Träffa Nyköpings kommun på Bomässan

6 mars 2019
Barn och utbildning Omsorg och stöd Bo, bygga och miljö Trafik och resor Näringsliv och arbete Kommun och politik Uppleva och göra

Nyköpings Bomässa firar 25 år och går av stapeln helgen den 16-17 mars på Rosvalla. Temat är som vanligt boende, fritid och trädgård. Nyköpings kommun är på plats och berättar om bland annat bygglov, lekplatser och lediga jobb.

På Nyköpings Bomässa får Nyköpingsbor och besökare möjlighet att träffa kommunens tjänstemän och direkt på plats få rådgivning och svar på frågor. Besökare kommer exempelvis att kunna se det senaste byggläget i kommunen och få tips på vad man ska tänka på när man vill bygga ut eller bygga nytt. 

  • Rekryteringscenter finns på plats och svarar på frågor om att jobba i Nyköpings kommun.
  • Lekplatsansvariga i kommunen tipsar om roliga lekplatser runt om i staden – visste du att många har särskilda teman?
  • Snart öppnar båtbottentvätten i hamnen och i kommunens monter får du rabatterat pris på en tvätt. Du kan även testa en elcykel och prata cykling, cykelregler och cykelvägar med trafikplanerare på plats.
  • Hur kan du minska ditt matsvinn? Och vad händer med matavfallet? Testa dina kunskaper i Renhållningens quiz! Minimeringsmästarna räddar mat och bjuder på smakprov.
  • Nybygget – förskolornas kreativa återanvändningscenter, tillverkar kreativt återbruk till trädgården.
  • Kom och pricka rätt i Nyköping vattens toatävling! Nyköping vatten ser till att du har rent vatten hemma i kranen och tar hand om vattnet som kommer från ditt avlopp. Visst har du koll på vad du får spola ner i toaletten? 
  • Turista hemma och upptäck alla evenemang. I Nyköpingsguidens monter i Gästabudshallen kan du köpa biljetter, tävla och få tips om vårens program.
  • Årets stipendier delas ut lördag 16/3 kl 14.15 i Gästabudshallen till personer som gjort något extra inom kultur- och idrottslivet.

Som vanligt bjuds även besökarna på annan underhållning. Wictoria ”Not with me”, aktuell i Melodifestivalen, uppträder, TV-snickarna Pirre & Mackan gästar mässan hela helgen. De erbjuder rådgivning, snickrar ett multifunktionellt sidobord som lottas ut samt föreläser på temat: Prisvärd och klimatsmart köksrenovering och Relationen och renoveringen.

Nyköpings bomässa

Lördag 16 mars – söndag 17 mars kl 10-16. Entré: 80 kr per dag, 100 kr för båda dagarna. Barn 6-16 år 20 kr. Program uppdateras hela tiden på www.nykopingsbomassa.se