Ung företagsamhet

Vi satsar på att ge dig möjlighet att starta eget företag. Du får arbeta med att ta fram affärsidéer och affärsplaner från grunden samt utveckla och skapa din produket eller tjänst.

Entreprenörskap i skolan handlar både om pedagogiken i klassrummet och om konkret kunskap om eget företagande. Elevers nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende får utvecklas.

Vi på Nyköpings gymnasium samarbetar sedan flera år tillbaka med Ung Företagsamhet, UF som är en ideell organsiation som arbetar för att få unga människor att bli mer företagsamma. Många elever på Nyköpings gymnasium har genom UF utvecklat sin kreativitet och sitt entreprenörskap.

Läs gärna mer om hur arbetsprocessen och utvecklingen av en produkt kan gå till i denna artikel, Sörmlandsbygden, 23 januari 2017.

Många framgångsrika UF-företag

UF-företag från Nyköpings gymnasium har genom åren varit framgångsrika på mässor såväl regionalt och nationellt som internationellt. Elevernas affärsidéer har varit av många olika slag. Här är några exempel:

• Armband
  • Mobiltillbehör
  • Återvunna ljus
  • Egendesignad T-shirt
  • Idrottsevenemang
  • Byggtjänster
  • Inredningsdetaljer av lastpallar
  • Måleritjänster
  • Utekök
  • Handgraverade glas