Hoppa till innehåll

Brandskydd i fritidshuset, husvagnen och båten

Glöm inte att se över ditt brandskydd även där du bor på ledigheten. Kanske är det läge att kontrollera brandvarnaren och byta batteri efter ett långt vinteruppehåll?

Brandskydd i båten

Se till att hålla ditt gasolkök i gott skick, att slangar och kopplingar är hela. Enligt de flesta försäkringsvillkor ska alla motordrivna båtar vara utrustade med minst en tvåkilos handbrandsläckare med pulver. Om båtens längd överstiger tio meter ska den ha minst två. Läs mer om brandskydd i båt. 

Om du behöver låna flytvästar har Svenska livräddningssällskapet (SLS) flytvästdepåer runt om i Sverige. Se karta på var du kan låna flytvästar.

Läs mer om flytvästar och flytplagg.

Brandskydd i gästhamn

När du lägger till i en gästhamn se till att ta reda på hamnens brandskydd, var det finns släckredskap och vilka regler som gäller för hantering av till exempel grillar, bränsle, värmare och landströmsanslutning. Läs mer om brandskydd i gästhamn.

Brandskydd i husvagn - campa säkert

Se till att hålla ditt gasolkök i gott skick, att slangar och kopplingar är hela. Ha handbrandsläckare, brandfilt och brandvarnare i husvagnen. Tänk på att avståndet mellan husvagnar och husbilar ska vara minst fyra meter. Läs mer om brandskydd i husvagn och hur du campar säkert.

Brandskydd i fritidshus

Se över brandskyddet även där du bor på fritiden. Du behöver ha en handbrandsläckare på sex kilo, brandfilt och en fungerande brandvarnare. Kontrollera brandvarnarens batteri minst en gång per år. 

Kontakta oss

Sörmlandskustens räddningstjäns

0155-24 75 00
raddningstjansten@nykoping.se

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: