socialsekreterare

Jenny - socialsekreterare

Jag är friskvårdspedagogen som omskolade mig till socionom och fick ett toppenjobb. Jag ville jobba för att stärka mänskliga relationer med mig själv som redskap. Och att få jobba med unga. Precis det gör jag nu som barnhandläggare.

Om mig

Bor med min son på Brandholmen, nära havet i Nyköping. Vi har promenadavstånd till favoritplatsen Rosvalla idrottsanläggning där han spelar fotboll och jag tränar friidrott (på veteranelitnivå – redaktörens anmärkning). Särbo i Stockholm, vi träffades genom friidrotten.

Hur ser en arbetsdag ut?

Jag är barnhandläggare och jobbar med barn/ungdomar som placeras i familjehem eller HVB-hem. Det är viktigt att barnet får stöd och omtanke i sitt nya hem. Min roll är att lära känna och följa barnet under vistelsen och även efteråt, då det kanske flyttar hem till sina biologiska föräldrar igen.

En typisk dag pratar jag med flera barn och föräldrar i telefon eller sms:ar. Jag träffar barnen regelbundet i familjehemmen så det blir många resor till olika platser i Sverige. Min roll är att hjälpa till att skapa trygghet kring barnet så ibland blir det nätverksmöten med föräldrar, släktingar och skola.

Vad är bäst med ditt jobb?

Mina solskenshistorier! När det vänder för ett barn som haft det väldigt tufft med relationerna runt sig – och som efter vistelsen stärkts som person och där relationer "läkts".

Mina kollegor också. Många gånger är det tungt att jobba med barn och ungdomar som är utsatta. Vi stöttar varandra och det finns alltid någon att fråga. Sen är det en härlig arbetsgrupp också med mycket energi och många skratt!

Hur trivs du med Nyköpings kommun som arbetsgivare?

Jag trivs bra och min chef har en stor del i det. Han stöttar och bryr sig. När jag varit ute på resa kan det komma ett sms på kvällen; hur gick det? Jag upplever att det finns en ledning som litar på att vi gör ett gott jobb. Att mina bedömningar baseras på det jag tror blir det allra bästa för barnet.

Skulle du rekommendera andra att jobba här?

Ja, verkligen. Nyköpings kommun har en bra socialtjänst tycker jag. Jag har varit på flera arbetsplatser här och det har alltid varit flexibelt, tryggt och en skön stämning.

Kontakta oss

Human Resourses

Personalavdelningen
växel 0155-24 80 00
hr@nykoping.se

 

Besöksadress:

Stadshuset
Stora Torget, Nyköping

 

Kontaktformulär

För att vi ska veta att du inte är en robot - skriv in ordet Nyk här:
Öppna sidomeny

Nyheter