Tre år på Barn- och fritidsprogrammet

Första året

Under det första läsåret läser du gymnasiegemensamma ämnen och ämnen som ger dig kunskap om människor, lärande och ledarskap. Du genomför också fyra veckors praktik (2+2 veckor) på någon arbetsplats som exempelvis en förskola och en friskvårdsverksamhet. 

Under årskurs ett presenteras programmets olika inrikningar. På våren i årskurs ett gör du ett val av inriktning inför årskurs 2. 

Andra året

Nu börjar din yrkesutbildning med de kurser som följer med ditt inriktningsval. Du gör också en praktik på fem veckor inom ramen för din inriktning. Den som valt Pedagogisk arbete är då på praktik inom en pedagogisk verksamhet och den som valt Social inriktning är då i någon verksamhet med personer som behöver olika form av assistans.

En del gymnasiegemensamma ämnen och karaktärsämnen från åk 1 fortsätter även i denna årskurs. Det kan finnas möjlighet för dig att genomföra din APL (arbetsplatsförlagt lärande) på annan ort inom landet.

Tredje året

I det tredje året fördjupar du dina yrkeskunskaper och gör en sex veckor lång praktik mot slutet av din utbildning. Du genomför också ett gymnasiearbete där du får möjlighet att visa upp dina yrkeskunskaper inför din yrkesexamen. Det finns också möjligheter för dig att läsa kurser som ger dig behörighet till studier på högskola och universitet.

Kontakta oss

Barn- och fritidsprogrammet

Ansvarig skolledare
Kriztina Lövgren
0155 - 24 80 63
kriztina.lovgren@nykoping.se

Studie- och yrkesvägledare
Felicia Zätterström
073 - 662 21 94
felicia.zatterstrom@nykoping.se

Kontakt Gripen

0155-45 72 00 (knappval 1)
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Vi finns på Gripen, besöksadress: Svedelius väg 11.

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: