Buss, flyg och tåg

På väg till eller från Nyköping? Här hittar du samlad information om olika resor. För tidtabeller och prisuppgifter hänvisar vi till respektive trafikoperatör.

Planera din längre kollektivtrafikresa med hjälp av reseplaneraren.

Bussar

Stads- och regionbussar

Sörmlandstrafiken tar dig runt i centralorten Nyköping, till tätorterna på landsbygden och i hela Södermanland. På webbplatsen hittar du information om tidtabeller och priser med mera. 

Hitta din resa enkelt i appen: ladda ner gratisappen Sörmlandstrafiken, finns både för Android och iPhone.

Du kan också ringa Trafikupplysningen: 0771-22 40 00.

Läs mer om det nya trafikavtalet som gör att vi bland annat har elbussar i stadstrafiken. 

Läs om Bussens dag i Nyköping.

Expressbussar

Ett flertal expressbussar angör Nyköpings bussterminal. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

Rederibussar

Flera rederier ordnar busstransporter till och från sina färjor och kryssningsfartyg. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive rederis webbplats:

Flygbussar

Ett flertal busslinjer går till och från Stockholm Skavsta Flygplats. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

  • Flygbussarna
    - Stockholm (Cityterminalen ca 80 min)
    - Norrköping (Centralstationen ca 50 min)
    - Linköping (Fjärrbussterminalen ca 90 min)
  • Sörmlandstrafiken Buss 515
    - Nyköping (Bussterminalen ca 15 min)

Flyg

Stockholm Skavsta flygplats ligger 7 kilometer från Nyköpings centrum och 10 mil sydväst om Stockholm. Härifrån kan du resa till drygt 50 olika destinationer i Europa. Skavsta har café, restaurang, bar och taxfreebutik.

Se Stockholm Skavsta flygplats webbplats för mer information.

För att resa mellan Nyköping och Skavsta tar du lokalbuss, läs mer på Sörmlandstrafikens webbplats.

Tåg

Att resa med regionaltåg mellan Nyköping och Stockholm tar cirka en timme. Från Nyköping tar du dig även smidigt med tåg till Norrköping.

Biljetter och information hiuttar du via Mälartåg genom webbplatsen malartag.se eller Mälartågs app.

Om du vill köpa resa vidare med andra tåg, se biljetter och tider på SJ:s webbplats. Det blir en extra bokningsavgift om du köper Mälartågs biljetter via SJ.

Pendla i Mälardalen

Movingo är en biljett för dig som pendlar eller reser ofta i Mälardalen. Biljetten gäller på SJs avgångar med Movingo-giltighet, på Trosabussen, på Tåg i Bergslagen och i all lokaltrafik som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Se Movingos webbplats för mer information.

Mälartåg på Nyköpingsbanan

Den 22 juni togs ytterligare ett steg i den stora satsningen som görs på tågtrafiken i vår region. Mälartåg är nu i trafik även på sträckan Norrköping-Kolmården-Nyköping-Vagnhärad-Södertälje Syd-Flemingsberg-Stockholm Central. 

Tre tåg rullar på Nyköpingsbanan och till senhösten planeras samtliga avgångar att trafikeras av Mälartåg, då ska alla SJ:s loktåg vara utbytta mot toppmoderna Mälartåg.

Bakgrund

Under perioden 2019-2021 sätts totalt 33 nya moderna tåg i trafik som kallas Mälartåg. Nyköpingsbanan får totalt 7 tåg, med start våren 2020. De nya tågen har hög komfort, bra inomhusklimat och internet. Det är också enkla att kliva på för personer med funktionsnedsättning samt för resande med barnvagn. Man kan ta med sig cykeln och tågen är snabba och ger kortare restider, med en hastighet på upp till 200 km/h på vissa sträckor.

Läs mer om kommande förändringar för tågtrafiken i Mälardalen.

 

Öppna sidomeny

Nyheter