Koncession Drift Ridskoleverksamhet

2 maj 2022

Upphandlingen gällande drift av ridskoleverksamhet vid Nyköping ridsportanläggning Nyäng ligger nu ute till den 30 maj. 

Upphandlingen omfattar tjänstekoncession gällande drift av ridskoleverksamhet med huvudsakligt fokus mot barn och ungdomar i alla åldrar upp till och med tjugo (20) år vid den nybyggda ridsportanläggningen i Nyköpings kommun.

Nyköpings ridsportanläggning Nyäng är tillgänglighetsanpassad och färdigställdes under 2021 och är belägen vid Tillverkarvägen i Nyköpings kommun nära allmän väg, vid gång- och cykelväg och i nära anslutning till busshållsplats. Se kartor i bilaga 12. Här kan du läsa mer om ridsportanläggningen. För omfattning i detalj hänvisas till upphandlingsdokumenten i dess helhet. 

Information om aktuella upphandlingar som Nyköpings kommun annonserar ligger samlade på denna webbsida. Där hittar du även länk till databasen e-Avrop där upphandlingsdokumenten ligger. 

Bakgrund

Uppdraget om att drifta anläggningen och hitta en hyresgäst för ridskola gick till Nyköpings Arenor vid Kommunstyrelsens möte 21 december 2020. Läs mer i denna nyhet från 16 december 2020. 

Förhoppningen var att ha en förening som hyresgäst för drift av ridskola klar, när byggnationen var färdig december 2021. Flera föreningar visade intresse redan under byggnationstiden och diskussioner med flera intressenter pågick under 2021. De lokala föreningarna tackade nej i december 2021.

I uppdraget från Kommunstyrelsen skulle Nyköpings Arenor i första hand söka en förening som hyresgäst och driftansvarig av ridskolan och i andra hand söka verksamheter. Sökandet efter en förening som kan drifta ridskola är avslutad och därför görs nu en upphandling.

I upphandlingen framgår det bland annat att det är Nyköpings Arenor som söker en hyresgäst som ska driva en ridskola, erbjuda kvalitet både i djurhållning och utbildning och vilja samverka med övriga föreningar och klubbar som kommer att boka och nyttja anläggningen. Mer information och bakgrund finns i denna nyhet från 21 januari 2022.