Väverskan

Äldreboendet Väverskan ligger i de gamla fabrikskvarteren i Harg, som idag är ett bostadsområde med både flerfamiljhus och villor. 

Om Väverskan

Området bjuder på fina promenadstråk längs Nyköpingsån. Avståndet från centrum är cirka fyra kilometer. 

På Väverskan arbetar vi salutogent. Det innebär att vi tar hänsyn till hur du är som person och vilka behov du har för att du ska få en meningsfull och bra vardag.

Personal dygnet runt

Det arbetar omvårdnadspersonal på boendet dygnet runt. Här finns tillgång till sjuksköterska och på kvällar, nätter och helger arbetar joursjuksköterska. Läkare, sjukgymnast och arbetsterapeut finns att tillgå vid behov. 

Om boendet och lägenheterna

Väverskan byggdes 1999 och har plats för 48 boende, fördelat på fyra avdelningar. Lägenheterna rymmer ett rum, ett kaklat badrum samt ett pentry med kyl, spisplattor och uttag för kaffekokare. På andra våningen är lägenheterna försedda med fransk balkong, på bottenplan med uteplats.

Till de gemensamma utrymmena hör ett rymligt kök/matsal och vardagsrum. I tvättstugorna, som finns på varje avdelning, tvättar personalen eller de boende själva med hjälp av personalen.

Huset bildar en sluten innegård, med sittgrupper och plantering. Från den stora balkongen på andra våningen kan de boende se ut mot innergården. I trädgården finns bland annat en fontän med porlande vatten och fina planteringar. Här ordnas det festligheter, som midsommarfirande och grilluncher.

Måltider

Kommunens Måltidsservice tillagar maten som vi serverar på boendet. På boendet jobbar måltidsombud tillsammans med sina kollegor för att skapa trevliga måltidsstunder.Vi gör också skillnad på helg och vardag.

Hyresgästen väljer om de vill sitta och äta i matsalen på sitt våningsplan, i restaurangen eller i sin egen lägenhet.

Aktiviteter

På Väverskan strävar vi efter att bjuda på gemensamma aktiviteter. Vi har tipspromenad, bingo, sångstund, musikunderhållning mm. 

Det är avdelningarna själva som håller i det. På varje avdelning ordnar personalen även aktiviteter i mindre grupper, som gymnastik, spel, med mera. Allt efter behov och önskemål.

En del i personalen har så kallad aktivitetstur mellan kl. 9 och 14. Då gör de aktiviteter till exempel promenader, högläsning, fika på stan, inköp (åka och handla), högläsning med mera. 

En gång i månaden arrangerar Oppebykyrkan andaktstund och årets högtider firas förstås traditionsenligt. 

Vi har boendemöte en gång per år, då går vi igenom önskemål med mera.

Det finns möjlighet att boka in fotvård och hårfrisörska, personalen hjälper till med att boka.

Fasta aktiviteter varje vecka

Måndag: bingo kl 14.30 på avdelning Bommen

Tisdag: allsång ojämna veckor kl 14.10 på avdelning Spolen och kl 15.10 på avdelning Varpen

Onsdag: fri aktivitet

Torsdag: andakt eller filmmys

Fredag: gymnastik kl 10.30 på avdelning Spolen. Fika

Aktiviteter vårterminen 2023

Plantering/odling: en tanke är att få till pallkragar med rabarber, vinbär och dylikt som våra hyresgäster kan pyssla om. Anhöriga får gärna deltaga och även komma med förslag.

23 och 24 mars planeras besök på Nyköpings museum tillsammans med hyresgäster och personal. Anhöriga är alltid välkomna att följa med.

6 april påskpysslar och fikar vi våningsvis. Anhöriga är alltid välkomna att deltaga.

I mitten av april anordnas allsång med bilkören.

14 juni kl 13-16 firar vi in sommaren med en liten grillfest och fika. Alla hyresgäster och anhöriga är välkomna att deltaga. Vi vill gärna att ni som har djur tar med er dem. Det uppskattas mycket av våra hyresgäster. Vi hoppas få till loppis och/eller lotteri också.

Aktiviteter höstterminen 2023

11 oktober kl 10.30 på avdelning Spolen kommer Scenkonst Sörmland med programmet Franskt på svenska.

1 december kl 14.30 på avdelning Skytteln kommer Scenkonst Sörmland med programmet Ta av dig skorna - en hyllning till Povel Ramel.

Kontakta oss

Väverskans äldreboende

Tygvägen 11
611 56 Nyköping

vaverskan@nykoping.se

Telefonnummer till avdelningarna
Bommen 0155-45 76 19
Skytteln 0155-24 75 38
Spolen 0155-45 76 21
Varpen 0155-45 76 20

Social omsorg

Verksamhetschef
Mattias Carlsson
mattias.carlsson@nykoping.se
0155-45 73 21

Enhetschefer
Minela Sarac
0155-24 80 64

Assistent
Malin Halvarsson
0155-45 76 71 

Handläggare
Ansök om äldreomsorg

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Publicerad: 2018-09-07
Uppdaterad: 2023-03-20
Sidansvarig: Minela Sarac