Hoppa till innehåll

Amledo och Erasmus, Fordons- och transportprogrammet

Projektet är ett europeiskt samarbete mellan Fordons- och transportprogrammet, Amledo och Erasmus-projekt för att kunna erbjuda lärare och elever kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Våra lärare knyter kontakter på plats för att kunna skapa bra förutsättningar till praktik/APL för våra elever och våra elever får en möjlighet att vidareutvecklas genom en APL utomlands.

Amledo & Co erbjuder, i samarbete med Motorbranschens yrkesnämnd (MYN), elever och yrkeslärare på partnerskolor med inriktning fordons- och transportprogram inom karosseri, lackering, personbilsteknik, maskin- och lastbilsteknik en möjlighet att göra praktik eller erfarenhetsutbyte i ett annat land i Europa.

EU:s mobilitetsprogram Erasmus+ har beviljat Amledo & Co stöd för 101 elever och yrkeslärare. Sedan 2011 har 260 elever och yrkeslärare från fordons- och transportprogram utfört praktik i ett annat EU-land arrangerade av Amledo.

Möjlighet till APL utomlands

Eleverna Gustavo Donoso och Kalle Tunström som läser personbilsinriktningen på Fordons- och transportprogrammet åkte till Appeldoorn i Holland på sin praktik (APL) i mars 2016. 

Kalle o Gustavo.jpg

Både Kalle och Gustavo fick anmäla sitt intresse genom ansökningar till organisationen Amledo & CO som är specialiserade på samhällspolitiskt prioriterade insatser och professionell utformning av EU-ansökningar. Enligt läraren Petter Andersson är båda eleverna mycket duktiga och förtjänar den här chansen att åka utomlands på praktik. 

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: