Ung Företagsamhet

Vi på Nyköpings gymnasium samarbetar sedan flera år tillbaka med Ung Företagsamhet, UF, som är en ideell organisation som arbetar för att få unga människor att bli mer företagsamma. Många elever på Nyköpings gymnasium har genom UF utvecklat sin kreativitet och sitt entreprenörskap.

Entreprenörskap i skolan handlar både om pedagogiken i klassrummet och om konkret kunskap om eget företagande. Elevers nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende får utvecklas.

Vi satsar på att ge dig möjlighet att starta eget företag. Du får arbeta med att ta fram affärsidéer och affärsplaner från grunden samt utveckla och skapa din produkt eller tjänst.

Läs gärna mer om hur arbetsprocessen och utvecklingen av en produkt kan gå till i denna artikel i Sörmlandsbygden, 23 januari 2017.

UF-mässa 2021

På grund av pandemin arrangerades ingen UF-mässa 2021, istället anordnades E-week 15-19 mars. Det är ett digital evenemang med entreprenörskap och e-handel i fokus. Mässans höjdpunkt brukar vara finalen i UF-tävlingarna, som i år istället livesändes
Mer information om evenemanget hittar du här.

Mässmontrarna har bytt skepnad och redan nu finns det en digital marknadsföringsplattform där du hittar alla UF-företag i Sverige. I den digitala shoppinggallerian kan du givetvis besöka Nyköpings gymnasiums UF-företag för att titta i deras digitala skyltfönster och e-handla deras produkter och tjänster.
Klicka här så hittar du alla UF-företag i Sörmland som finns i gallerian

UF-företag på Teknikprogrammet

På Teknikprogrammets programsida kan du läsa mer om eleverna bakom flera olika framgångsrika UF-företag genom åren

Många framgångsrika UF-företag