Stora mötesdagen

1 oktober 2020
Allmänt
Tid: 09:00 - 17:00
Plats: Webbinarium och företagsbesök

Varje år genomför Nyköpings kommun, i samarbete med Företagarna, Stora mötesdagen med Näringslivsenheten som värd.

Första oktober är dagen då mötet och dialogen mellan företagare och kommunens politiker och medarbetare står i fokus.

Vi möts först i ett kortare webbinarium på morgonen då Svenskt Näringslivs nya regionchef, Sofia Sjöström och Ulrika Juul, ordförande i Företagarna gästar oss och du deltar via din dator eller mobil. Vi diskuterar varför det blir så olika resultat i företagsklimatundersökningarna NKI och Svenskt Näringslivs attitydundersökning och vi beskriver hur vi arbetar med resultaten. Vi redovisar även resultatet av de frågor som näringslivet prioriterade på Stora Mötesdagen förra året. Här kommer du att kunna se det livesända webbinariet.

Efter den timmen ägnar vi resten av dagen åt att besöka företag i Nyköpings kommun. Syftet är att politiker och tjänstemän ska få ökad insikt och förståelse för företagarnas vardag, utmaningar och hur de kan påverkas av kommunens arbete. I år känns det viktigare än någonsin!

  • Hur mår ditt företag efter denna "coronavår"?
  • Vilka behov och utmaningar ser du?
  • Vilken roll kan kommunen spela? Vilka medskick har du?

Välj själv hur du föredrar att mötas

Företagsbesöken pågår mellan kl. 10.00-17.00. Tre alternativa möjligheter finns: företagsbesök på plats, walk & talk eller ett digitalt möte/telefon. Vid anmälan via formuläret här anger du det mötesalternativ som passar dig bäst. Sista anmälningsdag är 24 september. Webbinariet kräver ingen anmälan. 

Vi kontaktar dig när du har anmält ditt intresse för besöket som tar cirka 1 timme. En grupp om 2-3 personer, politiker och tjänstemän, träffar dig någon gång under dagen i den mötesform du har valt. Mötet förbereds med en kontakt innan.

Resultatet kommer sedan att sammanställas, analyseras och återkopplas i ett webbinarium med näringslivet senare under hösten.