

Du som vårdnadshavare kan nu följa ditt barns utveckling och få tillgång till all information som berör er – dygnet runt. Du kommer att kunna nå Schoolsoft både via webben och via en app i telefonen. Elever och lärare når Schoolsoft via webben. Senare i år kommer även elever och lärare att kunna använda appen Schoolsoft. 

Schoolsoft kommer att ersätta flera av förskolans och skolans kommunikationskanaler och samlar därmed flera funktioner på ett ställe. I Schoolsoft kan du bland annat:

 • Läsa och ta del av nyheter, kontaktinformation, veckobrev och annan information från skolan.
 • Se förskolans/skolans kalender och ditt barns schema.
 • Se schema på förskola samt fritidshem (som du själv fyller i)
 • Anmäla frånvaro och se ditt barns närvarorapportering.
 • Ansöka om ledighet (skola)
 • Se ditt barns planeringar, uppgifter, provschema och provresultat
 • Se ämnesmatriser, betyg, omdömen och individuella utvecklingsplaner, (IUP). 
 • Hantera tider för hämtning och lämning för fritidshem.

Den här filmen ger dig som är vårdnadshavaren en överblick om vad SchoolSoft är och hur du kan använda systemet.


Vi har samlat vanliga frågor och svar om Schoolsoft på den här webbsidan. 

Förskolan och gymnasiet

Från den 26 april går förskolans verksamheter in i Schoolsoft. Redan 29 mars kan du som vårdnadshavare gå in i e-tjänsen och kontrollera dina kontaktuppgifter samt lägga in inkomstuppgifter.

Från den 13 april kan du lägga in schema för perioden 26/4 - 30/6.

Nyköpings gymnasium kommer att börja använda Schoolsoft till hösten 2021.

Mer om Schoolsoft 

Schoolsoft är ett system som gör att skolan blir öppnare och mer transparent då den visar mer information utåt, till vårdnadshavarna, än vad nuvarande system gör. Detta medför att vårdnadshavarna får mer insyn i verksamheten och barnets utveckling.

När Schoolsoft är implementerat i alla kommunala förskolor, grundskolor och gymnasium kommer vårdnadshavare ha information om alla sina barn samlat på ett ställe. Det blir också lättare för vårdnadshavaren när barnet går vidare från till exempel förskolan upp till grundskolan, eller från årskurs 6 till högstadiet. Förutsatt att barnet/eleven är kvar i den kommunala verksamheten.

Dokumentationen följer med barnet genom alla stadier i sin utbildning, ända från förskolan upp till gymnasiet. Detta kommer att underlätta för alla berörda parter.

Schoolsoft ersätter fyra nuvarande system som division Barn Utbildning Kultur använder inom förskola, grundskola och gymnasium.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: