Aktuellt

Skolstart hösten 2019

29 maj 2019

Ledighet, glass och brunbrända ben till all ära - här hittar du tiderna för skolstart tisdag 20 augusti. 

Tack alla sökanden till feriepraktiken

21 maj 2019

Nu är ansökan till feriepraktikveckan på Fordons- och transportprogrammet stängd. Det har varit ett otroligt stort intresse med över 85 sökanden! Alla som har fått en plats eller en reservplats har blivit meddelade via epost. 

Kreativitet och samverkan

20 maj 2019

Estetiska programmet på Nyköpings gymnasium är ett högskoleförberedande program med inriktningen musik. Eleverna läser samma baskurser som samhällsvetare och de får även undervisning i instrument eller sång. I programmet ingår att ansvara för och producera en konsert och en musikal, vilket sker i åk 2 respektive åk 3.

Vårdelever har gjort praktik i Indien

8 maj 2019

För nionde året i rad åkte elever från Vård- och omsorgsprogrammet till Chennai, Indien för att göra sin arbetsplatsförlagda utbildning (APL). Amanda, Jasdeep och Mumtaz har under tre veckor fått hjälpa till på ett lokalt sjukhus i staden Uthukottai, där de bland annat har fått delta i läkarsamtal, vaccinationer och tillverkat kompresser. 

Skolavslutning och Student 2019

2 maj 2019

Årskurs 1 och 2 slutar redan torsdag 13 juni. Studenterna firas högtidligt och enligt tradition fredag 14 juni. Läs här om parkering och avstängda vägar!

Möjlighet till egen utveckling och företagsamhet på Teknikprogrammet

29 april 2019

Genom kurser i ordinarie läroplan och kursen entreprenörskap får elever på Teknikprogrammet möjligheten att utveckla egna idéer och visioner till riktiga produkter. Eleverna Olof Korsfeldt och Isak Hallkvist har under snart ett år drivit företaget Easy Light UF, som tillverkar högkvalitativa och innovativa tändstål. 

Till dig som sökt gymnasiet i höst - nu är den preliminära antagningen klar!

10 april 2019

Du loggar in på gymnasiewebben för att se ditt preliminära antagningsbesked. 

Sommarjobb på Fordons- och transportprogrammet

10 april 2019

Fordons- och transportprogrammet kommer i augusti erbjuda 20 platser på en veckas betald sommarpraktik. Alla ungdomar som ska börja i årskurs 9 till hösten 2019 är välkomna att söka. 

Årliga FN-rollspelet

26 mars 2019

Tisdag 19 mars hölls det årliga FN-rollspelet på Samhällsvetenskapsprogrammet. Rollspelet är ett samarbete mellan alla klasser i årskurs 2 på Samhällsvetenskapsprogrammet. Eleverna får gå in i rollen som ett lands ambassadör och debattera, förhandla, samverka och - förhoppningsvis - lösa den internationella konflikten. 

 

Vinnare av Årets hantverkare på UF-mässan i Katrineholm!

25 mars 2019

Lördag 23 mars var det dags för ”Entreprenörskap på riktigt”, som är Sörmlands största mässa för unga företagare. På plats var 130 utställande UF-företag från hela Sörmland som tävlade i 16 olika kategorier av entreprenörskap. Vinnare av Årets hantverkare blev Olof Korsfeldt och Isak Hallkvist från TE16 som nu gått vidare till SM-final den 6-7 maj i Stockholm.