Hoppa till innehåll

Försäljnings- och serviceprogrammet

Vill du få kunskap om olika handelsområden, hur man startar och driver företag, kundbemötande och sälj samt digital handel idag och i framtiden? Då ska du välja Försäljnings- och serviceprogrammet.

Utbildningen ger dig en yrkesutbildning och kunskaper för att kunna arbeta inom yrken som säljare, inköpare och butiksledare. Service- och tjänstesektorn är ett av de områden som växer snabbast idag och som ständigt söker duktiga medarbetare.

Programmet riktar sig till dig som vill: 

  • få kunskap om olika handelsområden
  • starta och driva företag
  • arbeta med kundbemötande och sälj
  • få kunskap om digital handel idag och i framtiden

Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning och entreprenörskap. Vi blandar teori med praktiskt lärande och arbetar i projektform där din kreativitet, framåtanda, servicekänsla och säljförmåga utvecklas. Bland annat startar du och driver ett eget företag i form av Ung Företagsamhet.

Du får möjlighet att ha ditt arbetsplatsförlagda lärande, APL, i Nyköpingsregionen. Här lär du dig om yrket, att samarbeta och stärka din sociala kompetens. Under andra läsåret har du tre veckors APL och under årskurs tre har du praktik två dagar i veckan.

Inom det individuella valet kan du läsa kurser i svenska och engelska för att få grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på högskola. Du kan även välja att läsa matematik som ger utökad behörighet.

Vilka ämnen läser jag på inriktning Försäljning och service? Läs mer på poängplanen för läsåret 22/23

Kontakta oss

Försäljnings- och serviceprogrammet

Resultatenhetschef
Markus Smeds
073-412 13 15
markus.smeds@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Cicci Englund Lindvall
073-662 21 94
cicci.englund.lindvall@nykoping.se

 

Kontakt Nyköpings gymnasium

0155-45 72 00 
nykopingsgymnasium@nykoping.se


Besöksadress:
Västra Storgatan 42, Nyköping

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: