Hoppa till innehåll

Är ditt företag eller verksamhet en framtida arbetsgivare?

Genom att erbjuda praoplatser kan vi lyfta fram alla yrkesmöjligheter som finns i vår kommun, både inom näringslivet och den kommunala verksamheten. 

Här i Nyköping lämnar ungefär 650 ungdomar grundskolan varje år inför gymnasiestudier och arbetsliv. Tillsammans kan vi se till att dessa ungdomar har en bra känsla inför gymnasieval och senare yrkesval. Genom att erbjuda praoplatser kan vi lyfta fram alla yrkesmöjligheter som finns i vår kommun, både inom näringslivet och den kommunala verksamheten.

Vi behöver din hjälp

För att kunna ge våra ungdomar en bra och intressant prao behöver vi din hjälp! Har ditt företag eller din verksamhet möjlighet att ta emot prao-elever?

Att vara på en arbetsplats, vara en del i ett lag och ha vuxenkontakt ger ungdomar möjlighet att se hur en arbetsplats fungerar. Det ökar deras kunskap om arbetslivet och dess krav och möjligheter. Vilka yrken finns på just er arbetsplats? Vilken utbildning krävs i er bransch? Prao-perioden ska också underlätta när eleven ska göra sitt studie- och yrkesval.

Vår praoperiod är veckorna 45-50, 2019.

Skicka din intresseanmälan till oss genom kontaktformuläret längst ner på sidan, eller via e-post till: praonykopingshogstadium@nykoping.se

Vi återkommer till dig med mer information. Tack för din hjälp!

Varför prao?

Från och med 1 juli 2018 har riksdagen beslutat att återinföra minst tio dagar obligatorisk praktisk arbetslivsorientering, prao. I Nyköpings kommun har vi beslutat att elever i årskurs 8 och 9 ska ha prao fem dagar per år.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: