Tre år på Beteendeinriktningen

Första året

Du får en bred och allmänbildande bas som redan nu börjar förbereda dig för din högskoleutbildning. Under första året läser du även kursen “Ungdomskulturer” som ger dig sociologiska grundkunskaper om förhållanden i Sverige och olika gruppers situation.

Under årskurs ett presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. 

Andra året

Under det andra året läser du fördjupade kurser i psykologi, sociologi och samhällskunskap. Du tränar upp din källkritiska förmåga och arbetar mycket med analys av hur människor fungerar som individer, i grupp och i samhället. I ett FN-rollspel har du möjlighet att gå in i rollen som diplomat och företrädare för ett land i säkerhetsrådet. 

Tredje året

Du gör ett gymnasiearbete inom ett beteendevetenskapligt område som du själv är intresserad av. Arbetet visar att du är förberedd för dina kommande högskolestudier. 

Inriktningskurser under det sista året är Kommunikation och Ledarskap och organisation, du har också möjlighet att själv välja bland flera kurser som handlar om människor.  Du fördjupar samtidigt dina ämneskunskaper inom psykologi och religion.

Kontakta oss

Ansvarig skolledare
Andreas Fager
073 - 426 87 29
andreas.fager@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Lena Bergman
0155 - 45 76 98
lena.bergman@nykoping.se

0155-45 72 00 (knappval 1)
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Vi finns på Gripen, besöksadress: Svedelius väg 11

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: