Trivsel och trygghet
Vi vill att alla barn och vuxna inom våra verksamheter känner sig välkomna och trygga.
Det finns rutiner och planer för att säkerställa att verksamheten arbetar löpande med frågor som kränkande behandling, mobbing och trakasserier. Skolan ska se till att elever inte kränker eller trakasserar varandra. Om det händer, måste skolan undersöka saken och snabbt sätta stopp för det.
Du kan anmäla mobbing eller trakasserier via skolan eller här på vår webbsida.
Varje skola arbetar fram en egen likabehandlingplan utifrån den egna verksamhetens förutsättningar.
Nyköpings kommun har tecknat en olycksfallsförsäkring för barn, elever, ungdomar och andra grupper inskrivna i kommunens verksamheter.
Trygghetsarbetet på skolan
Elevernas trygghet är viktig för oss för att eleverna ska kunna utvecklas och må bra under hela skoldagen och fritidshemstiden!
Vi som arbetar på skolan finns här för alla våra elever. Den relationella kompetensen ska vara hög hos alla våra medarbetare och vi har ett demokratiskt förhållningssätt som gör att eleverna ska känna delaktighet. Vi har strukturer (ex. klassråd, elevråd, utvecklingssamtal och fritidsmöten) som gör att eleverna har inflytande och är delaktiga i sin skolgång, givetvis utifrån ålder och mognad.
Det är eleverna som står i fokus i det vi gör. Samarbetet med er vårdnadshavare är viktigt då du är expert på ditt barn. Vi förväntar oss att vi arbetar mot samma mål och ni kan förvänta er att vi agerar för elevernas bästa. Precis som att demokrati inte betyder att alla får bestämma allt, innebär ”att ha elevernas bästa i fokus” inte alltid att det är utifrån ett individperspektiv. Ibland måste gruppen gå före. Att ta hänsyn till varandra och behandla varandra med respekt, att vara stöttande och hjälpsamma, är värden som behöver tränas.
På alla våra skolor har vi trygghetsteam (THT). Dessa leds av skolkuratorn eller trygghetspedagogen på skolan. THT jobbar främst främjande och förebyggande, genom att tillsammans med pedagogerna skapa aktiva och trygga raster, trygga mellanrumsprocesser och aktiviteter under lektionstid och fritidshemstid. Ibland behöver THT också ha ett åtgärdande arbete som exempelvis innebär att utreda kränkande behandling, reda i konflikter eller stötta elevgrupper. Mer om vårt trygghetsarbete och de rutiner vi har, finns i Elevernas plan och Likabehandlingsplanen.
Likabehandlingsplanen - Buskhyttan
Likabehandlingsplanen - Nävekvarn
Kontaktpersoner:
Anna Lundqvist, skolsköterska Buskhyttan
Tfn 073 - 773 79 14
anna.lundqvist@nykoping.se
Emelie Sundqvist Lemessova, skolsköterska Nävekvarn
0155-45 78 80, 073-654 87 57
emelie.sundqvist.lemessova@nykoping.se
Kristian Josevski, trygghetspedagog
kristian.josevski@nykoping.se
Charlotte Rosenkrantz, specialpedagog
073 426 86 51
charlotte.rosencrantz@nykoping.se
Kontakta oss
Tunaberg skola
Telefon Kundservice
0155-24 80 80
Telefontid
Vardagar kl. 7-16
Sjukanmälan
Görs i Schoolsoft
Rektor:
Eva Fältö
Biträdande rektor
Carina Kjellberg Svensson
Administratör
Katarina Ahlstrand
Besöksadress:
Koppartorpsvägen 23
611 95 Nyköping
Postadress:
Bruksvägen 1
611 76 Nävekvarn