Meny

Buss, flyg och tåg

På väg till eller från Nyköping? Här hittar du samlad information om olika resor. För tidtabeller och prisuppgifter hänvisar vi till respektive trafikoperatör.

Planera din kollektivtrafikresa med hjälp av reseplaneraren.

Bussar

Stads- och regionbussar

Sörmlandstrafiken tar dig runt i hela Södermanland. För upplysningar, ring Trafikupplysningen på telefon: 0771-22 40 00. För tidtabeller och biljetter, vänligen se Sörmlandstrafikens webbplats:

Läs mer om det nya trafikavtalet som gör att vi bland annat har elbussar i stadstrafiken. 

Läs om Bussens dag i Nyköping.

Expressbussar

Ett flertal expressbussar angör Nyköpings bussterminal. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

Rederibussar

Flera rederier ordnar busstransporter till och från sina färjor och kryssningsfartyg. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive rederis webbplats:

Flygbussar

Ett flertal busslinjer går till och från Stockholm Skavsta Flygplats. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

  • Flygbussarna
    - Stockholm (Cityterminalen ca 80 min)
    - Norrköping (Centralstationen ca 50 min)
    - Linköping (Fjärrbussterminalen ca 90 min)
  • Sörmlandstrafiken Buss 515
    - Nyköping (Bussterminalen ca 15 min)

Flyg

Stockholm Skavsta flygplats ligger 7 kilometer från Nyköpings centrum. Härifrån kan du resa till drygt 50 olika destinationer i Europa. Skavsta har café, restaurang, bar och taxfreebutik.

Se Stockholm Skavsta flygplats webbplats för mer information.

Tåg

Att resa med regionaltåg mellan Nyköping och Stockholm tar cirka en timme. Från Nyköping tar du dig även smidigt med tåg till Norrköping och Kolmårdens djurpark.

Se SJ:s webbplats för mer information.

Pendla i Mälardalen

Movingo är en biljett för dig som pendlar eller reser ofta i Mälardalen. Biljetten gäller på SJs avgångar med Movingo-giltighet, på Trosabussen, på Tåg i Bergslagen och i all lokaltrafik som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Se Movingos webbplats för mer information.

Kommande förändringar

Under perioden 2019-2021 sätts 33 nya moderna tåg i trafik. Nyköpingsbanan får totalt 7 tåg, med start 2020. Det nya tågen har hög komfort, bra inomhusklimat och internet. Det är också enkla att kliva på för personer med funktionsnedsättning samt för resande med barnvagn. Tågen är snabba och ger kortare restider, med en hastighet på upp till 200 km/h på vissa sträckor.

Läs mer om kommande förändringar för tågtrafiken i Mälardalen.

Nyheter