Meny

Bli en Testcyklist!

Som en av våra testcyklister fick man låna en elassisterande lådcykel under tre månader. I utbyte bloggade deltagarna om upplevelsen och spred sina erfarenheter i olika kommunikationskanaler. Kampanjen är nu avslutad och därför kan man inte anmäla sig. 

Under 2 x tre månader gav vi tre barnfamiljer möjlighet att testa en elassisterad lådcykel. Vi körde kampanjen två gånger 2019, dels under perioden maj-juli, dels i augusti-september. Kampanjen ingick i projektet Cykelsamverkan i Sörmland. 

Så här fungerar det:

  • Som Testcyklist låter du bilen stå och använder istället lådcykeln minst två-tre dagar i veckan
  • Använd cykeln i vardagen för att exempelvis ta digtill jobbet, skjutsa barnen till skolan och handla matvaror. Den kan även användas för att frakta jobbmaterial, verktyg och väskor för diverse fritidsaktiviteter. 
  • Under perioden bloggar du om dina erfarenheter och sprider informaitonen i olika kommunikationskanaler.

Om kampanjen

Det är Energikontoret i Mälardalen som driver projekt tillsammans med Nyköpings kommun, Eskilstuna kommun, Katrineholms kommun, Region Södermanland och Länsstyrelsen i Södermanland för att öka cyklandet i länet. Läs mer om projektet Cykelsamverkan i Sörmland.

Gör så här:

  1. Börja med att skicka in en intresseanmälan här nedanför.
  2. Om intresset är stort väljs deltagarna utifrån ”först-till-kvarn-principen".
  3. Blir du utvald att vara Testcyklist kommer du få en kontaktperson på Energikontoret i Mälardalen. Det är de som förser dig med den lastcykel som du ska använda under testperioden.
  4. Varje vecka lägger du upp minst ett blogginlägg via appen Nouw, där du skriver om dina erfarenheter med lastcykeln. Vad har gått bra/mindre bra, vilka resor har du kunnat ersätta, är det någon i din närhet som har velat testa cykeln osv. Ibland kan det räcka med en liten bild som visar hur lastcykeln har använts under veckan.
  5. Det kommer vara möjligt att göra inlägg i sociala medier och materialet kan också spridas exempelvis på Nyköpings kommuns webbplats eller i kommunens andra kanaler.
  6. Ta del av fördjupad information.

Personuppgifterna som du lämnar i samband med intresseanmälan kommer endast att användas i samband med kampanjen ”Testcyklist”. Uppgifterna sparas inte.  Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter och dina rättigheter finns att läsa på www.nykoping.se/personuppgifter

Har du frågor?

Kontakta Labeat Bickaj på Samhällsbyggnad i Nyköpings kommun. Kontaktuppgifter finns här nedanför. 

Anmälan

Anmälan är stängd eftersom kampanjen är avslutad.

Kontakta oss

Labeat Bickaj
Projektledare, Samhällsbyggnad
labeat.bickaj@nykoping.se
0155-457160 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: