Meny

Aktuellt

Underrubrik saknas

Undervisning på Campus igen

1 juni 2020

Den 29 maj kom regeringens beslut om att gymnasieskolor och högskolor kan återgå till undervisning på campus från och med 15 juni.

Information om studentdagen 12 juni

28 maj 2020

Här hittar du information om studentdagen 12 juni. 

Nu söker vi dig - elev - som vill vara med på fotografering

20 maj 2020

Nu ska vi fotografera skolans olika byggnader och miljöer och söker dig som är elev på Nyköpings gymnasium och som vill vara med på några foton.

 

Så här blir studentfirandet 2020

8 maj 2020

”Klart de ska firas av ordentligt och sparkas ut ur skolan!” Gymnasieskolorna i Nyköping är överens om hur firandet ska bli. Det blir ceremoni med betygsutdelning – och utspark - eller utspring som det heter i Nyköping. Allt ska ske klassvis och enligt Folhälsomyndighetens rekommendationer.

Inställt Öppet hus 23 april

20 april 2020

Nyköpings gymnnasium ställer in sitt Öppna hus den 23 april på grund av corona-viruset och regeringens rekommendationer kring folksamlingar

Feriepraktik för dig som ska börja i årskurs 9

16 april 2020

Fordons- och transportprogrammet erbjuder även i år en veckas feriepraktik 10 - 14 augusti 2020. Praktiken är fem arbetsdagar och du får timlön. Bor du i Nyköping, Oxelösund, Trosa, Vagnhärad, Gnesta och Flen och ska börja i årskurs 9 till hösten 2020 är du välkommen att söka.

Entreprenörskap på riktigt 2020 Ung Företagsamhet

14 april 2020

Årets UF-mässa blev digital och prisutdelningen skedde i en livesändning på Ung företagsamhets Facebooksida. Flera UF-företag från Nyköpings gymnasium placerade sig på prispallen och Designer Lights UF som vann första pris i Årets Hantverkare väntar nu in SM i Ung Företagsamhet 18 – 19 maj.

Distansundervisning blir en lärdom

8 april 2020

Visst är det tråkigt att inte ses i klassrummen, tycker många lärare och elever på Nyköpings gymnasieskolor. Men det finns flera fördelar med distansundervisning.

Utbildning i Google Meet och Classroom

19 mars 2020

Tillsvidare genomförs all utbildning för våra gymnasieelever på distans via Google Meet och Google Classroom. Vi har därför tagit fram en instruktionsfilm samt en manual som förklarar hur man ska gå till väga.

Frågor och svar om distansundervisning

19 mars 2020

Här har vi samlat frågor och svar om distansundervisningen. 

Elevhälsan jobbar på som vanligt

19 mars 2020

Under tidsperioden som skolan bedriver undervisning via distans så jobbar Elevhälsans som vanligt och är tillgängliga via mail, telefon eller SMS på ordinarie arbetstider. 

Distansundervisning från 18 mars

17 mars 2020

Med anledning av regeringens rekommendation, den 17 mars, om att gymnasieskolor, vuxenutbildning och yrkeshögskolor ska bedriva distansundervisning, har Nyköpings kommun beslutat att Nyköpings Gymnasium är stängt för undervisning från och med 18 mars. Alla elever, förutom gymnasiesärskolan, ska bedriva distansundervisning .