Meny

Cykelvänlig arbetsplats

För att uppmuntra sörmländska arbetsplatser som gör det lättare för medarbetare att cykla till jobbet och i tjänsten finns utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats.

Det finns många skäl att välja cykeln som transportmedel – framför allt betyder det att du prioriterar hälsan och klimatet!

Vem kan delta?

Alla arbetsplatser i kommunerna Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm är välkomna att anmäla sig. Det kostar inget att delta. Anmälan görs på Energikontoret i Mälardalens webbplats. Där hittar du också mer information.  

Läs mer och annmäl din arbetsplats 

Cykelvänliga arbetsplatser certifieras

Som engagerad cykelvänlig arbetsplats diplomeras ni vid en årlig ceremoni under Europeiska Trafikantveckan. Sen kan ni stolt visa upp att er arbetsplats värnar både om sina anställda och vårt klimat.

Aktiviteten syftar till att gynna ett mer hållbart och hälsosamt resebeteende hos invånarna, som i sin tur bidrar till att minska länets och kommunernas miljö- och klimatpåverkan.

Om kampanjen

Projektet har initierats av Södermanlands miljö- och klimatråd och drivs av Energikontoret i Mälardalen i nära samverkan med länets kommuner, Länsstyrelsen och Regionen.

cykelsamverkan färg.png

 

Kontakta oss

Labeat Bickaj
Projektledare, Samhällsbyggnad
labeat.bickaj@nykoping.se
0155-45 71 60 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: