Sverigecupen i handboll tillbaka på Rosvalla

8 november 2023

Den 10-12 november är det dags för Sverigecupen igen på Rosvalla. Det är nionde gången som cupen genomförs i Nyköping.
-Vi är väldigt stolta, säger Lars Persson, verksamhetschef Nyköpings Arenor.

sverigecupen_handboll_840_473.jpg

Foto: Anna Heier, Svenska handbollförbundet

Sverigecupen är Sveriges största distriktslagsturnering för 15-åringar. Drygt 100 matcher kommer spelas fördelat på 32 lag och cirka 760 spelare. Tillsammans med Nyköpings Arenor har IFK Nyköping ansvaret, som ordnar med boende, mat, logistik, webbsändningar, förberedelser av spelhallarna och kontakt med lokala företag.

"Väldigt stolta och glada"

-Vi är väldigt stolta och glada över att Sverigecupen förläggs till Nyköping och Rosvalla. Under åren har vi i nära samarbete med IFK Nyköping och Svenska handbollförbundet utvecklat Sverigecupen till vad det är idag. Rosvalla är en unik anläggning där vi gör allt för att spelare, ledare och medföljande ska känna sig extra välkomna till Nyköping, säger Lars Persson.

Fler nätter på hotellen

Sverigecupen har flera positiva effekter för besöksnäringen. Under helgen väntas beläggningen på stadens hotell öka med 40 procent, och Nyköpings kommuns destinationsutvecklare och turistvärdar finns på plats på Rosvalla för att hälsa välkommen och guida besökarna om Nyköping.

"Stor betydelse för Nyköping"

-Sverigecupen och andra stora tävlingar har stor betydelse för Nyköping. I samband med exempelvis Sverigecupen får vi även en chans att visa upp vårt Nyköping. Allas uppgift blir då att ge våra besökare ett fantastiskt värdskap så att besökarna vill komma tillbaka, säger Maria Säfverblad, destinationsutvecklare på Nyköpings kommun.

Läs mer om Sverigecupen och spelschemat på svenskhandboll.se.