Meny

Skolmat

Nyköpings kommun arbetar på flera sätt för att främja ett hållbart samhälle där alla ska kunna göra hälsosamma och miljömedvetna val.

Från och med februari 2020 har kommunens egen organisation Måltidsservice tagit tillbaka all måltidsverksamhet i Nyköpings kommun. Läs mer om skolmaten i Nyköpings kommun. 

Om skolmat och corona

Risken för att bli smittad med coronavirus genom så kallad indirekt kontaktsmitta som när man rör vid ytor eller redskap bedöms vara mycket liten. Det har inte rapporterats att någon har smittats med det nya coronaviruset genom att ta på ytor eller föremål där droppar med viruset finns. Därför kan elever fortsätta att ta mat själva, såväl kall som varm mat, från en buffé. De behöver inte serveras av personal, enligt Livsmedelsverket.

Alla måste däremot sitta och äta sin mat vid bord eller ta med för avhämtning och eleverna måste kunna hålla avstånd till varandra i köer till bufféer, när de tar mat och när de sitter och äter. Det är också viktigt med god handhygien, att alla tvättar händerna innan man går in i skolrestaurangen.

Matsedel

Matsedlar finns på webben – skolmaten.se. Du kan också ladda ner appen ”Skolmaten” för Android och iOS.

Specialkost

För servering av specialkost i förskola, grundskola och gymnasium följer vi Nyköpings kommuns riktlinje. 

Om du vill ansöka om specialkost gör du det via denna e-tjänst

Vegetarisk eller fläskfri kost

Om du vill beställa vegetarisk eller fläskfri kost gör du det via denna e-tjänst

Arnö skola - Herrhagen

Arnö skola, Herrhagen har ingen gemensam matsal. Eleverna äter med sin familjegrupp i klassrum och grupprum. Matvärdarna hämtar matvagnar i köket och dukar sen upp i sin sal. Detta skapar en familjär atmosfär.

Arnö skola - Långsätter

På Arnö skola, Långsätter finns det ett eget tillagningskök, där Nyköpings kommuns Måltidsservice gör och serverar maten.

Matråd

Några gånger under läsåret så träffas elevrådet och personalen i köket för att diskutera maten och miljön i skolrestaurangen.

Kontakta oss

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: