Meny

Rösta på årets idrottsprestation

Omröstningen för årets idrottare är nu avslutad. Priserna delas ut på Bomässan, Rosvalla lördag 14 mars.

Individuell prestation

1. Erik Andersson – kanot

Erik har under säsongen tagit SM-guld i både K1 och K2 funnits med i juniorlandslaget på såväl NM som EM. I september körde han sina första lopp i seniorklassen och blev bland annat femma på K1 1000m vilket resulterade i en plats i seniorernas träningsgrupp B inför 2020. Erik har krigat på trots skador och sjukdomar.

2. Rebecka Gustafsson Lönnroth – kanot

Rebecka har vunnit SM i alla sträckor i kanot (K1).  Hon är även med i både Sprint-VM laget och Maraton-landslaget. Hon har noterat fina placeringar i år, som ett shorttrack-brons vid världscupstävlingarna i Norge under våren och två silvermedaljer under SM-veckan, i shorttrack och maraton.

3. Linus Tholse – beachvolleyboll

Linus ingår i det svenska beachvolleybolllandslaget och är rankad etta i Sverige. Under året har han bland annat kammat hem ett SM-guld. Hans största mål är att ta sig till OS 2024.

 

Lagprestation

4. Cheer Legacy – cheerleading

Cheer Legacy har under året fortsatt att leverera topplaceringar genom hårt arbete och sammansvetsade trupper. DM Mellersta 2019 resulterade till 3 guld, 1 silver och 1 brons, alla lag i föreningen tog medalj.

5. Nyköpings kanotklubb

Nyköpings Kanotklubb blev på SM på hemmaplan i somras Sveriges bästa klubb - för femte året i rad. Med målinriktade utövare och gott ledarskap är de ständigt på jakt efter nya meriter.

6. Nyköpings vattenskidklubb

Nyköpings Vattenskidklubb rankas som näst bästa klubb i Sverige baserat på poängen som togs 2019. Tog flera guld på SM och har flera framstående åkare som haft fina framgångar internationellt, Jakob Bognes guld på U21-EM för andra året i rad värt att notera.

Omröstningen är avslutad

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: