Hoppa till innehåll

Skolmat

Det är viktigt att du som elev får god och näringsriktig mat så att du klarar av skoldagen. Därför satsar Nyköpings högstadium på egna tillagningskök i båda byggnaderna så att maten slipper transporteras.

Måltiden i skolan ska vara en skön och avkopplande stund för dig som elev. På Nyköpings högstadium är matsalarna byggda för att ge dig en bra matupplevelse. Därför tar matsalarna in max 200 elever åt gången.

Köken har kapacitet att laga över 1 000 portioner vardera. Tack vare det får andra skolor och förskolor i närheten mat från Nyköpings högstadium.

Läs mer om skolmaten i Nyköpings kommun. 

Om skolmat och corona

Risken för att bli smittad med coronavirus genom så kallad indirekt kontaktsmitta som när man rör vid ytor eller redskap bedöms vara mycket liten. Det har inte rapporterats att någon har smittats med det nya coronaviruset genom att ta på ytor eller föremål där droppar med viruset finns. Därför kan elever fortsätta att ta mat själva, såväl kall som varm mat, från en buffé. De behöver inte serveras av personal, enligt Livsmedelsverket. Alla måste däremot sitta och äta sin mat vid bord eller ta med för avhämtning och eleverna måste kunna hålla avstånd till varandra i köer till bufféer, när de tar mat och när de sitter och äter. Det är också viktigt med god handhygien, att alla tvättar händerna innan man går in i skolrestaurangen.

Matsedel

På Måltidsservice webbplats hittar du aktuell skolmatsedel. Du kan även ladda ner appen Skolmaten för att se om din skola finns med där.

Specialkost

Ansök om specialkost

Vi följer Nyköpings kommuns riktlinje för servering av specialkost i förskola, grundskola och gymnasium. 

Vegetarisk eller fläskfri kost

Beställ vegetarisk eller fläskfri kost

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: