En elev mekar med en flygplansmotor
Två personer tittar på en flygpropeller

Flygteknikprogrammet

Du som väljer Flygteknikprogrammet får kunskaper som behövs för att arbeta som mekaniker för flygplan. Du får möjlighet till både svensk yrkesexamen och ett internationellt certfikat, Certificate of Recognition, som används för att få arbete som flygtekniker över hela världen.

Skolan Flygteknik Technical Training finns vid Skavsta flygplats cirka sju kilometer från Nyköping. Vi är en av sju flygtekniska skolor i Sverige och har riksintag, vilket leder till att elever från hela Sverige kommer till oss. Det gör i sin tur att du får ett stort nätverk inför framtida arbete.

Läs gärna mer på vår egen webbplats Flygteknik Technical Training.

Varva teori med praktik

Undervisningen sker i topprustade lokaler och merparten av utbildningen genomför du i skolans båda hangarer, verkstadsutrymmen och lackeringsverkstad. Här varvas teori med praktik och du får arbeta med imponerande flygmaskiner som skolan förfogar över, exemplevis SAAB 340 och SAAB 2000. Hos oss finns kompetenta lärare som själva har mångårig erfarenhet av flygbranschen.

Möjligheter att arbeta utomlands

Väljer du Flygteknik får du chansen att göra en del av din praktik utomlands, i Basel eller i Düsseldorf, där skolan har ett nära samarbete med Jet Aviation sedan flera år tillbaka. Varje år får ett tiotal elever arbete i Schweiz och på stora bolag som SAAB, Braathens Technical och SAS Technical Services.

I poängplanen för läsåret 19/20 kan du se hur kurser och ämnen är fördelade under dina tre år.

Kontakta oss

Flygteknikprogrammet

Ansvarig skolledare
Jonas Axelsson
073-773 71 43
jonas.axelsson@nykoping.se


Studie- och yrkesvägledare
Ingo Alander
073 - 149 34 21
ingo.alander@nykoping.se

 

0155-45 72 00 (knappval 3)
nykopingsgymnasium@nykoping.se

Vi finns invid Skavsta flygplats.
Besöksadress: General Schybergs väg 12-14

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk i denna ruta: