Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Digital PRAO

16 oktober 2020

Varje år går runt 400 elever i årskurs 9 på Nyköpings högstadium ut på praktik på olika arbetsplatser, så kallad prao. Hösten 2020 lanserar vi ett nytt sätt att göra prao på – ”digital prao”. Det handlar om att på ett annat sätt än att fysiskt vara ute på en arbetsplats få kunskap om olika yrken, vilka utbildningar som leder dit, sina egna styrkor och sortering i drömmar om framtiden.

Inspirationsföreläsning om att förverkliga drömmar

15 oktober 2020

Idrottaren och äventyraren Aron Anderson som bestigit Kebnekaise i rullstol, har en digital inspirationsföreläsning för årskurs 9 fredagen den 16 oktober. Föreläsningen är en del av LitterArt Gästabud som går av stapeln 14 -18 oktober i Nyköping.

Så gör högstadiet vid konstaterade fall av covid-19 i verksamheten

14 september 2020

Coronapandemin är inte över, en allmän smittspridning pågår fortfarande. Nyköpings kommun vill förtydliga vad som händer när fall konstateras inom barn- och utbildningsverksamheten, vilken information elever, vårdnadshavare och anställda får.

Skolstart HT 2020

5 augusti 2020

Kollektivtrafiken stärker upp med extrainsatta bussar för att minska trängseln - kan du gå eller cykla istället är det bättre. Här kan du som elev och vårdnadshavare läsa vad som gäller vid skolstarten.

Skolavslutningen 2020

1 juni 2020

Snart är det dags för skolavslutning och sommarlov! Här hittar du information om vad som gäller för alla våra årskurser. 

Digital release för Åttologin

25 maj 2020

Den 28 maj är det release för årets upplaga av Åttologin. I år kommer releasen att vara digital och alla skolans elever deltar i sina respektive klassrum. Under releasen kommer nominerade noveller att få sin poäng och man kommer även att få ta del av när en elev läser upp ur sin novell.