Meny

Väverskan

Äldreboendet Väverskan ligger i de gamla fabrikskvarteren i Harg, som idag är ett bostadsområde med både flerfamiljhus och villor. 

Besöksförbud

Sedan 1 april är det besöksförbud på våra äldre- och demensboenden för att förhindra smittspridning gällande coronaviruset och skydda våra äldre. Vi tar inte emot några besökare.  

Självklart är det viktigt för anhöriga hålla kontakten på andra sätt. Vi jobbar bland annat med skype, datorer, plattor och telefoner för att kunna hålla en digital kontakt. Det ser lite olika ut beroende på person och situation. Hör gärna av dig till oss så hittar vi en möjlighet. 

Om ni ändå träffas utomhus tänk på att hålla avstånd (2 meter) och inte kramas. Vi ber anhöriga att respektera och hjälpa till med detta så att vi inte riskerar att få in smitta på våra boenden.

Besöksförbud på äldreboende gäller över hela landet. Beslutet fattades av regeringen den 30 mars. 

Om Väverskan

Området bjuder på fina promenadstråk längs Nyköpingsån. Avståndet från centrum är cirka fyra kilometer. 

På Väverskan arbetar vi salutogent. Det innebär att vi tar hänsyn till hur du är som person och vilka behov du har för att du ska få en meningsfull och bra vardag.

Personal dygnet runt

Det arbetar omvårdnadspersonal på boendet dygnet runt. Här finns tillgång till sjuksköterska och på kvällar, nätter och helger arbetar joursjuksköterska. Läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå vid behov. 

Om boendet och lägenheterna

Väverskan byggdes 1999 och har plats för 48 boende, fördelat på fyra avdelningar. Lägenheterna rymmer ett rum, ett kaklat badrum samt ett pentry med kyl, spisplattor och uttag för kaffekokare. På andra våningen är lägenheterna försedda med fransk balkong, på bottenplan med uteplats.

Till de gemensamma utrymmena hör ett rymligt kök/matsal och vardagsrum. I tvättstugorna, som finns på varje avdelning, tvättar personalen eller de boende själva med hjälp av personalen.

Huset bildar en sluten innegård, med sittgrupper och plantering. Från den stora balkongen på andra våningen kan de boende se ut mot innergården. I trädgården finns bland annat en fontän med porlande vatten och fina planteringar. Här ordnas det festligheter, som midsommarfirande och grilluncher.

Måltider

Kommunens Måltidsservice tillagar maten som vi serverar på boendet. På boendet jobbar måltidsombud tillsammans med sina kollegor för att skapa trevliga måltidsstunder.Vi gör också skillnad på helg och vardag.

Hyresgästen väljer mat i menyn och var man vill sitta och äta - i matsalen eller i sin egen lägenhet.

Aktiviteter

På Väverskan strävar vi efter att bjuda på gemensamma aktiviteter. Vi har tipspromenad, bingo, sångstund, musikunderhållning mm. 

Det är avdelningarna själva som håller i det. På varje avdelning ordnar personalen även aktiviteter i mindre grupper, som gymnastik, spel, med mera. Allt efter behov och önskemål.

Vi får även besök av Anitas blommor och företag som säljer kläder ett par gånger per år.

En del i personalen har så kallad aktivitetstur mellan kl. 9 och 14. Då gör de aktiviteter tillexempel promenader, högläsning, fika på stan, inköp (åka och handla), högläsning med mera. 

En gång i månaden arrangerar Oppebykyrkan andaktstund och årets högtider firas förstås traditionsenligt. 

Vi har boendemöte en gång per år, då går vi igenom önskemål med mera.

Det finns möjlighet att boka in fotvård och hårfrisörska, personalen hjälper till med att boka.

Fasta aktiviteter varje vecka

Tisdagar: Bingo kl. 14.30 på avdelning Spolen (kostar 20 kr, man kan vinna priser)

En tisdag i månaden Andaktsstund från Oppebykyrkan, kl: 14:30 på antingen avdelningen Varpen eller Bommen.

Torsdagar: Sångstund på avdelning Skytteln kl. 14.30

Kontakta oss

Väverskans äldreboende

Tygvägen 11
611 56 Nyköping

vaverskan@nykoping.se

Telefonnummer till avdelningarna
Bommen 0155-45 76 19
Skytteln 0155-24 75 38
Spolen 0155-45 76 21
Varpen 0155-45 76 20

Social omsorg

Enhetschef
Annika Halvarsson
0155-24 80 64 

Verksamhetschef
Karin Lindgren
0155-45 74 91

Assistent
Kenneth Rothvoss
Tis: 8-12, ons-tors: 9-12
0155-45 76 71 

Handläggare
Ansök om äldreomsorg

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: