Sara Lodin blir ny HR-chef

17 oktober 2023
Kommun och politik

Nu är det klart att Sara Lodin blir HR-chef i Nyköpings kommun, efter Katarina Högström Hadfy som går i pension. 

Sara kommer närmast från Arbetsmiljöverket där hon ansvarat för operativa och strategiska HR-frågor. Innan det jobbade Sara som HR-chef på Myrorna och i olika ledande befattningar inom Telgekoncernen i Södertälje, bland annat som kompetenschef med ansvar för företagskultur och kompetensförsörjningsfrågor.

Sara har socionomexamen och en personalvetarutbildning i botten. 
Sara bor både i Stockholm och i Trosa idag med sin familj men kommer flytta permanent till Trosa. 

– Jag är jätteglad att få med Sara i ledningen för Nyköpings kommun.  Hon kommer fortsätta det utvecklingsarbete som är i gång på HR-avdelningen på ett utmärkt sätt och stärka framdriften i två särskilt viktiga uppdrag: att öka vår attraktivitet som arbetsgivare och våra chefers förutsättningar att utöva ett tillitsbaserat ledarskap, säger Mats Pettersson, kommundirektör. 

– Jag känner både stolthet och en stor ödmjukhet inför detta viktiga samhällsuppdrag. Jag ser fram emot att få lära känna alla medarbetare och alla verksamheter. Det finns många frågor på agendan där jag hoppas kunna bidra: det systematiska arbetsmiljöarbetet, kompetensförsörjningsfrågorna och inte minst det fortsatta arbetet med en tillitsbaserad kultur, säger Sara Lodin.

Sara tillträder jobbet den 15 januari 2024.

sara_lodin.jpg
Sara Lodin