Buss, flyg och tåg

På väg till eller från Nyköping? Här hittar du samlad information om olika resor. För tidtabeller och prisuppgifter hänvisar vi till respektive trafikoperatör.

Planera din resa med kollektivtrafiken via en resrobot.

Bussar

Läns- och stadsbussar

Sörmlandstrafiken kör busstrafiken i hela Södermanland. 
Läs mer om busstrafiken på Sörmlandstrafikens webbplats.

Expressbussar

Det finns flera expressbussar som stannar i Nyköping för vidare transport ut i landet.

Flygbussar

Flygbussarna kör Stockholm Cityterminalen-Stockholm Skavsta flygplats. Från Cityterminalen finns en fast tidtabell som är anpassad efter flygens avgångar. Många tider på dagen går bussarna flera gånger i timmen.

Från flygplatsen till Cityterminalen avgår bussen 30 minuter efter flygets ankomsttid, det vill säga är flyget tidigt eller sent så anpassar bussen sin avgångstid till 30 minuter efter den faktiska ankomsttiden.

Se www.flygbussarna.se för mer information och tidtabeller.

Tåg

Att resa med regionaltåg mellan Nyköping och Stockholm tar cirka en timme. Från Nyköping tar du dig även smidigt med tåg till Norrköping och Kolmårdens djurpark.

Se SJ:s webbplats för mer information och tider.

Fler tågavgångar och nytt pendlarkort

Med fler avgångar ökar möjligheterna att bo på en ort och arbeta eller studera på en annan ort. Samarbetet mellan länen i Mälardalen görs en rad förbättringar så att du ska få fler möjligheter i ditt resande både på fritiden och i tjänsten. Syftet är att förbättra möjligheterna till regional pendling och därmed bidra till ökad tillväxt och jobbskapande.

Följande förändringar kommer att ske under åren 2016-2021

  • Hösten 2017 lanserades Movingo som är en ny pendlarbiljett och som gäller på både regionaltåg och i läns- och lokaltrafiken som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Med Movingo kan du göra en anslutningsresa utan krav på tilläggsbiljett eller blanda dina resor med växelvis till exempel regionaltåg och SLs pendeltåg. Läs mer hos Sörmlandstrafiken.
  • 2019-2021 sätts 33 nya moderna tåg i trafik. Det nya tågen har hög komfort, bra inomhusklimat och internet. Det är också enkla att kliva på för personer med funktionsnedsättning samt för resande med barnvagn. Tågen är snabba och ger kortare restider, med en hastighet på upp till 200 km/h på vissa sträckor.

Läs mer om alla kommande tågförändringarna hos Mälab AB - vårt gemensamma tågbolag för tågtrafik i Mälardalen.

Flyg

Stockholm Skavsta flygplats ligger 7 kilometer från Nyköpings centrum. Härifrån kan du resa till drygt 50 olika destinationer i Europa.

Skavsta har café, restaurang, bar och taxfreebutik. Flygbussar finns till och från Cityterminalen i Stockholm via Södertälje syd och från Linköping-Norrköping.

Buss med Länstrafiken 515 är en lokalbuss som tar dig till och från Nyköping-Stockholm Skavsta flygplats.

Mer information finns på Stockholm Skavsta flygplats webbplats