Föreningar och föreningsliv

Bowla, sjung, skejta eller sy. Det finns många aktiviteter att syssla med på fritiden. Nyköpings kommun har närmare 400 föreningar och 50 000 medlemmar! Här hittar du information om Nyköpings föreningsliv, hur du startar en förening och vilket stöd och service du kan få.

Hallå där nya kultur- och fritidsnämndens ordförande!


Nya kultur- och fritidsnämndens ordförande Karina Josevski (MP) tillträder sin post 1 januari 2019. Hon född och uppvuxen i Nyköping och jobbar nu på Campus Nyköping som administratör.

Vad har du för egen erfarenhet av föreningsliv?
– Jag har erfarenhet både som barn och vuxen, inriktningen på föreningen har varierat med åldern och intresset. Jag har två barn som under sin uppväxt varit mycket aktiva inom föreningslivet, särskilt inom idrotten.

Vad vill du göra för Nyköpings föreningsliv? 
– Jag vill verka för att de små och nya föreningarna känner att de har tillgång till möjligheter och medel som krävs för att driva och utveckla sin förening. Sedan också synliggöra och tillgängliggöra det stora utbudet av föreningar så att våra medborgare kan ta del av vad som erbjuds.

Brinner du för någon särskild fråga när det gäller föreningar?
– Inom föreningslivet kan man få till viktiga förebyggande insatser, att vara engagerad i en förening ger både utveckling och välmående, alla som vill ska kunna ta del av det. Det ska finnas utrymme för skapande, kreativitet och fysisk rörelse. En satsning på detta område är en investering på livskvalitet och hälsa, det främjar den sociala sammanhållningen och motverkar utanförskap. Föreningslivet är en arena där man kan göra stora sociala insatser.

Föreningsbrev

Vi gör regelbundet utskick till föreningar, med viktig allmän information om vår verksamhet. Ta del av tidigare utskick

Prenumerera på nyhetsbrev

Föreningsträffar 

Senaste föreningsträffen var 15 februari. Föreningsträffar anordnas vid cirka tre tillfällen per år. Tack alla ni som var med!

Kontakta oss

Nyköpings Arenor Fritid

Rosvalla
Nyköpings kommun
611 83 Nyköping

forening@nykoping.se

Föreningskonsulent

Annika Malmström
0155-45 74 36
annika.malmstrom@nykoping.se 

Kultur- och fritidschef

Lars Persson
0155-24 89 01
lars.persson@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: