Julia kombinerade företagsekonomi och juridik

Julia Österman fick jobb på Nordea efter sin gymnasieutbildning, där hon har blivit internutbildad och nu jobbar som personlig rådgivare.

- Jag har alltid varit intresserad av ekonomi och därför var det naturligt att jag valde ekonomiprogrammet. Dessutom ville jag läsa Matte 3 eftersom den kursen är bra att ha vid ansökan till högskolor, till exempel vid utbildning till civilekonom, säger Julia.

Tanken var att plugga vidare på högskolan efter gymnasiet men det har hittills inte varit aktuellt, Julia trivs alldeles för bra på Nordea.

- Jag jobbade först som avdelningsansvarig på Ica, men blev rekommenderad att söka till kundtjänst på Nordea. Sen har jag blivit internutbildad på arbetstid och jobbar nu som personlig rådgivare. Som det känns nu blir jag nog kvar så länge det finns utvecklingsmöjligheter.

Julia valde ekonomiprogrammet på Nyköpings gymnasium för att hon ville gå på en stor skola och fick bäst känsla av den när hon besökte skolorna inför gymnasievalet.

- Mitt tips inför gymnasievalet är att man ska välja sin egen väg och inte göra som kompisarna gör. Många av mina vänner valde restaurangskolan, men det var inte för mig. Jag har aldrig ångrat att jag inte valde som de, och jag fick snabbt nya vänner på ekonomiprogrammet.

Vad var det bästa med ekonomiprogrammet på Nyköpings gymnasium då?

- Den breda grunden, bra lärare som motiverade mig och att vi fick läsa både företagsekonomi och juridik.

Läs mer om Ekonomiprogrammet här!

Öppna sidomeny