Våra äldreboenden och hemtjänsten erbjuder jobb som ger mycket glädje

Vi har många av samhällets viktigaste jobb. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.

Att arbeta med äldre

Ge dig själv chansen att arbeta med människor som ger dig nya perspektiv på livet. Som professionell inom äldreomsorgen möter du många spännande människor och livsöden.

LEDIGA JOBB

Vi arbetar inom äldreomsorgen

Aldre_Julia
Julia, specialistundersköterska demens

– Jag läser en specialistutbildning till undersköterska demens på halvtid på Campus. Jag jobbar halvtid, pluggar halvtid och har full lön för att kompetensutveckla mig.

Aldre_serdal
Serdal, undersköterska

– Mitt jobb är toppen och jag behöver aldrig vara rädd att bli arbetslös för vi har alltid jobb.

LEDIGA JOBB

Våra arbetsplatser

Hemtjänsten

Inom hemtjänsten arbetar undersköterskor och vårdbiträden och du hjälper äldre som bor hemma i sin egen bostad.

Deras behov avgör vilken typ av hemtjänst de har, därför varierar dina arbetsuppgifter mycket. Det kan vara till exempel att duka fram måltider, hjälpa till med personlig omvårdnad och vårda någon i livets slutskede.

Inom hemtjänsten arbetar vi oftast en och en. Det betyder att du har ett stort eget ansvar och blir lite av en vän för dem du besöker. Arbetstiden planeras utifrån varje vårdtagares behov och du besöker flera personer under en dag.

En viktig del i arbetet är att stanna upp en stund när möjlighet ges och lyssna på de äldres minne och funderingar inför framtiden.

Äldreboende

På äldreboende arbetar du med dem som inte längre klarar att bo hemma. Dagen planerars utifrån vårdtagarens behov och rutiner, till exempel hur dags hen vill stiga upp, sköta sin personliga hygien och äta.

Det kan bli snabba kast mellan glädje, samvaro till vård i livets slutskede och sorg över en vän som gått bort. På äldreboende arbetar vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaseter/fysioterapeuter.

Demensboende

Demensboende är till för personer med demenssjukdomar och arbetet handlar om att hjälpa dem med personlig omvårdnad, måltider och aktiviteter.

Att drabbas av demens innebär mycket mer än att minnet blir sämre. Personligheten förändras och man kan inte längre klara sig själv. Arbetet präglas av flexibilitet och fantasi. Vårdtagarens humör och dagsform styr ditt arbete. På demensboende arbetar vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaseter/fysoiterapeuter.

LEDIGA JOBB

Frågor & svar

Hur söker jag ett jobb?

Du ansöker via ansökningssidan och till annonsen Semester- och timvikarier 2023 till Division Social Omsorg.

När du klickar på "Ansök" kommer du till en sida där du kan skapa ett konto för din profil. Du kan också scrolla lite längre ner på den sidan och ansöka utan konto.

På webbsidan nykoping.se/ledigajobb hittar du alla tjänster på Nyköpings kommun.

När måste jag ansöka?

För sommarjobb behöver vi din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande hela tiden.

Du ansöker här

Vilka krav finns på de ni anställer?

 

  • Du som söker ska ha fyllt 18 år och behärskar det svenska språket i tal och skrift.
  • Det är önskvärt om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom området.

 

Funktionsstödsomsorgen

  • Inom Funktionsstödsomsorgen är det meriterande om du har gått utbildning inom omvårdnad eller Barn- och fritid i antingen gymnasium eller vuxenstudier, men det finns inga sådana krav.
  • Även undersköterskeutbildning är meriterande.
  • Du har ett genuint intresse för att hjälpa människor och anstränger dig för att hitta lösningar. Du sätter individen i fokus, har ett pedagogiskt förhållningssätt och är intresserad av människor med olika typer av funktionsvariationer.
  • Du är strukturerad och kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
  • Kompetens inom psykisk ohälsa är värdefullt och meriterande.

 

Äldreomsorg

  • Inom äldreomsorgen är det meriterande om du har undersköterskeutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Du sätter individen i fokus och har ett genuint intresse för människor. Det är viktigt att du är lyhörd för individens behov för att kunna anpassa ditt bemötande i olika situationer.
  • Du är stabil och trygg som person, har en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser vid behov. Du är ansvarsfull samt har ett flexibelt förhållningssätt. 


Körkort är inte ett krav, men är bra om du har

Flera av våra verksamheter så som hemtjänst och särskilda boenden längre ut på landsbygden kräver att du har B-körkort. Arbetet kräver att du har vana att köra bil både i stan och på landsbygd, alla tider på dygnet.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller köns uttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vilka arbetstider är det?

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och natt, vardagar och helg enligt schema.

Det finns också vikariat för sommaren med arbetstid helt förlagd till natt inom Äldreomsorgen.

När betalas lönen ut?

Lönen betalas ut den 26:e månaden efter du jobbat, det vill säga efterskottslön.

Du får också en så kallad OB-ersättning för obekväm arbetstid. Obekväm arbetstid är kvällar, helger och nätter.

Måste jag ha körkort?

Nej, körkort är inte ett krav, men det är en stark merit.

Hur ska jag förbereda mig på en arbetsintervju?

Förbered en kort presentation av dig själv, cirka 1 minut.

Du får gärna berätta om dina erfarenheter och vad som ska bli roligt med det här jobbet. 

Vem kan jag använda som referens?

En person från tidigare arbete – gärna en chef. Har du inte haft någon tidigare arbetsplats går det bra att lämna referens från praktikplats. Du kan också fråga en lärare eller tränare.

Du kan inte lämna en familjemedlem eller en kompis som referens.

Referenspersonen är den som går i god för att du kan göra ett bra arbete.