Rösta på årets idrottsprestation

Årets kandidater är utsedda och röstningen avslutades 20 februari. 

 

Röstningen avslutades 20 februari.

1. Erik Andersson – kanot

Med ett silver på U23 VM i K2 1000 m har Erik Andersson tagit steget upp till världseliten i sin åldersgrupp. På SM tog han också sin första individuella medalj i seniorklassen på 500 m.

2. Henrik von Eckerman – ridning

Henrik och hästen King Edvard gjorde en enastående VM-prestation och var med och tog VM-guld i både laghoppning och individuellt. Henrik tävlar för Nyköpingsklubben ÖSLR.

3. Anton Eriksson – bangolf

Anton har ett fantastiskt år bakom sig i bangolf och har vunnit 2 junior-SM guld, 1 junior-VM guld och är uttagen till juniorlandslaget.

4. Albin Stålberg – cykel

Blev den första Nyköpingskillen i modern tid att bli uttagen i det svenska seniorlandslaget på cykel när han fick åka Tour of Estonia. Tog sedan även plats i det svenska laget till U23-EM i Portugal.

5. Linus Tholse – beachvolleyboll

Linus är en av Sveriges bästa beachvolleybollspelare och har vunnit det flesta tävlingar under 2022 som han deltagit i på Swedish beachtour. Han är även tourmästare och kom 2:a på SM.

6. Fabian Wagner – hockey

Den Nyköpings SK-fostrade 18-åringen vann under 2022 först JSM-guld med sin klubb Linköping. Därpå U18VM-guld med Sverige. Draftades av NHL-klubben Winnipeg. Fabian tog sedan plats i JVM-laget som underårig, och där blev han en av de bästa svenska poängmakarna.

Prisceremoni

Prisceremonin sker på Nyköpings Teater torsdag 16 mars klockan 19.
Allmänheten hälsas varmt välkommen på prisceremonin.

Nu är röstningen avslutad

Har du frågor?

Nyköpings kommun, i samarbete med Södermanlands Nyheter, kommer att dela ut stipendier och priser till lokala förmågor som under året gjort avtryck inom kultur, idrott och föreningsliv. Drygt 100 000 kronor kommer att delas ut. Stipendie- och prisutdelningen sker torsdag 16 mars. 

Kontakta Lisa Ahrenberg, tfn 0155-45 74 66 eller skicka e-post: lisa.ahrenberg@nykoping.se

 

Öppna sidomeny