Hoppa till innehåll

Schoolsoft

Under sommaren 2021 byter vi elevadministrativt system från Dexter till Schoolsoft. Från och med september upphör möjligheten att som vårdnadshavare eller elev att logga in i Dexter.

All information on our webbsite nykoping.se can be translated into different languages. 
Please read instructions here.

Dexter

All information från Dexter kommer att föras över i det nya systemet Schoolsoft. Du kan inte längre logga in i Dexter som vårdnadshavare eller elev vid Nyköpings gymnasium utan ska istället logga in i Schoolsoft.

Schoolsoft

På Nyköpings gymnasium använder vi oss av skolplattformen Schoolsoft. På denna webbsida hittar du mer information om systemet samt länkar till inloggning och instruktioner.

Schoolsoft är en plattform för utbildning som gör informationsutbytet mellan personal, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt. I Schoolsoft hittar du information från verksamheten, omdömen, betyg, undervisningsschema med mera. Du kan se närvaro/frånvaro och göra ledighetsansökan.

Elever

Som elev kommer du att använda Schoolsoft på flera sätt. Bland annat så hittar du alla dina Google Classroom i Schoolsoft. Alla elever får ett Google-skolkonto när de börjar på Nyköpings gymnasium. När du är inloggad på det kontot i Chrome kommer du enkelt åt Schoolsoft med en klick. Elever behöver därför inget användarnamn, lösenord eller BankID.

imagev1j8.png

Vårdnadshavare

Vårdnadshavare har tillgång till skolplattformen fram till eleven fyller 18 år, därefter behöver elev och vårdnadshavare gemensamt komma överens om tillgång till informationen. Som vårdnadshavare kan du nå Schoolsoft både via webben och via en mobilapp i telefonen.

Schoolsoft via webbläsaren - Schoolsoft webb

Loggar du in i Schoolsoft via en webbläsare kommer du åt alla funktioner som finns i systemet. Kom ihåg att uppdatera dina kontaktuppgifter under "Min profil" så att vi har dina senaste kontaktuppgifter.

Till Schoolsoft

Mobilappen - Schoolsoft app

Via mobilappen ”Schoolsoft” kommer du åt delar av skolplattformen. Du hittar mobilappen för Schoolsoft Skolplattform där du hittar dina vanliga mobilappar.

Om du vill använda Schoolsoft-appen måste du först logga in via webben och godkänna användande av appen. Detta gör du under "Min profil". 

Du kan gå till Schoolsoft webb från appen. Under "Mitt konto" och barnets namn finns en liten ruta med en pil i - den skickar dig vidare till webbversionen av skolplattformen. 

BankID

Du loggar in i Schoolsoft med BankID. Har du inte BankID ber vi dig att i första hand kontakta din bank för att ordna ett Bank ID. 

Om du av någon anledning inte kan ha ett Bank ID ber vi dig kontakta buk.ikt@nykoping.se så hjälper vi dig med användarnamn och lösenord.

Instruktioner och vanliga frågor och svar

Här har vi samlat instruktioner och svaren på de vanligaste frågorna. 

I Schoolsoft finns en hjälpfunktion som vi vänligt hänvisar till. Hittar du inte vad du söker efter ber vi dig i första hand kontakta ditt barns lärare som hjälper dig.

Om läraren inte kan svara på dina frågor, tar läraren med sig frågorna till skolans administratör eller kommunens support. Läraren återkommer därefter till dig med svar.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: