Meny

Lundagården

Lundagårdens demensboende ligger i Jönåker, drygt två mil söder om Nyköping. Boendet ligger centralt med närhet till butik och lättare promenadvägar i villakvarteren omkring.

På Lundagården arbetar vi salutogent. Det innebär att vi tar hänsyn till hur du är som person och vilka behov du har för att du ska få en meningsfull och bra vardag.

Personal dygnet runt

På boendet finns omvårdnadspersonal dygnet runt och här jobbar även en sjuksköterska på dagtid. Kvällar, nätter och helger finns tillgång till joursjuksköterska.

Läkare gör regelbundna besök. Sjukgymnast och arbetsterapeut kommer på besök två gånger i veckan. En fotvårdare jobbar i huset. Hembesök av frisör ordnas av personalen.

Om huset och lägenheterna

Huset är från 1967 men byggdes om i mitten av 90-talet. Trakten kring Jönåker kallas även Kiladalen och dess urgamla kulturlandskap bjuder på både åkermark och skog.

Lundagården rymmer 32 lägenheter fördelat på två våningar. Lägenheterna består av ett rum, badrum och ett pentry med kyl, spisplattor, diskho och uttag för kaffekokare. I tvättstugorna får de boende hjälp att tvätta, i annat fall sköts tvätten av personalen. På avdelningen finns ett vardagsrum med tv och en gemensam matsal.

Till de gemensamma utrymmena hör en större samlingssal på nedervåningen, och en mindre samlingssal på övervåningen. Sittgrupper finns på de gemensamma balkongerna och på innergården som omges av gräsmattor och rabatter. Uteplatser finns också på entrésidan med utsikt mot villaområdets liv och rörelse. 

Måltider

Från den 16 november 2018 har Nyköpings kommuns Måltidsservice ansvar för måltiderna i den kommunala äldreomsorgen. 

Aktiviteter

På Lundagården ordnas det varierade aktiviteter flera gånger i veckan; filmvisning, bakning, lättare gymnastik, trädgårdsfixande, bingo, fredagskafé. Här bidrar även frivilliga krafter som Röda korset.

En gång varannan vecka arrangerar Svenska Kyrkan Kiladalens församling gudstjänst. På Lundagården ordnas också festligheter som bland annat kräftskiva, pubkvällar och större musikevenemang. Årets högtider firas förstås traditionsenligt.

Anhörigmöten hålls två gånger per år.

Kontakta oss

Lundagårdens demensboende

Villavägen
611 70 Jönåker

lundagarden@nykoping.se

Telefonnummer till avdelningarna
Bygget 0155-45 76 92
Smedjan 0155-45 76 93
Bruket 0155-45 76 90
Hyttan 0155-45 76 91

Social omsorg

Enhetschef
Jenny Fast
0155-45 78 53

Verksamhetschef
Karin Lindgren
0155-45 74 91

Assistent
Rita Lundholm
0155-45 76 18

Handläggare
Ansök om äldreomsorg

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: