Samlade råd om energi och klimat på ny webbplats

22 augusti 2024
Bo, bygga och miljö Bo, bygga och miljö Hållbar utveckling - Agenda 2030

Energi- och klimatrådgivningen ger råd till privatpersoner, föreningar och företag kring hur de kan minska både sina energikostnader och sin miljöpåverkan. Men inte alla känner till att den servicen finns. Nu lanseras en ny webbplats med samlad information och svar på de vanligaste frågorna, och kontaktvägar för att få personlig rådgivning.

Det är Energimyndigheten som står bakom den nationella och helt nylanserade webbplatsen energiochklimatradgivningen.se. Där finns svar på frågor om allt från att installera kamin och solceller till att välja rätt program på tvättmaskinen. Budskapet är att det inte finns några frågor som är för dumma att ställa. 

Vid frågor där det är svårt att ge ett generellt svar på hänvisar webbplatsen vidare till kommunens egna energi- och klimatrådgivare. För invånare i Nyköpings kommun finns två rådgivare som kan hjälpa till via telefon, mejl eller genom att ses på plats hos den som behöver råd. 

All information, både på webben och via rådgivarna är opartisk och kostnadsfri. 

Om energi- och klimatrådgivningen

  • Hitta information på den nya webbplatsen energiochklimatradgivningen.se
  • Du kan också få rådgivning av kommunens egna rådgivare via telefon 0156-520 00, e-post: ekr@ostrasormland.se eller på plats hos dig.
  • Rådgivningen är till för privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar.