En elev sitter i en datasal
En elev med ett mikroskåp
Två elever testar en elkoppling
Två elever tittar på två dataskärmar
Två elever arbetar med en borrmaskin

Teknikprogrammet

På Teknikprogrammet får du en grundläggande högskoleförberedande utbildning som ger dig förutsättningar att studera och arbeta såväl nationellt som internationellt. Programmet har två inriktningar och det finns möjlighet att läsa till ingenjör på olika nivåer, från gymnasieingenjör till civilingenjör.

Programmet riktar sig till dig som vill:

  • ha en studieförberedande utbildning med en teknisk profil med många möjligheter
  • studera vidare till till exempel högskoleingenjör eller civilingenjör
  • ha möjligheter till många framtida yrkesval, som till exempel tekniker, programmerare, systemutvecklare, projektledare, formgivare, produktionstekniker, konstruktör, tekniskt säljstöd, arkitekt, teknisk specialist, forskare, lärare/utbildare, processtekniker, datatekniker och mycket mer.

Teknikprogrammet erbjuder vi dig en pedagogisk variation och mångfald. Vår strävan är att arbeta projektinriktat där du som elev är med i processen från att lägga upp projekten till att genomföra dem och presentera dina resultat.

Vi erbjuder dig att utveckla teknik utgående från människors behov och du kan fördjupa dig inom flera ämnesområden, så som webbteknik, nätverksteknik, produktutveckling, digital 3D och design. Vi jobbar även med att ge dig insikter i företagandets villkor och du får möjlighet att utveckla dina kreativa sidor genom Ung Företagsverksamhet. 

Vi har välutrustade lokaler för både laborativ verksamhet, praktiskt hantverk och digital kreativitet. Du får tillgång till datalabbsal, 3D-CAD-sal med modernt 3D-labb och egen dator.

Under årskurs ett presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. 

Programmet har två inriktningar:

 

Tidigare elever berättar om programmet

Alexander Tasevski, inriktning design och som idag arbetar som konstruktör på Scania. 

"Jag har alltid gillat att ha en ide och sedan kunna förverkliga den iden. Det kan vara allt från att fixa iordning en gammal cykel till att lösa ett problem som stör mig i vardagen. Detta gjorde att jag ville gå någonting med teknisk inriktning. För mig var det även ett krav att det var studieförberedande för att kunna plugga vidare senare."

Läs läsa hela intervjun med Alexander.

Kontakta oss

Teknikprogrammet

Ansvarig skolledare
Björn Löfstedt
0155-24 81 03
bjorn.lofstedt@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Felicia Zätterström
073-662 21 94
felicia.zatterstrom@nykoping.se

Kontakt Gripen

0155-45 72 00 (knappval 1) 
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Vi finns på Gripen, besöksadress: Svedelius väg 9

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: