Temakväll på Culturum - så kan vi skydda unga från kriminalitet

2 september 2024
Omsorg och stöd Barn och utbildning Kommun och politik Uppleva och göra Jobb och arbetsmarknad

Allt fler barn och ungdomar utnyttjas av kriminella nätverk för att utföra brottsliga handlingar. Många vuxna funderar på vad vi kan göra för att skydda våra barn. För att öka kunskapen arrangerar områdespolisen tillsammans med Ungdomsteamet i Nyköping en föreläsning om hur vi kan förbygga att unga dras in i kriminalitet.

På bilden syns ungdomsstödjare och poliser i Nyköping som gemensamt håller möte för vuxna som vill skydda barn och unga från att dras in i kriminalitet.

Ungdomsstödjare och poliser i Nyköping möter vuxna på Culturum för att prata om vikten av att skydda barn och unga från rekrytering in i kriminalitet.

 

Den 8 oktober kl 18.00 på Culturum kan den som vill lära sig mer om hur ungdomar rekryteras in i kriminalitet. Områdespolisen och Ungdomsteamet i Nyköping berättar om hur gängkriminalitet och rekrytering fungerar.

Publiken kommer att kunna ställa frågor till deltagarna på scenen, anonymt eller direkt. Efter mötet finns det möjlighet till enskild dialog i Culturums foajé.

Lär dig varningstecknen

- Vi vill ge fler vuxna tips om vad man ska vara vaksam på så att vi kan förebygga att unga i Nyköping dras in i kriminalitet. Alla vuxna som möter barn och unga behöver mer kunskap om det som pågår. Det har ingen betydelse vilket bostadsområde man bor i eller vilken bakgrund man har, säger Sara Norrhäll, SSPF-koordinator i Nyköpings kommun

SSPF står för skola, socialtjänst, polis och fritid och är en samverkansmodell i Nyköpings kommun. Samarbetet handlar om att bryta negativa mönster och genom samverkan förhindra barn och unga från att hamna i kriminalitet och missbruk. Läs gärna mer på nykoping.se om SSPF-arbetet. 

En kväll för alla vuxna förebilder

Informationskvällen på Culturum är gratis. Hörslinga och tolk finns för den som önskar. Anmäl dig på https://www.nykoping.se/gangsnack/ (Var vänlig meddela gärna antal deltagare)

Faktaruta

När: tisdag 8 oktober kl 18.00

Var: Culturum

Under informationskvällen får du tips och kunskap av polis och ungdomsstödjare om:

• Hur gängkriminalitet och rekrytering fungerar

• Vilka varningstecken du ska vara uppmärksam på

• Hur du kan prata med ditt barn

• Vart du kan vända dig om du är orolig