Buss, flyg och tåg

På väg till eller från Nyköping? Här hittar du samlad information om olika resor. För tidtabeller och prisuppgifter hänvisar vi till respektive trafikoperatör.

Planera din resa med kollektivtrafiken via en resrobot.

Bussar

Läns- och stadsbussar

Sörmlandstrafiken tar dig runt i hela Södermanland. För upplysningar om busstider, ring Trafikupplysningen på telefon: 0771-22 40 00

Läs mer på www.sormlandstrafiken.se

Expressbussar

Ett flertal expressbussar angör Nyköpings bussterminal. För tidtabeller och biljetter, vänligen se respektive bussbolags webbplats:

Flygbussar

Avgår ca 20-30 minuter efter flygens faktiska ankomsttider. Flygbussarna avgår till och från ett flertal orter:

  • Stockholm (Cityterminalen) - ca 80 min
  • Norrköping (Centralstationen) - ca 50 min
  • Linköping (Fjärrbussterminalen) - Ca 90 min

Läs mer på www.flygbussarna.se

Tåg

Att resa med regionaltåg mellan Nyköping och Stockholm tar cirka en timme. Från Nyköping tar du dig även smidigt med tåg till Norrköping och Kolmårdens djurpark.

Se SJ:s webbplats för mer information och tider.

Fler tågavgångar och nytt pendlarkort

Med fler avgångar ökar möjligheterna att bo på en ort och arbeta eller studera på en annan ort. Samarbetet mellan länen i Mälardalen görs en rad förbättringar så att du ska få fler möjligheter i ditt resande både på fritiden och i tjänsten. Syftet är att förbättra möjligheterna till regional pendling och därmed bidra till ökad tillväxt och jobbskapande.

Pendla i Mälardalen

Movingo är en biljett för dig som pendlar eller reser ofta i Mälardalen. Biljetten gäller på SJs avgångar med Movingo-giltighet, på Trosabussen, på Tåg i Bergslagen och i all lokaltrafik som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.

Se Movingos webbplats för mer information.

Följande förändringar kommer att ske under åren 2019-2021

  • 2019-2021 sätts 33 nya moderna tåg i trafik. Nyköpingsbanan får totalt 7 tåg, med start 2020. Det nya tågen har hög komfort, bra inomhusklimat och internet. Det är också enkla att kliva på för personer med funktionsnedsättning samt för resande med barnvagn. Tågen är snabba och ger kortare restider, med en hastighet på upp till 200 km/h på vissa sträckor. Läs mer om de nya tågen. 

Läs mer om kommande förändringar för tågtrafiken i Mälardalen.

Flyg

Stockholm Skavsta flygplats ligger 7 kilometer från Nyköpings centrum. Härifrån kan du resa till drygt 50 olika destinationer i Europa.

Skavsta har café, restaurang, bar och taxfreebutik. Flygbussar finns till och från Cityterminalen i Stockholm via Södertälje syd och från Linköping-Norrköping.

Buss med Länstrafiken 515 är en lokalbuss som tar dig till och från Nyköping-Stockholm Skavsta flygplats.

Mer information finns på Stockholm Skavsta flygplats webbplats.